Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna a reszta sprzętu

Szymer0081

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :) Zastanawiałem się ostatnio nad przerzuceniem się z mojego GTX-a 750 Ti na 970. Problem tkwi w tym, że nie wiem czy ma to sens zważywszy na mój kilkuletni procesor i płytę główną ze średniej półki. Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale z tego co wiem w/w podzespoły są ważne przy wyborze karty graficznej, więc piszę tu licząc na pomoc w tej sprawie. Mój procesor to Intel Core i5-2400 CPU 3.10GHz, a płyta główna Gigabyte B75M-D2V (o ile to komuś coś mówi). Liczę na podpowiedzi i z góry dzięki ;)

evviva l'arte!

Opublikowano

Ma sens, procesor jest cały czas wydajny. Możesz też poczekać do końca miesiąca na nowe grafiki, więc zamiast GTX970 kupisz GTX1070.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ma sens, procesor jest cały czas wydajny. Możesz też poczekać do końca miesiąca na nowe grafiki, więc zamiast GTX970 kupisz GTX1070.

Problem w tym, iż gtx 970 teraz jest wyceniony na 299$, a 1070 będzie na początku za 449$, więc porównywanie tych kart nie ma sensu. Cena nie będzie miała nic wspólnego z 970tka

­

Opublikowano

Problem w tym, iż gtx 970 teraz jest wyceniony na 299$, a 1070 będzie na początku za 449$, więc porównywanie tych kart nie ma sensu. Cena nie będzie miała nic wspólnego z 970tka

GTX1070 FE będzie wyceniony na 449$, zwykła na trochę powyżej 300.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

No dokladnie ta 1070 bedzie kosztowala 379$ wiec w przeliczeniu na pln to wychodzi okolo 1500 zl , tyle ze w polsce zawsze jest drozej wiec pewnie nie kupimy jej za mniej niż 1700 zl . Ja w kazdym badz razie czekam na premiere bo chce sobie złożyć komputer za okolo 4tys a na ta chwile nie oplaca sie kupowac gtx 970 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...