Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu za 3k+

Myru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jaki posiadasz budżet na kupno?
ok.3k

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
JUŻ

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  
Flatron 23'', 1920x1080, obudowa Zalman Z3 PLUS, 1xSSD 128gb, 2x HDD 2TB

Do czego ma służyć komputer?

GRY
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
NIE

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
NIE

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
RACZEJ NIE

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?
NIE

Poskładałem coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/z2pZNR/

Do tego kupiłem już wczoraj grafę GIGABYTE GeForce GTX970 4GB G1, bo udało mi się wyrwać nówkę ciut taniej (mam nadzieję, że to nie był błąd?)

Opublikowano

Witam

Jaki posiadasz budżet na kupno?

ok.3k

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

JUŻ

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?  

Flatron 23'', 1920x1080, obudowa Zalman Z3 PLUS, 1xSSD 128gb, 2x HDD 2TB

Do czego ma służyć komputer?

GRY

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

NIE

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

NIE

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

RACZEJ NIE

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

NIE

Poskładałem coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/z2pZNR/

Do tego kupiłem już wczoraj grafę GIGABYTE GeForce GTX970 4GB G1, bo udało mi się wyrwać nówkę ciut taniej (mam nadzieję, że to nie był błąd?)

Nie widzę sensu brać 1 kości, po wydaniu na kartę jaki masz budżet?

Zrobiłeś błąd, bo nie podkręcasz, r9 390 na stocku lepiej by wypadł.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Tylko ta karta by też mnie kosztowała ponad 200zł drożej. Kupiłem nówkę 970 za 1300zł, to chyba tragedii nie ma? Jakoś grafy wolę nówki niż używki.
Budżet mam dosyć elastyczny, jednak próbuję wydać jak najmniej i nie chciałbym zbytnio przekraczać tych 3 tys.Dorzucę prawdopodobnie jeszcze jakiś cooler.
To brać 2x 4gb lepiej?

Opublikowano

Dobry zestaw jest. Dual nic nie daje w wydajności praktycznie, a masz więcej na rozbudowe. Możesz znaleźć tańsze pamięci,bo wtedy moglbys wydać więcej na zasilacz. Weź jakies taniutkie ósemki za 130 i kup xfxa 550.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dobry zestaw jest. Dual nic nie daje w wydajności praktycznie, a masz więcej na rozbudowe. Możesz znaleźć tańsze pamięci,bo wtedy moglbys wydać więcej na zasilacz. Weź jakies taniutkie ósemki za 130 i kup xfxa 550.

Ma cztery sloty, rozbudować zawsze może, a pamięci duo lepiej działają i ma to minimalny wpływ na gry.

Tylko ta karta by też mnie kosztowała ponad 200zł drożej. Kupiłem nówkę 970 za 1300zł, to chyba tragedii nie ma? Jakoś grafy wolę nówki niż używki.

Budżet mam dosyć elastyczny, jednak próbuję wydać jak najmniej i nie chciałbym zbytnio przekraczać tych 3 tys.Dorzucę prawdopodobnie jeszcze jakiś cooler.

To brać 2x 4gb lepiej?

No to teraz musisz kręcić, bo bez oc 970 ssie.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ma cztery sloty, rozbudować zawsze może, a pamięci duo lepiej działają i ma to minimalny wpływ na gry.

To brać 2x 4gb lepiej?

No to teraz musisz kręcić, bo bez oc 970 ssie.

no właśnie minimalny, znikomy wpływ na grę. lepiej działają? w sensie? teraz to nie ma różnicy czy dual czy single, chcesz to poobczajaj sobie recenzje. rozbudować zawsze można, ale więcej możesz na singlu, proste chyba nie? 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ok, dzięki za rady. Jeszcze pytanko na szybko. Warto kupić używany procek (i5 6600) 200zł taniej? Przy prockach chyba nie jest to jakimś ryzykiem. Z tego co wiem "działa albo nie".

Opublikowano

nie opłaca się. po co ci 6600, która ma bodajże 200 MHz więcej od 6500 (nic nie zmienia). kup nówkę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...