Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o końcu świata oraz wierze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, pan nam opowiadal na fizyce, ze slonce za 2miliardy lat zgasnie, pochlonie planety i zostanie tylko gwiazdka na niebie...

Niby to daleko, ale co jezeli ludzie nie zaczna tworzyc tego, co moze ich uchronic przed takim czyms? 

Zamiast tworzyc gry, niech zajma sie czyms innym.

Albo wiary, no k***a. Jaki jest dowod ze arka noego istnieje? Badz z kad wiemy, ze po smierci jestesmy w niebie? A moze tak jest, ze k***a ktos nas inny rodzi, i jeszcze ta z*****a wiara typu allahu akbar ktos na to wpadl, i teraz ci debile sie wysadzaja. A moze ktos mial marzenia, aby zrobic lepszy swiat?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem szatanistą. Trzeba żyć pełnią życia, co mnie interesuje co będzie za 200 lat nawet ? Koniec świata niby jaki, nic się nie stanie najprawdopodobniej w okresie naszego życia.

Jedyne co może nastąpić to 3 wojna światowa.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Jestem szatanistą. Trzeba żyć pełnią życia, co mnie interesuje co będzie za 200 lat nawet ? Koniec świata niby jaki, nic się nie stanie najprawdopodobniej w okresie naszego życia.

Jedyne co może nastąpić to 3 wojna światowa.

Jesteś satanistą teistycznym czy satanistą  laveyański ?

"Żadnych Bogów , żadnych panów"

Na c**j się przejmować czy pójdę do nieba czy piekła.

A po drugie "bóg" chrześcijan  według mnie  jest trochę despotą.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

weź może napisz żeby ten temat usuneli zanim wiece osób go zobaczy xDD

tak, ludzkośc produkuje tylko gry

i nie chce mi sie myslec wiecej ile błędów Ci tu można wytknac, ale bardzo w c**j. zastanów sie jeszcze 5 razy zanim zrobisz taki temat 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

>wiara

>dowód

Heh. Cała wiara polega na wierzeniu w to, do religii nie potrzeba dowodu, tylko w to wierzyć. Jestem ateistą, wszystkie religie szanuję, dopóki ktoś nie próbuje na mnie wpłynąć itp.

Opublikowano

i nie chce mi sie myslec wiecej ile błędów Ci tu można wytknac, ale bardzo w c**j. zastanów sie jeszcze 5 razy zanim zrobisz taki temat 

Może dlatego że ten temat to prowo? Już od paru dni zakłada tematy idealne do rozpętania gównoburzy 

Co mnie obchodzi co będzie za 100 lat jak i tak mnie nie bedzie,a co dopiero to co będzie za 2 mld lat? Ps: slonce nie ma zgasnąć za 2 mld lat tylko 5 ;)

Wiara jest zła,nie wiem po co to wszystko,dla idiotycznej wiary giną ludzie

79160594027661829163.png

Opublikowano

"Wiara powstala, gdy pierwszy oszust spotkal pierwszego glupca"

Nie mysle o koncu swiata, bo modle sie zebym chociaz do 30 przy lopacie dozyl. Plecy bola, pauza jak pozwola. Moze byc nawet dzisiaj.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Ludzie tworzą gry zamiast zbawiać ludzkość, no lol. 

Tym, że słońce zje ludzkość to się nie przejmuj. Do tego czasu albo będziemy na wysokim poziomie cywilizacji i nie słońce nie będzie problemem, albo wymrzemy. 

Ja tam się nie przejmuję, Walhalla na mnie czeka.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Niby to daleko, ale co jezeli ludzie nie zaczna tworzyc tego, co moze ich uchronic przed takim czyms? 

Zamiast tworzyc gry, niech zajma sie czyms innym.

Jest o tym pewien film dokumentalny. Ludzie są stanie zbudować w kosmosie coś w stylu arki, samowystarczalnego statku. Przez dziesiątki lat, zbliżalibyśmy się do najbliższej gwizdy.

Opublikowano

Wiesz wiara wzieła się stąd, że ludzie zawsze chcieli wytłumaczyć co będzie po śmierci, arka noego wzięła się z wielkiego potopu który naprawdę się wydarzył (ale nie na całą ziemię, bez przesady ;)

Koniec świata... to jak świat się skończy też musieli wymyślić  ;)

Ale odnośnie twojego pierwszego pytania. Gdyby ludzie zarzucili zamysł państewek prowadzących ze sobą wojenki osiągneli by znacznie więcej ale cóż, każdy chce zarobić :) A i odczep się od gier. Gry są fajne :) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Może dlatego że ten temat to prowo? Już od paru dni zakłada tematy idealne do rozpętania gównoburzy 

Co mnie obchodzi co będzie za 100 lat jak i tak mnie nie bedzie,a co dopiero to co będzie za 2 mld lat? Ps: slonce nie ma zgasnąć za 2 mld lat tylko 5 ;)

Za 2, pan od fizy tak mówił...

Opublikowano

Pan od fizy to nauczyciel, nie naukowiec który to badał. Wierzysz mu? Coś wali prowem. Marnym.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pan od fizy to nauczyciel, nie naukowiec który to badał. Wierzysz mu? Coś wali prowem. Marnym.

Bo ten temat to jest prowo xD

Za 2, pan od fizy tak mówił...

5,lepiej słuchaj naukowców niż nauczycieli fizyki w gimnazjum :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Wiara w kwestiach religijnych to zawsze głupota. Nie mam nic do osób wierzących w jakąkolwiek religię ale ja staram się trzymać od tego z daleka.

Koniec świata nigdy nie nastąpi, to tylko bajeczki prowokowane przez ludzi, którzy chcą zaistnieć.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja rozumiem że można mieć wyjebane, sam mam mocno wyjebane, (nauki wyjebania pobierane u gospela) Ale myśleć że ziemia, ludzie, i wszystko zbudowała ewolucja, to imo przesada.

Opublikowano

W organizmie człowieka w małych ilościach znajduje się Dimetylotryptamina (DMT) – organiczny związek chemiczny

Po śmierci następuje zwiększenie tej substancji

TU MACIE NAPISANE CZYM JEST DMT

"DMT to najsilniejszy ze znanych psychodelików; jego "moc" można przyrównywać do 100-krotnej "mocy" LSD (przy czym nie mam na myśli dawki bo powyżej 1000ug LSD po prostu działa dłużej a jakościowego wzrostu nie ma). Charakterystyczne dla DMT jest:

- Całkowite i bardzo szybkie (skokowe) przeniesienie użytkownika do "innego królestwa" ; działanie jest zasadniczo różne od innych psychodelików, nie wchodząc w szczegóły pozostałe psychodeliki dają halucynacje na bazie znanej rzeczywistości (są pewne wyjątki np. muchomory używane na Syberii powodują transowy sen ale działanie DMT się od niego różni); tutaj następuje całkowity skok percepcyjny do jakiegoś innego miejsca."

możliwe że po śmierci nasza świadomość przenosi się do "królestwa niebieskiego" ~ tylko ci co na to zasłużyli :)

pozostali przenoszą się do piekła gdzie mają takie schizo że żałują swoich błędów

Moje zdanie jest takie że po śmierci nie mamy żadnej świadomości - nie istniejemy.

Ale wierze że istnieje życie pozaziemskie :)

Słońce za 200 mld lat rozdupcy wszystko? nie wiem ale raczej do tego czesu na Ziemi nie będzie już życia ponieważ wszystko będzie skażone

Opublikowano

Co do tego wypalenia słońca za 2mld lat to do tego czasu albo człowiek wyginie albo będzie tak rozwinięty, że już dawno skolonizuje inne planety i brak słońca nie będzie problemem. Według skali Kardaszewa https://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Kardaszewa biorąc pod uwagę dzisiejsze tempo rozwoju człowieka już za 10 tys lat będziemy władali całą galaktyką i kontrolowali miliony gwiazd więc wygaśnięcie jednego gwiazdeczki jakim jest słońce będzie niczym. Będzie to wydarzenie raczej sentymentalne. Co do wiary to nie będę się wypowiadał gdyż jest to prywatna sprawa każdego człowieka i nie ma co nad nią dyskutować. Powiem tylko tyle, że ateiści nie mają żadnych dowodów na swoją tezę, że Boga nie ma. Katole, że istnieje owszem.

Cyrk.png

Opublikowano

według mnie reinkarnacja jest najbardziej wiarygodna.

To dlaczego jest coraz więcej ludzi ? :v Skąd biorą sie te nowe ''dusze'' ?

Co do tego wypalenia słońca za 2mld lat to do tego czasu albo człowiek wyginie albo będzie tak rozwinięty, że już dawno skolonizuje inne planety i brak słońca nie będzie problemem. Według skali Kardaszewa https://pl.wikipedia.org/wiki/Skala_Kardaszewa biorąc pod uwagę dzisiejsze tempo rozwoju człowieka już za 10 tys lat będziemy władali całą galaktyką i kontrolowali miliony gwiazd więc wygaśnięcie jednego gwiazdeczki jakim jest słońce będzie niczym. Będzie to wydarzenie raczej sentymentalne. Co do wiary to nie będę się wypowiadał gdyż jest to prywatna sprawa każdego człowieka i nie ma co nad nią dyskutować. Powiem tylko tyle, że ateiści nie mają żadnych dowodów na swoją tezę, że Boga nie ma. Katole, że istnieje owszem.

Nie ma dowodów że istnieje. Ale dowód na to że nie istnieje też nie ma

79160594027661829163.png

Opublikowano

Koniec świata? Może kiedyś będzie a może nie, nie wiemy tego a to czy zdoła się coś przed tym uchronić jest jeszcze większą niewiadomą, wierzenie z pewnością w to, że koniec świata będzie lub nie, jest fanatyzmem. Kiedy ludzie nie są w stanie czegoś wyjaśnić naukowo to mają tendencje do wymyślenia czegokolwiek żeby trzymać się jakiś reguł i nie działać w chaosie oraz niepewności, takimi regułami posługują się religie i między innymi po to zostały stworzone, zaraz obok intencji zmiany świata na lepsze lub poczucie wyższości u kapłanów albo uczucie nadziei u ludzi, których sytuacja stawia w sytuacji gdzie ktoś nie wierzący mógłby już się poddać.

1. Niby to daleko, ale co jezeli ludzie nie zaczna tworzyc tego, co moze ich uchronic przed takim czyms? 

2. Albo wiary, no k***a. Jaki jest dowod ze arka noego istnieje? Badz z kad wiemy, ze po smierci jestesmy w niebie? 

1. To z świata prawie nic nie zostanie.

2. Legendy ludzi z dawnych czasów, nic więcej. Nie wiadomo czy po śmierci jesteśmy w niebie, nie ma na to dowodów, jedynie doświadczenia OBE ludzi wierzących jak widzieli niebo aczkolwiek jest to powstałe w wyniku wiary, która odpowiednio rozwinięta wchodzi do podświadomości a podczas OBE widać to co pokazuje podświadomość. W ten sposób głęboko wierząc np. w potwora  wilkołaka przez jakiś odłamek życia można podczas OBE równie dobrze może zobaczyć np. jakiś las z wilkołakiem(pod warunkiem, że osoba realnie w takie coś wierzyła).

Opublikowano

Koniec świata? Może kiedyś będzie a może nie, nie wiemy tego a to czy zdoła się coś przed tym uchronić jest jeszcze większą niewiadomą, wierzenie z pewnością w to, że koniec świata będzie lub nie, jest fanatyzmem. Kiedy ludzie nie są w stanie czegoś wyjaśnić naukowo to mają tendencje do wymyślenia czegokolwiek żeby trzymać się jakiś reguł i nie działać w chaosie oraz niepewności, takimi regułami posługują się religie i między innymi po to zostały stworzone, zaraz obok intencji zmiany świata na lepsze lub poczucie wyższości u kapłanów albo uczucie nadziei u ludzi, których sytuacja stawia w sytuacji gdzie ktoś nie wierzący mógłby już się poddać.

1. Niby to daleko, ale co jezeli ludzie nie zaczna tworzyc tego, co moze ich uchronic przed takim czyms? 

2. Albo wiary, no k***a. Jaki jest dowod ze arka noego istnieje? Badz z kad wiemy, ze po smierci jestesmy w niebie? 

1. To z świata prawie nic nie zostanie.

2. Legendy ludzi z dawnych czasów, nic więcej. Nie wiadomo czy po śmierci jesteśmy w niebie, nie ma na to dowodów, jedynie doświadczenia OBE ludzi wierzących jak widzieli niebo aczkolwiek jest to powstałe w wyniku wiary, która odpowiednio rozwinięta wchodzi do podświadomości a podczas OBE widać to co pokazuje podświadomość. W ten sposób głęboko wierząc np. w potwora  wilkołaka przez jakiś odłamek życia można podczas OBE równie dobrze może zobaczyć np. jakiś las z wilkołakiem(pod warunkiem, że osoba realnie w takie coś wierzyła).

A może po smierci idziemy tam gdzie każdy z nas w to wierzył?  :lenny:

79160594027661829163.png

Opublikowano

A może po smierci idziemy tam gdzie każdy z nas w to wierzył?  :lenny:

W tym przypadku Islam ma zajefajnie. Kilkanaście /Kilkadziesiąt dziewic na własność  :yay:

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

według mnie reinkarnacja jest najbardziej wiarygodna.

To dlaczego jest coraz więcej ludzi ? :v Skąd biorą sie te nowe ''dusze'' ?

Może to nie "dusze" ludzi, wszechświat jest wielki  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...