Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję oceny tego zestawu dobry brać?

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Planuję zakupić ten oto komputer.Zestaw składałem sam i pytanie do was czy nie ma do niego zastrzeżeń

-Procesor i5 6600k

-Plyta główna asrock pro 4s z170.Czy ta płyta nada się do podkręcania?

-Ram hyperx savage ddr4 2400 mhz cl 12 (4gb x2).Czy jezeli w przyszlosci będe chciał dać jeszcze 8gb ramu w 2 kościach warto teraz brać 2x4 czy może 8gb?

-Zasilacz thermaltake smart se modular 530 wat

-Obudowa silentiumpc gladiatus m35

-Chlodzenie na procka silentiumpc fortis 3

-Karta graficzna r9 380x sapphire nitro

-Dysk ssd chciał bym jakiś do 290 zł 240 gb.Na dysku będe trzymał gry i system.Zależy mi tylko na tym zeby wartosci podawane przez producenta dysku mocno nie odbiegaly od rzeczywistych i dysk dawał rade.

Liczę na szybką odpowiedz :)

Opublikowano

Sądzę, że do podkręcania lepiej byłoby dać troszkę lepszy zasilacz. Płyta główna ok. Nie wiem czy nawet nie wystarczyłby chipset H170.

Co do SSD ten byłby dobry: https://www.morele.net/dysk-ssd-patriot-blast-240gb-sata3-pbt240gs25ssdr-766026/

Ale poczekaj do nowych kart graficznych bo najprawdopodobniej spadną ceny i teraz ci się nie opłaca kupować bo później będziesz mógł lepszą kartę wybrać.

Opublikowano

Sądzę, że do podkręcania lepiej byłoby dać troszkę lepszy zasilacz. Płyta główna ok. Nie wiem czy nawet nie wystarczyłby chipset H170.

Co do SSD ten byłby dobry: https://www.morele.net/dysk-ssd-patriot-blast-240gb-sata3-pbt240gs25ssdr-766026/

Ale poczekaj do nowych kart graficznych bo najprawdopodobniej spadną ceny i teraz ci się nie opłaca kupować bo później będziesz mógł lepszą kartę wybrać.

antec 500 by spokojnie starczył.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Dokładnie często nawet i7 i titany nie biorą 350 :) Zasiłka na spokojnie.Co do czekania na nowe karty sam bardzo bie wiem czy czekać.Ceny może i spadną ale ile 100 zł?

Mam jeszcze pytanie jak kupie do tej plyty 2 kości 4gb i w przyszłości kupie znowu 2x4 to to nie będzie juz dual chanel tylko quad? Czy na tej plycie mogę coś takiego zrobić?

Opublikowano

Nie chodzi o to co by starczyło, ale żeby napięcia się nie rozjechaly. Thermal ma grupowa regulacje napięć i kijowe kondensatory i diody do prostowania napięć. Kup xfxa chociaż.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Tak i co jeszcze? Po co ci modularnosc.

Za 200 zł nie ma godnych uwagi modularnych, w ogóle nie ma chyba w tej cenie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Tak będe podkręcał procka.Rozdzielczość 1366x768 może kiedyś full hd.Nie wiem albo teraz albo czerwiec.Jak bym kupował teraz to chyba będę musial wybrać jakiś tańszy procesor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...