Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc... zdałem prawo jazdy, mam dołożyć połowę i kupić samochód... Mówili mi o Seicento, ale jakoś Seicento do mnie nie przemawia :v Znacie coś podobnego za tę cenę (2000-4000) co nie pali za dużo, a jakoś wygląda? Nie chcę żadnego Smarta ani nic takiego 

1780114744926761191981.png

Opublikowano

O k***a, ale znawca ten x2 wyżej imorral , aż mnie oczy szczypią.

Za to 2-4k to nawet nie patrz na żadne mercedesy/passaty i inne gabloty tego pokroju.

VW Polo 3 za nimi się rozglądaj.

Opublikowano

polówka ale też znajdą się fajne ople (ostatnio widziałem i zszedł po 3 godzinach)

Opublikowano

VW Polo 6n, Astra F, Audi 80. Tych dwóch ostatnich w gazie szukaj, Polo lepiej w benzynce (sama jeżdżę 6n2, silnik 1.4 MPI - na 100km w trybie mieszanym z przewagą jazdy miejskiej pali mi 6.7l).

Qui est le prochain?

Opublikowano

VW Polo 6n, Astra F, Audi 80. Tych dwóch ostatnich w gazie szukaj, Polo lepiej w benzynce (sama jeżdżę 6n2, silnik 1.4 MPI - na 100km w trybie mieszanym z przewagą jazdy miejskiej pali mi 6.7l).

nie kupuj w gazie to bo to gówno silnik psuje i jak butla się rozpierdoli to bedziesz nową kupować.. (tak słyszałem) 

Opublikowano

nie kupuj w gazie to bo to gówno silnik psuje i jak butla się rozpierdoli to bedziesz nową kupować.. (tak słyszałem) 

"Słyszałeś", to trzeba szukać dobrego modelu instalacji gazowej itd., nie robionego przez Mietka w stodole. Odsyłam do filmiku bo nie chce mi się tłumaczyć.

Opublikowano

Może BMW e36, ale to burakowóz straszny.

drogie części są do BMW (Bryka młodego wieśniaka)

Opublikowano

- Honda Civic

- Mercedes W124

- Volkswagen Passat

:santa:

Może BMW e36, ale to burakowóz straszny.

Za 2000 plnów?  :v Somalijczyk płakał jak sprzedawał, kierownica gratis.

Opublikowano

Za 4k kupi spoko e36

Coś takiego jak e36 i spoko nie istnieje. No chyba, że jakaś dobra wersja, ale 90% tego co jeździ po polskich drogach to 1.6 bez żadnego wyposażenia. No i e36 ma tylko 1 gwiazdkę w testach bezpieczeństwa, strach tym jeździć. Już Renault Clio jest bezpieczniejszym samochodem.

RAsfepN.png
Opublikowano

@Marceli99

Naucz się czytać, widzisz że jest podany zakres 2000-4000.

Blablabla prosiaku - za 4000 pln dostanie co najwyżej ładnie zabudowaną trumnę.

Opublikowano

Albo meganke jakąś albo golfik 4 lub nissan almera a i z hondzi civic będziesz zadowolony. ;) skombinuj jeszcze z 2 tys to coś lepszego kupisz i pamiętaj pierwszym autem masz się nauczyć jeździć, a nie driftować i szpanować przed laseczkami (żeby nie było, że mówię jak stary dziadek) wiem, że po miesiącu będziesz się czuł już pewnie, ale uwierz to tylko pozory. Rozsądku Ci życzę ;)

Opublikowano

Ale mi pojechałeś xD Przynajmniej potrafię czytać, ale czego można było się po tobie spodziewać 17 latku xD No i widzisz, nie masz racji, za tyle można dostać w miarę bezpieczny samochód, BMW e36 takim nie jest, ale np Renault Clio jest już bezpieczniejsze co potwierdzają testu Euro NCAP.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ale mi pojechałeś xD Przynajmniej potrafię czytać, ale czego można było się po tobie spodziewać 17 latku xD No i widzisz, nie masz racji, za tyle można dostać w miarę bezpieczny samochód, BMW e36 takim nie jest, ale np Renault Clio jest już bezpieczniejsze co potwierdzają testu Euro NCAP.

Nie postarzaj mnie prosiaku, ledwo co 16 latek mam, czy ja poleciłem e36? Napisałem, że za kwotę 4000 pln dostanie trumnę, a nie zadbane autko.

Opublikowano

Masz racje, 17 latek miałby trochę więcej inteligencji od ciebie, tego ewidentnie ci brakuje, no i wiedzy o motoryzacji więc niepotrzebnie strzępisz ryja dzieciaczku ;) Może dostać zadbane auto, już przytaczałem przykład Renaulta Clio, który bezpieczeństwem dorównuje ówczesnym mu Mercedesom, więc samochodom klasę wyżej. BMW wypada w tym przypadku najgorzej no i E36 oraz E46 to kupa, pierwsze dobre BMW serii 3 to E90, chociaż wygląda paskudnie i też odbiega dużo od konkurencji, ale jak ktos jest fanboyem BMW to tego nie zrozumie.

RAsfepN.png
Opublikowano

Masz racje, 17 latek miałby trochę więcej inteligencji od ciebie, tego ewidentnie ci brakuje, no i wiedzy o motoryzacji więc niepotrzebnie strzępisz ryja dzieciaczku

Ryj ma świnia, ja jestem przecież dzieciakiem. ;)

Może dostać zadbane auto, już przytaczałem przykład Renaulta Clio

Raka można dostać od ilości plastiku w Clio, jechałem ostatnio IV.  :D

BMW wypada w tym przypadku najgorzej

Jak jedziesz 150 km/h i walniesz w drzewo to i tak będą cię skrobać.  ^^

no i E36 oraz E46 to kupa, pierwsze dobre BMW serii 3 to E90

To akurat kwestia gustu, choć te nowe beemki to głowa boli od plastiku i marnej jakości. Jeżdżę ( jako pasażer ( żeby nie było bólu pupy ) ) często siódemką z 97 r. i wyposażeniem jak i komfortem przebija nowe audice, choć beemki też ( ale mam kiepskie porównanie - i3 :v ). Osobiście jedyne autko, które bardziej mi się podoba to ten sam model, ale w wersji L7. :P

niepotrzebnie strzępisz ryja dzieciaczku

Jeśli chcesz jeszcze podyskutować to powstrzymaj się od takich zwrotów skierowanych w moja personę, bo nazwanie ciebie prosiakiem nie umywa się do zwrotu "ryj".

;)

Opublikowano

W twoim przypadku nie robi to różnicy ;)

Tak? To może go dostaniesz :) Plastik w Clio lepszy niż ta plastikowa skorupa z E36 ;)

Jak jedziesz 150 km/h i walniesz w drzewo to i tak będą cię skrobać.

W przypadku E36 to już przy 50 km/h nie ma co zbierać.

To akurat kwestia gustu, choć te nowe beemki to głowa boli od plastiku i marnej jakości. Jeżdżę ( jako pasażer ( żeby nie było bólu pupy ) ) często siódemką z 97 r. i wyposażeniem jak i komfortem przebija nowe audice, choć beemki też ( ale mam kiepskie porównanie - i3 :v ). Osobiście jedyne autko, które bardziej mi się podoba to ten sam model, ale w wersji L7. :P

Lol, wypowiadanie się o wyposażeniu na przykładzie prawie 20 letniego samochodu i sugerowanie, że ktoś może mieć ból dupy o taki złom, kisne. Ja jeździłem samochodem, który przebijał wyposażeniem tą betkę, ale bez sensu jeździć wg mnie takimi samochodami w młodym wieku, później jeździłem Passatem B7 z 2013 ale to też samochód dla dziadków dlatego sprzedałem i kupiłem sobie coś szybszego ;) Wolę robić 6s do setki niż wozić kredens w samochodzie.

Jeśli chcesz jeszcze podyskutować to powstrzymaj się od takich zwrotów skierowanych w moja personę, bo nazwanie ciebie prosiakiem nie umywa się do zwrotu "ryj".

Nie, nie chcę, możesz robić wypad randomie xD

RAsfepN.png
Opublikowano

Ok.

Opublikowano

W twoim przypadku nie robi to różnicy ;)

Tak? To może go dostaniesz :) Plastik w Clio lepszy niż ta plastikowa skorupa z E36 ;)

Jak jedziesz 150 km/h i walniesz w drzewo to i tak będą cię skrobać.

W przypadku E36 to już przy 50 km/h nie ma co zbierać.

Lol, wypowiadanie się o wyposażeniu na przykładzie prawie 20 letniego samochodu i sugerowanie, że ktoś może mieć ból dupy o taki złom, kisne. Ja jeździłem samochodem, który przebijał wyposażeniem tą betkę, ale bez sensu jeździć wg mnie takimi samochodami w młodym wieku, później jeździłem Passatem B7 z 2013 ale to też samochód dla dziadków dlatego sprzedałem i kupiłem sobie coś szybszego ;) Wolę robić 6s do setki niż wozić kredens w samochodzie.

Aż żal mi cie czytać... Kazdy jeździ tym czym lubi. Co z tego że e36 ma 1 gwiazdkę? Nie kazdy kto ma BMW musi od razu palić gume co 10m i kazdy zakręt pokonać bokiem. Pomyśl troche...

A co do tematu to polecam Audi a4. Może w tym przedziale cenowym coś znajdziesz.

*Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...