Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

MaTvA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@MaTvA Jeśli chciałbyś brać 7870 to chyba jednak potrzebny byłby lepszy zasilacz. Do 7770 wystarczyłby ten który masz.

Jakbyś miał brać fx 6300 + 7770 to też chyba byłby potrzebny nowy albo ledwo by ciągnął obecny. 

fx 6300 + 7770 to jakieś 340W

Twój obecny procesor + 7870 to jakieś 370W

Patrzyłem na kalkulatorze mocy zasilaczy, uwzględniałem te dyski itd.

http://www.enermax.outervision.com

Branie fx6300 to glupota, po co za to placic, skoro sie nie oplaca, niech kupi np tylko gtx660 i zostawi tego pc w spokoju, zanim uzbiera na i5 SB

Zasilacz to już nie problem, tak jak napisałem wcześniej. To wydatek maksymalnie 150zł, które da sie zawsze dozbierać.

No i nie będę non stop modernizował tego składaka, tylko za rok, do półtorej składam nowy. Ten nadaje się maksymalnie do umieszczenia w stosie pt. "zabytek", nawet moge mu żółte tablice załatwić.

Wiadomo, ceny znacząco spadną. Nawet mógłbym już kupić jakiegoś laptopa gamingowego, gdyby nie to, że te z reguły łapią 70 stopni na głupim PESie (mój problem, który gdzieś wyżej opisałem). Czasami nawet wydaje mi się, że służbowy laptop mojej mamy z jakimś okrojonym i5 działa ciut szybciej niż mój pro elo gamingowy laptop z logiem MSI, oraz GTX 870M i jakimś i7, który ma zablokowane dosłownie wszystko. Nie da się nawet zmienić w biosie częstotliwości procesora. Tylko same "autorskie innowacje" od Intela.

Póki co ten MSI słuzy mojemu tacie do surfowania po necie, bo chyba takie jego zastosowanie.

Patrząc na bechmarki stwierdzam, iż GTX 660 i HD 7870 są prawie na równi (trochę więcej pkt dla Radeona).

Na razie myślę, że ten Radeon HD 7870 w zupełności wystarczy.

No i będę miał spokój na jakiś czas.

897771404427433574016.png

Opublikowano

Też wcześniej wypatruj jednak te 660,od wczoraj od 23 do dziś do 16 były dwie sztuki,wersje 3~gigowe poniżej tych 500zł..

Nie przesadzałbym też aż tak z tym ,,zabytkiem,,.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Też wcześniej wypatruj jednak te 660,od wczoraj od 23 do dziś do 16 były dwie sztuki,wersje 3~gigowe poniżej tych 500zł..

Nie przesadzałbym też aż tak z tym ,,zabytkiem,,.

Na pierwszym miejscu póki co te 7870, jak nie złapie to gtx 660. W ostateczności HD 7850 :-)

W tempie dzisiejszego postępu technologii, to niewiele mu brakuje ; D

897771404427433574016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...