Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszenie kompa

Spray12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, napisalibyście mi jak najtanszym kosztem ulepszyc tego kompa pod CS'a? Najtanszym dlatego ze nie dysponuje zbyt duzą ilościa pieniedzy a chcialbym miec wiecej fps :) 

Obecnie na tym PC mam okolo max 120 fps ale spada mi do 40/30 na rozdzialce 800x600 (taki przyklad. gdy gram na mirage i wychodze z respa CT na na bilety i patrze sie w rampe TT to mam od 50 do 40 fps) i chcialbym ulepszyc kompa tak aby miec chociaz te stale 100fps na 800x600, wiecej nie wymagam ;) 

Oto parametry PC: 

Płyta głowna: asus p8h61-m lx3

Procesor: Intel® Pentium® CPU G620 @ 2.60GHz (2 rdzenie) 

RAM: 8GB

Grafika : NVIDIA GeForce GT 520 

Opublikowano

cs bazuje na cpu, więc wymiana go będzie trafna, mówisz mało pieniędzy, dla mnie mało to może być 10.000$, budżet musimy znać.

Bierzesz pod uwagę używki?

Można by płyte na h110m i i3 6100 + nowe ramy, karta może zostać (Kolega ma 420 gt i ma ponad 100 fps na i5 750 bodajże)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Tu nawet nie ma co brać nówek, muszą być używki jeśli chce małym kosztem. 

Z nówek na ten socket jest tylko i3-3240 na morelach za 624zł. Wątpię aby to było małym kosztem.

Opublikowano

Tu nawet nie ma co brać nówek, muszą być używki jeśli chce małym kosztem. 

Z nówek na ten socket jest tylko i3-3240 na morelach za 624zł. Wątpię aby to było małym kosztem.

Dlatego trzeba zmienić płytę, ten procek w ogóle nie opłacalny.

A co za tym idzie, ramy.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Można kupić płytę główną na DDR3 z socketem 1151. Ewentualnie i3 4170 na socket 1150, wtedy na pewno zostaną te pamięci ram.

Ale może by nawet znalazł używaną i5 na socket 1155.

Nie ładujmy się w 4170, są skylake lepsze, ramy to kwestia 150 złotych, za 4 gb może 100. A warto.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Nowy procek, potem gpu.

Zależy też ile możesz wydać xD.

cs bazuje na cpu, więc wymiana go będzie trafna, mówisz mało pieniędzy, dla mnie mało to może być 10.000$, budżet musimy znać.

Bierzesz pod uwagę używki?

Można by płyte na h110m i i3 6100 + nowe ramy, karta może zostać (Kolega ma 420 gt i ma ponad 100 fps na i5 750 bodajże)

Dobra wyjdzcie, zmiencie forum czy cos, ta karta ktora ma to syf, autorze jaki masz budzet oraz zasilacz? Potrzebujesz przynajmniej i3 2120 + gtx 460 zeby to dobrze dzialalo

taki zestaw ułożyłem: 

http://www.ceneo.pl/27818737 

procesor i5 2500

gtx 560 1gb

W ceneo widzę obudowy.

Podaj zasilacz, lepiej pójść w nowszą technologie, niż 2500

bo tak mialo byc, 2500 ciezko kupic nowa teraz, karte tez.. pomysl.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202

Śmiechawe, że na i5 750 i gt 430 ma się 100 fps, ale ok, Ty wiesz lepiej.

Na radeon 2600 i duo miałem 40 fpsow.

Ty grasz w cs:go prawie 3 lata, czy ja?

Pomyśl Ty, jasne lepiej pójść w 560 i 2500

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

@Oski0202

Wrozbita, posiada kalkulator do fpsow w dodatku, no niezle, oczywiscie te fpsy stale, nic sie nie ruszaly twardo trzymaly, graj sobie w te gre 10 lat (chociaz tyle nie ma, a Ty to nie wiem :v ) co mnie to obchodzi, co to ma do rzeczy, jasne ze lepiej, ale do cholerki, nie starczy mu, optymalny jest moj zestaw, spokojnie go zaspokoji, a mozna modernizowac potem dalej. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202

Chłopie. GT 430 nadaje się do oglądania filmów i pulpitu, bo nie do gier. Pewnie że lepiej iść w 2500 i GTX 560. To że grasz w cs'a 3 lata świadczy pewnie o Twoim doświadczeniu W GRZE, bo nie sądze że znasz się na sprzęcie, jeżeli mówisz że na GT 430 ma 100 fps. Prosze Cie.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

@Oski0202

Chłopie. GT 430 nadaje się do oglądania filmów i pulpitu, bo nie do gier. Pewnie że lepiej iść w 2500 i GTX 560. To że grasz w cs'a 3 lata świadczy pewnie o Twoim doświadczeniu W GRZE, bo nie sądze że znasz się na sprzęcie, jeżeli mówisz że na GT 430 ma 100 fps. Prosze Cie.

No k***a ja gram z kolegą z gt i i5 750, gdzie ma 100 fps na low, czy KURWA ty?

Niech bierze lepszy, ale wystarczy tylko procek do tej gry.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

@Oski0202

No k***a ja gram z kolegą z gt i i5 750, gdzie ma 100 fps na low, czy K***A ty?

Niech bierze lepszy, ale wystarczy tylko procek do tej gry.

To wypieprz ten syf co masz w komputerze i odpal na integrze. Gra opiera się GŁÓWNIE na procesorze, ale to nie znaczy że grafika nie jest potrzebna. 100fps na low ? I jeszcze mi powiesz że te fps się trzymają i wgl nie spadają, uważaj bo uwierze. Z tym syfem co Ty masz o nowych mapach możesz totalnie zapomnieć. I chce Ci przypomnieć że nie które ustawienia do KOMFORTOWEJ gry nie mogą być ustawione na niskie, ponieważ są niesprzyjające Tobie warunki (czy jak to sobie nazwać).

LIKE

LIKE

LIKE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...