Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XenoBot 10.92 Problem

Acerx88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem z najnowsza wersja xeno polega na tym że, gdy jestem w innym mieszkaniu gdzie moim dostawca internetu jest neostrada bot włącza się bez problemów lecz gdy wrócę do poprzedniego mieszkania gdzie internet mam z VTELECOM (nie moje mieszkanie nie wiem co to za firma) po włączeniu przez dłuższy czas wyświetla komunikat "Attempting to reach XenoBot server , please wait" i nagle wyskakuje "Failed to connect to XenoBot server . Exiting!" dodam też że bota mam ze strony tibia-bot.pl , szukałem pomocy na głównym forum bota jak i innych ale nie spotkałem się z moim problemem. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Bot ściągnięty ze stronki  pandoriumx też niestety nie działa dalej ten sam błąd. Plik hosts.inc usunięty. Jakieś pomysły?

Opublikowano

w takim razie musisz pogrzebac w pc bo cos go blokuje mialem problem ze wyskakiwal blad sciagnalem nowego z pandoriumx i dziala idealnie

Opublikowano

antywir / defender( systemowy )  / zapora / programy 

//// nawiasem mam nadzieje ze masz ogolnie xenobota odinstalowanego jezeli miales takiego i jak pobierasz tego z pandoriumx to nie masz zadnych koligacji

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napialem temat na stronce Pandoriumx i dostalem taka odpowiedz;

Well, as the message says, it fails to connect to the server. What you can do is check your hostfile to see if anything there is blocking it. Another thing could be your AV.. It could have made some rule to block ether the program or the server's IP..

If nothing of above helps you could install a vm on your computer and test it in there. If the problem is still there (in the vm), the problem can be in your router as well..

Well, this is just a few things you could check out smile.png

And of course check that you got the latest crack from PandoriumX tongue.png

Moze mi ktos to przelozyc na latwiejszy jezyk? nie chodzi mi o tlumaczenie tekstu tylko powiedziec co mam zrobic.

Opublikowano

Po podłączeniu sie do internetu pakietowego z telefonu za pomoca mobilnego routera nagle xeno zaczal dzialac. Jakies pomysly?

Opublikowano

Napialem temat na stronce Pandoriumx i dostalem taka odpowiedz;

Well, as the message says, it fails to connect to the server. What you can do is check your hostfile to see if anything there is blocking it. Another thing could be your AV.. It could have made some rule to block ether the program or the server's IP..

If nothing of above helps you could install a vm on your computer and test it in there. If the problem is still there (in the vm), the problem can be in your router as well..

Well, this is just a few things you could check out smile.png

And of course check that you got the latest crack from PandoriumX tongue.png

Moze mi ktos to przelozyc na latwiejszy jezyk? nie chodzi mi o tlumaczenie tekstu tylko powiedziec co mam zrobic.

Tak jak oni piszą - spróbuj na VM (wirtualna maszyna). Jeżeli tam nie będzie tego problemu to wina leży po stronie twojego routeru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...