Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do casual'owego gamingu za 2.5k zł

h4wkeye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?: 2.5k zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) : Za 3/4 miesiące.

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Żadna, dotychczas cisnąłem tylko na laptopach.

Do czego ma służyć komputer? Tak jak w tytule, byle żeby można było pograć w gry jak cs:go i lol w stabilnych 100 fps'ach lub więcej.

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Klawiatura i monitor.

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Obojętne mi to.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Fajnie by było gdyby procek i karta były od amd.

Opublikowano

Ah, właśnie, nie zwróciłem uwagi na czasu zakupu zestawu. Przyjdź za te 3/4 miesiące gdyż ceny będą inne a szczególnie karty graficzne gdyż teraz wychodzą nowe.

Opublikowano

Dlaczego niby Intel?

Lepiej zakupić procesor AMD, ponieważ

1)Jest tańszy niż Intel

2)W grach nie ma znacznej różnicy w FPS'ach (1-5)

3)Różnice widać przy profesjonalnej pracy przy PC, a autor napisał, że wystarczy mu do gier i to nie jeszcze przy jakimś Wiedźminie 3 czy czymś jeszcze nowszym, tylko typowy LoL i Csgo.

Ale już jak kto woli.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/UTeuBV/ - Wyszło 99zł poza budżet... dałbyś radę dozbierać sobie?

Dałem kartę graficzną od AMD, ale procesor od Intela gdyż są znacznie lepsze.

Nawet jakby miał teraz kupować to na pewno nie wersję 2gb.

https://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-amd-radeon-r9-380-nitro-oc-4gb-gddr5-256bit-hdmi-dp-dvi-box-11242-13-20g-798304/

Już jesteś w budżecie.

Tak jak wspomniał kolega wyżej w czerwcu? mają wyjść nowe karty graficzne polarisy i pascale, więc zestaw się zmieni.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Dlaczego niby Intel?

Lepiej zakupić procesor AMD, ponieważ

1)Jest tańszy niż Intel

2)W grach nie ma znacznej różnicy w FPS'ach (1-5)

3)Różnice widać przy profesjonalnej pracy przy PC, a autor napisał, że wystarczy mu do gier i to nie jeszcze przy jakimś Wiedźminie 3 czy czymś jeszcze nowszym, tylko typowy LoL i Csgo.

Ale już jak kto woli.

No nie wiem czy taki tańszy. Można kupić i3 do takich gier i lepsza kartę graficzną, bo te gierki siedzą na 2 rdzeniach. Fx 6300 + płyta, żeby nie spadały zegary, koszt ok. 270 zł czyli podobnie wychodzi, ale fx z fxem na boxie ma gorsza kulturę pracy znacznie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...