Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż żal mi cie czytać...

To nie czytaj i nie płacz?

Kazdy jeździ tym czym lubi.

Oczywiście, ale co to ma w wspólnego z tym, że e36 ma 1 gwiazdkę bezpieczeństwa? Nie czytasz ze zrozumieniem.

Co z tego że e36 ma 1 gwiazdkę? Nie kazdy kto ma BMW musi od razu palić gume co 10m i kazdy zakręt pokonać bokiem. Pomyśl troche...

To ty trochę pomyśl, ty możesz jechać przepisowo ale to ktoś inny może spowodować wypadek i jadąc takim e36 nic z ciebie nie zostanie jak wjedzie w ciebie passerati b5. Nie masz w ogóle wyobraźni.

RAsfepN.png
Opublikowano

Aż żal mi cie czytać...

To nie czytaj i nie płacz?

Kazdy jeździ tym czym lubi.

Oczywiście, ale co to ma w wspólnego z tym, że e36 ma 1 gwiazdkę bezpieczeństwa? Nie czytasz ze zrozumieniem.

Co z tego że e36 ma 1 gwiazdkę? Nie kazdy kto ma BMW musi od razu palić gume co 10m i kazdy zakręt pokonać bokiem. Pomyśl troche...

To ty trochę pomyśl, ty możesz jechać przepisowo ale to ktoś inny może spowodować wypadek i jadąc takim e36 nic z ciebie nie zostanie jak wjedzie w ciebie passerati b5. Nie masz w ogóle wyobraźni.

Czytam co sam chce. I powtarzam: Co z tego że ma 1 gwiazdkę? Może NAPRAWDĘ komuś to nie przeszkadza. Jeśli nie lubisz BMW za jakiegoś powodu ( nie wnikam jakiego) to po prostu napisz raz i napisz coś związanego z tematem. Fajnie jest pogadać o samochodach ale wręcz nie cierpie typowych fanboyów i ogromnych hejterów danej marki. Każdy ma swój gust i powtarzam: KAŻDY JEŹDZI CZYM CHCE.

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Czytam co sam chce.

A później płaczesz i marudzisz jak dziecko.

I powtarzam: Co z tego że ma 1 gwiazdkę?

To, że to niebezpieczny samochód? Nie wiesz co oznaczają te gwiazdki to sprawdź w internecie a nie udajesz głupiego.

Jeśli nie lubisz BMW za jakiegoś powodu ( nie wnikam jakiego) to po prostu napisz raz i napisz coś związanego z tematem.

Mogę wyrazić swoją opinię. Skoro obiektywnie patrząc E36 to słaby samochód i w dodatku niebezpieczny to czemu mam nie ostrzegać przed nim innych użytkowników? Może ktoś myślał o tym samochodzie, a dzięki mojemu postowi dowie się, że nie zapewnia żadnego bazpieczeństwa i dzięki temu może komuś uratuję życie bo sobie kupi bezpieczniejsze auto?

Fajnie jest pogadać o samochodach ale wręcz nie cierpie typowych fanboyów i ogromnych hejterów danej marki. Każdy ma swój gust i powtarzam: KAŻDY JEŹDZI CZYM CHCE.

Oczywiście, tak samo każdy ma prawo do krytykowania danej marki bądź modelu samochodu.
RAsfepN.png
Opublikowano

Czytam co sam chce.

A później płaczesz i marudzisz jak dziecko.

I powtarzam: Co z tego że ma 1 gwiazdkę?

To, że to niebezpieczny samochód? Nie wiesz co oznaczają te gwiazdki to sprawdź w internecie a nie udajesz głupiego.

Jeśli nie lubisz BMW za jakiegoś powodu ( nie wnikam jakiego) to po prostu napisz raz i napisz coś związanego z tematem.

Mogę wyrazić swoją opinię. Skoro obiektywnie patrząc E36 to słaby samochód i w dodatku niebezpieczny to czemu mam nie ostrzegać przed nim innych użytkowników? Może ktoś myślał o tym samochodzie, a dzięki mojemu postowi dowie się, że nie zapewnia żadnego bazpieczeństwa i dzięki temu może komuś uratuję życie bo sobie kupi bezpieczniejsze auto?

Fajnie jest pogadać o samochodach ale wręcz nie cierpie typowych fanboyów i ogromnych hejterów danej marki. Każdy ma swój gust i powtarzam: KAŻDY JEŹDZI CZYM CHCE.

Oczywiście, tak samo każdy ma prawo do krytykowania danej marki bądź modelu samochodu.

Posłucha albo nie posłucha. Ja mam BMW e36 320i i nie narzekam. Raz babka w Micrze stukneła mnie w tyłek na światłach. Może z 20-30 jechała. I praktycznie zero uszkodzeń :) Chociaż wiem wiem... Zaraz bedzie że co to ma do 1 gwazdki skoro testy są przy 50 km/h i zderzenie czołowe. 

Opublikowano

Proponuje jeden z modeli Opla. Są tanie, i w kupnie, i w utrzymaniu. Do tego jakoś wyglądają w porównaniu do kilku innych tańszych aut.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Posłucha albo nie posłucha. Ja mam BMW e36 320i i nie narzekam.

To masz niskie wymagania jak nie narzekasz na 20 letni samochód. Masz wersję z kierunkowskazami czy bez xD?

Raz babka w Micrze stukneła mnie w tyłek na światłach. Może z 20-30 jechała. I praktycznie zero uszkodzeń :) Chociaż wiem wiem... Zaraz bedzie że co to ma do 1 gwazdki skoro testy są przy 50 km/h i zderzenie czołowe.

Dokładnie, sam wiesz, że to słaby argument a jednak go piszesz. Ze zderzenia czołowego z passerati byś cało nie wyszedł.

https://www.youtube.com/watch?v=obdtYlqV7VU

Filmik z testów e36. Przy prędkości 50 km/h kierownica wbija sie w głowę ^^

RAsfepN.png
Opublikowano

Posłucha albo nie posłucha. Ja mam BMW e36 320i i nie narzekam.

To masz niskie wymagania jak nie narzekasz na 20 letni samochód. Masz wersję z kierunkowskazami czy bez xD?

Raz babka w Micrze stukneła mnie w tyłek na światłach. Może z 20-30 jechała. I praktycznie zero uszkodzeń :) Chociaż wiem wiem... Zaraz bedzie że co to ma do 1 gwazdki skoro testy są przy 50 km/h i zderzenie czołowe.

Dokładnie, sam wiesz, że to słaby argument a jednak go piszesz. Ze zderzenia czołowego z passerati byś cało nie wyszedł.

https://www.youtube.com/watch?v=obdtYlqV7VU

Filmik z testów e36. Przy prędkości 50 km/h kierownica wbija sie w głowę ^^

Dobra k***a nie będe sie z tobą kłócił. Widać jakiś k***a uprzedzony jesteś do BMW? Bo cie jakaś wyprzedziła albo coś? Pierdolisz trzy po trzy o c**j wie czym. Wsiadaj w tego kochanego passata i goń po ropę. I TAK K***A. MAM WERSJE Z KIERUNKOWSKAZAMI I BA, NAWET ICH UŻYWAM. I mam wyjebane na to co mówisz. Każdy bedzie jeździł czym chce. W dupie mam że ma 1 gwiazdkę. Nie będzie to mój jedyny samochód do końca życia. DYSKUSJE UWAŻAM ZA SKOŃCZONĄ. ŻEGNAM. (ps. Zmień nick)

Opublikowano

Dobra k***a nie będe sie z tobą kłócił.

To dobrze bo brak ci argumentów i to nie jest kłótnia.

Widać jakiś k***a uprzedzony jesteś do BMW? Bo cie jakaś wyprzedziła albo coś?

Serio xD? Nawet nie wiesz jakim samochodem jeżdżę ;) Ale 6 z hakiem do setki robi więc pierwsze lepsze bmw by mnie nie wyprzedziło to po pierwsze, a po drugie jakie uprzedzenie? Bo mam lepsze argumenty od ciebie i już się oburzasz xD?

Pierdolisz trzy po trzy o c**j wie czym. Wsiadaj w tego kochanego passata i goń po ropę.

Nie jeżdzę passatem a mój samochód ma silnik benzynowy, ups. I na gazie też nie jeżdżę jak coś tylko na 98.

I TAK K***A. MAM WERSJE Z KIERUNKOWSKAZAMI I BA, NAWET ICH UŻYWAM.

O to się chwali, dumny z siebie jesteś? Dawno temu się nauczyłaś kierunkowskazów używać?

I mam wyjebane na to co mówisz.

Tak? To po co odpowiadasz? Zaprzeczasz sam sobie. To są już jakieś problemy psychiczne :)

Każdy bedzie jeździł czym chce. W dupie mam że ma 1 gwiazdkę.

To już zależy jak cenisz swoje zdrowie.

DYSKUSJE UWAŻAM ZA SKOŃCZONĄ. ŻEGNAM. (ps. Zmień nick)

No elo, mogłeś wcześniej się pożegnać bo nic nie wniosłeś do tematu, E36 to niebezpieczny samochód i nic z tym nie zrobisz ani tego nie zmienisz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Dobra k***a nie będe sie z tobą kłócił.

To dobrze bo brak ci argumentów i to nie jest kłótnia.

Widać jakiś k***a uprzedzony jesteś do BMW? Bo cie jakaś wyprzedziła albo coś?

Serio xD? Nawet nie wiesz jakim samochodem jeżdżę ;) Ale 6 z hakiem do setki robi więc pierwsze lepsze bmw by mnie nie wyprzedziło to po pierwsze, a po drugie jakie uprzedzenie? Bo mam lepsze argumenty od ciebie i już się oburzasz xD?

Pierdolisz trzy po trzy o c**j wie czym. Wsiadaj w tego kochanego passata i goń po ropę.

Nie jeżdzę passatem a mój samochód ma silnik benzynowy, ups. I na gazie też nie jeżdżę jak coś tylko na 98.

I TAK K***A. MAM WERSJE Z KIERUNKOWSKAZAMI I BA, NAWET ICH UŻYWAM.

O to się chwali, dumny z siebie jesteś? Dawno temu się nauczyłaś kierunkowskazów używać?

I mam wyjebane na to co mówisz.

Tak? To po co odpowiadasz? Zaprzeczasz sam sobie. To są już jakieś problemy psychiczne :)

Każdy bedzie jeździł czym chce. W dupie mam że ma 1 gwiazdkę.

To już zależy jak cenisz swoje zdrowie.

DYSKUSJE UWAŻAM ZA SKOŃCZONĄ. ŻEGNAM. (ps. Zmień nick)

No elo, mogłeś wcześniej się pożegnać bo nic nie wniosłeś do tematu, E36 to niebezpieczny samochód i nic z tym nie zrobisz ani tego nie zmienisz.

6 sek do 100? A z wysoka wtedy spadasz?

Opublikowano

Dupka boli bo sam swoją betą 10 sekund do setki robisz xD Widzę, że dziecko nie potrafisz się opanować, podobno zakończyłeś dyskusję.

E36 320i 9,8 s 0-100

https://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_E36

A informacje pochodzą ze specyfikacji producenta, na dole są przypisy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Dupka boli bo sam swoją betą 10 sekund do setki robisz xD Widzę, że dziecko nie potrafisz się opanować, podobno zakończyłeś dyskusję.

E36 320i 9,8 s 0-100

xD. Mi wisi o ile do setki robie bo poruszam sie głownie w miescie i raczej więcej niż 60km/h nie rozwijam :). Poza tym moja "Betka" jest wygodna jak francuskie samochody ale nie tak awaryjna :) Mi wisi po raz kolejny czym ty jeździsz. Możesz i nawet mieć P1 albo Sesto Elemento. Ty tankujesz, ty utrzymujesz. Twoja sprawa. Tylko boli mnie to że jeździsz po samochodzie którym być może nigdy nie jeździłeś :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Opublikowano

xD. Mi wisi o ile do setki robie bo poruszam sie głownie w miescie i raczej więcej niż 60km/h nie rozwijam :). Poza tym moja "Betka" jest wygodna jak francuskie samochody ale nie tak awaryjna :) Mi wisi po raz kolejny czym ty jeździsz. Możesz i nawet mieć P1 albo Sesto Elemento. Ty tankujesz, ty utrzymujesz. Twoja sprawa. Tylko boli mnie to że jeździsz po samochodzie którym być może nigdy nie jeździłeś :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Jak mozna wypowiadać się o wygodzie w kontekście 20 letniego samochodu, jak tam pewnie nic z zawieszenia ci już nie zostało. No i porównywanie tego do francuskich samochodów.. Może jeszcze powiesz, że wygodnie tak jak z zawieszeniem hydropneumatycznym xD Przypominam ci, że seria 3 to najbiedniejsza wersja BMW z bardzo ubogim wyposażeniem i słabo wykonana, więc ochłoń trochę bo nie masz czym się podniecać xD. Po 20 latach to w tym samochodzie rzadko, która część jest oryginalna, większość to jakieś zamienniki ;)

Skoro ci to wisi to po co na ten temat się wypowiadasz? Ja po tym samochodzie nie jeżdżę, mówię tylko jak jest a ty nie potrafisz obalić żadnego mojego argumentu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Jak mozna wypowiadać się o wygodzie w kontekście 20 letniego samochodu, jak tam pewnie nic z zawieszenia ci już nie zostało. No i porównywanie tego do francuskich samochodów.. Może jeszcze powiesz, że wygodnie tak jak z zawieszeniem hydropneumatycznym xD Przypominam ci, że seria 3 to najbiedniejsza wersja BMW z bardzo ubogim wyposażeniem i słabo wykonana, więc ochłoń trochę bo nie masz czym się podniecać xD. Po 20 latach to w tym samochodzie rzadko, która część jest oryginalna, większość to jakieś zamienniki ;)

Skoro ci to wisi to po co na ten temat się wypowiadasz? Ja po tym samochodzie nie jeżdżę, mówię tylko jak jest a ty nie potrafisz obalić żadnego mojego argumentu.

Książka serwisowa prowadzona od pierwszego właściciela. 2 lata temu sprowadzony z Niemiec. Wszystkie fakturki i inne duperele mam :) Więc nie mów mi że z zawieszenia nic nie zostało. Było wymieniane uwaga, PRZEZ NIEMCA więc raczej robione po kosztach nie było. Żałuje że nie możesz sie tym przejechać, może byś zmienił zdanie. Nie każde BMW to agrotuning i gaz. 

Opublikowano

Serio mało się znasz na motoryzacji skoro myślisz, że takie ksiązki są coś warte. U kumpla, który prowadzi komis samochodowy mogę kupić dowolną wypełnioną ksiązkę serwisową, ma dojścia do takich rzeczy, koszt tego to 50 zł. Jedyną wartość ma wpis w systemie ASO.

RAsfepN.png
Opublikowano

Serio mało się znasz na motoryzacji skoro myślisz, że takie ksiązki są coś warte. U kumpla, który prowadzi komis samochodowy mogę kupić dowolną wypełnioną ksiązkę serwisową, ma dojścia do takich rzeczy, koszt tego to 50 zł. Jedyną wartość ma wpis w systemie ASO.

Typowe zachowanie Polaczka. U kumpla to, u kumpla tamto... Książka cała po niemiecku. Jedyną rzecz która wymieniałem w kraju to tylni zderzak.

Opublikowano

E36 320i 9,8 s 0-100

BMW przynajmniej się nie rozpada. Nasza ma równe 20 lat, a akceleracja nadal na poziomie 6.6s jak producent zapewnia.  B) Poza tym beemki są tanie w utrzymaniu, nawet taka arystokracja jak E38. Sąsiad ma jakieś stare Porsche Cayenne to nie dosyć, że pali mu 20 litrów to jeszcze serwis drogi.

Mimo wszystko polecam BMW, ale ciężko za 4000 pln coś dobrego wyrwać, zadbane e39 to koszt od 20k, poszukaj może jakieś e32 - też bardzo dobre autko. 

Mercedes w124 jest w tej cenie, a autko nie do zajechania.  :v

Opublikowano

Bmw nie jest drogie w utrzymaniu? Wymiana klocków hamulcowych w X6 w ASO to koszt 6 tyś złotych. I nie przesadzaj z kosztem e39. 20 tyś to może kosztować z 2003 roku, 50 tyś przebiegu, M pakiet i najlepsza wersja silnikowa. Ten samochód kosztuje maks 10 tyś.

RAsfepN.png
Opublikowano

Bmw nie jest drogie w utrzymaniu? Wymiana klocków hamulcowych w X6 w ASO to koszt 6 tyś złotych. I nie przesadzaj z kosztem e39. 20 tyś to może kosztować z 2003 roku, 50 tyś przebiegu, M pakiet i najlepsza wersja silnikowa. Ten samochód kosztuje maks 10 tyś.

Ej no bez jaj. My tu mówimy o samochodach dla Kowalskich, wbrew pozorom E38 również się do nich zalicza. :v A nie jakiś czołg co dla Kowalskich będzie dostępny za 10 lat. Ja tu mówię o modelach do 70k maksymalnie. E39 to dość drogie autko, ostatnio wujaszek sprzedał kombi w M pakiecie z najmocniejszym dieslem oraz pełnym wyposażeniem za 30k, przebieg około 222k. auto było zadbane, ale bez przesady.

Ostatnio w czasie podróży w Szczecinku za pompę paliwa do E38 daliśmy 50 zł, a samochód po prostu nagle zgasł. xdd

Opublikowano

Widzisz? Nikt nawet nie wspomniał o X6 a ty od razu z tym wyjechałeś. e38, e39 ,e46, e36, e34, e30. Bardzo fajne samochody. I TANIE W UTRZYMANIU.

E36 320i 9,8 s 0-100

BMW przynajmniej się nie rozpada. Nasza ma równe 20 lat, a akceleracja nadal na poziomie 6.6s jak producent zapewnia.  B) Poza tym beemki są tanie w utrzymaniu, nawet taka arystokracja jak E38. Sąsiad ma jakieś stare Porsche Cayenne to nie dosyć, że pali mu 20 litrów to jeszcze serwis drogi.

Mimo wszystko polecam BMW, ale ciężko za 4000 pln coś dobrego wyrwać, zadbane e39 to koszt od 20k, poszukaj może jakieś e32 - też bardzo dobre autko. 

Mercedes w124 jest w tej cenie, a autko nie do zajechania.  :v

Nie wiem w którym Mercedesie to było ale w instrukcji napraw nie było jak wymieniać most napędowy ponieważ cytuje  „producent nie podaje procedury naprawy mostu napędowego,... ... , ponieważ nie przewiduje jego awarii"

Opublikowano

Jak czytam te Januszowe porady to aż mnie głowa rozbolała. Passata od razu wywal z listy, bo większość w tej cenie to zajechane auta, które mają po prawie pół miliona przebiegu. W tej cenie w sumie nie masz co sugerować się danym modelem, a bardziej patrzeć na stan techniczny. Francuzy są dość czułe i niektóre trudne w naprawie. W tym przedziale możesz szukać jakiejś megane, laguny czy peugota 406. Patrząc na jeszcze inne auta to vectra jak najbardziej ok, starsza astra tj. F też nie byłaby zła i całkiem niedroga, ale imo jest strasznie paskudnym samochodem. Honda civic ma dość trwały silnik i praktycznie auto nie do zajechania, szkoda tylko, że strasznie rdzewieją i ciężko znaleźć model w dobrym stanie za taką kwotę. Co do BMW to w tej cenie nie szukałbym żadnego, bo może i uda Ci się znaleźć coś z miarę zadbaną budą, ale techniczne musisz się liczyć z tym, że auto wymagałoby doinwestowania, bo większość jest sprzedawana od młodzików i takie auto jest po prostu skatowane. Sam osobiście rozważałem jakiś czas temu zakup tej marki, ale poniżej 6k bez wkładu własnego nie udało mi się nic znaleźć, szczególnie, że potrzebowałem auta głównie na dojazdy. ;)

674071459604241683421.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...