Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3100 zł.

DarkusFD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Jaki posiadasz budżet na kupno? : 3100 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): Za 1 tydzień
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?: Będzie to mój pierwszy komputer (do tej pory tylko laptopy), monitor FULL HD
Do czego ma służyć komputer? Głównie do najnowszych tytułów
Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? System posiadam w wersji BOX, a peryferia mam już kupione.
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie zamierzam.

Osobiście udało mi się złożyć takie coś: https://www.morele.net/inventory/info/LFUOh5/

Jeżeli macie lepsze pomysły napiszcie w postach.

Opublikowano

Dysk na ten: http://www.morele.net/dysk-seagate-1tb-sataiii-7200rpm-64mb-cache-st1000dm003-432403/

Zaoszczędzisz dyche, a są podobnej wydajności.

Obudowa może być jaką podał kolega wyżej.

A i ten karta na tą: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-390-gaming-g1-8192-mb-gddr5-512-bit-dvi-d-hdmi-3xdp-gv-r939g1-gaming-8gd-751573/ bo nie kręcisz, radeon stockowo jest wydajnieszy.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Jeżeli nie zwracasz kompletnie uwagi na kulturę pracy, można zmieścić r9 390 w 3100 a ten... Zestaw jest spoko jako tako.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@Tremo Niby przekracza budżet o 54 zl, ale myślę że lepiej dopłacić. A wystarczy ten zasilacz ?

Ta starczy.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Jeżeli nie zwracasz kompletnie uwagi na kulturę pracy, można zmieścić r9 390 w 3100 a ten... Zestaw jest spoko jako tako.

A jakieś pomysły jak zmieścić to wszystko w 3100 ?

­

Opublikowano

A jakieś pomysły jak zmieścić to wszystko w 3100 ?

­

i5 6400 lub i5 4460 + h81m-p33 i masz około stówe taniej.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

najtaniej z r9 390 to jest coś takiego:

KLIK

przekracza o 20 złotych, ale wolałem dać coś z mocniejszą +12V. nie jestem pewny, czy vp 500 z 408W na tej linii da radę przy r9 390. przy okazji można dodać, że ten zestaw to będzie raczej odrzutowiec w stresie, bo karta z dwoma wiatrakami rozkręca się do niezłych obrotów. jeżeli masz wywalone konkretnie na kulturę pracy, możesz brać, jeżeli nie, lepiej dołożyć troszkę pieniądza do r9 390 asusa/sapphire.

to psu jest identyczne do budowy serii vs/vp/vero l1, ale ma więcej mocy dla zasilania gpu i cpu. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

zależy do czego. do gier sobie może odpuść, bo jak jeszcze fx mógł konkurować z i3 to teraz i3 6100 (skylake) w tej samej cenie niszczy takiego 6300 bezkonkurencyjnie. do tego musisz kupić droższą płytkę (żeby podkręcić, bo się opłaca) i cooler. w innych zastosowaniach niż gry fx'y mają całkiem duży sens, ale nie stricte w grach. niedługo wychodzą nowe zenki (procki od AMD), może wtedy coś podratuje rynek. 

Opublikowano

Tutaj jest to co złożyłem czytając Wasze posty oraz sugestie: KOSZYK

­

Imo twój pierwszy zestaw był lepszy. Pamiętaj, że jeśli kupujesz kartę od AMD możesz zapomnieć o używaniu nvidia physx i wszystkiego on nvidia :v 

Jeśli masz zamiar grać w wieśka z nvidia hairworks'em to jedynym słusznym wyborem jest gtx 970. Jak nie zależy Ci na podkręcaniu karty i nie chcesz używać physx itd. bierz AMD. 

PS. Podkręcając gtx 970 > AMD

PS2. Ja bym poczekał do premiery gtx 1070 no chyba, że musisz koniecznie kupić w tym tygodniu PC. 

Opublikowano

Tutaj jest to co złożyłem czytając Wasze posty oraz sugestie: KOSZYK

­

Imo twój pierwszy zestaw był lepszy. Pamiętaj, że jeśli kupujesz kartę od AMD możesz zapomnieć o używaniu nvidia physx i wszystkiego on nvidia :v

Jeśli masz zamiar grać w wieśka z nvidia hairworks'em to jedynym słusznym wyborem jest gtx 970. Jak nie zależy Ci na podkręcaniu karty i nie chcesz używać physx itd. bierz AMD. 

PS. Podkręcając gtx 970 > AMD

PS2. Ja bym poczekał do premiery gtx 1070 no chyba, że musisz koniecznie kupić w tym tygodniu PC. 

Jedni mówią Nvidia inni AMD przez co mam mentlik w głowie co wybrać. Muszę się nad tym głęboko zastanowić :)

­

Opublikowano

nie powinienes miec metliku. te technologie nvidii kija dają, jedynie hw coś tam pokazuje, reszta do kitu. zresztą AMD ma TressFX. 

bierz amd, ma 8GB pamięci, co nie znaczy, że tyle wykorzysta, ale będzie na dłużej niż 970. po oc zgadza się, 970 jest lepszym wyborem, ale ja tak czy siak szedłbym z r9 390, bo tamta ma 4GB vRAM. 

Opublikowano

nie powinienes miec metliku. te technologie nvidii kija dają, jedynie hw coś tam pokazuje, reszta do kitu. zresztą AMD ma TressFX. 

bierz amd, ma 8GB pamięci, co nie znaczy, że tyle wykorzysta, ale będzie na dłużej niż 970. po oc zgadza się, 970 jest lepszym wyborem, ale ja tak czy siak szedłbym z r9 390, bo tamta ma 4GB vRAM. 

3.5vram użytkowej pamięci.

Tak AMD jest bardziej przyszłościowe, dodatkowo nie podkręcasz to idealny wybór.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...