Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw Komputerowy [Komputer+Monitor]

Savien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy dokładnie w maju? Fajny masz budżet więc można byłoby poczekać już na nowe grafiki, które właśnie wychodzą w maju.

I czy na pewno kupujesz komputer? W styczniu byłeś tutaj, prosiłeś o komputer, gdzie miałeś na to podobny budżet i treść tematu wygląda dosłownie tak samo.

http://www.mpcforum.pl/topic/1504014-komputer-do-3000-pln/#entry12725453

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Budżetu nie ma aż takiego wcale fajnego. Monitor i system zabiorą tysiaka i zostaje 2600 na pudło. Niemniej jeśli kupno miałoby mieć miejsce pod koniec maja to może już nowe Radeony się pokażą.

Opublikowano

Podaj dokładnie datę - czy komputer będzie kupowany pod koniec czy na początku maja. W maju mają wyjść nowe karty graficzne, jak pisał @zeciarz, więc jeśli chcesz czekać i brać nowe karty graficzne, to napisz. ;)

System jakiś konkretny? Budżet na monitor?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@Zeciarz

Tak, lecz miałem dylemat, a nie było mi śpieszno z kupnem. Teraz chciałbym ostatecznie kupić.

@Velociraptorus

@MrWinex66

Pod koniec maja.

Myślałem o:

i5-4460 lub i5-6400 i do tego GTX 960 

a monitor:

Samsung S24E390HL

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Czyli wliczając w budżet cenę monitora, czyli te 600 złotych, zostaje 3000 zł na komputer. 500 złotych na system poleci, więc zostaje około 2500 złotych na same podzespoły.

Zestaw #1 Włożyłem tutaj procesori5-6500 oraz kartę graficzną GTX960 od Gigabyte. Pamięć RAM w 2 kościach, możesz zamienić na jedną kość tak jak jest w zestawie #2. https://www.morele.net/inventory/info/6PgQP2/

Zestaw #2 Zmieniłem procesor na i5-6400 który jest mniej wydajny od i5-6500 zmieniłem obudowę aby obniżyć ogólnie koszty zestawu. https://www.morele.net/inventory/info/HqRj1/

W zestawie #1 wyjechałem o 200 złotych poza budżet, ale opłaca się. Jeśli obudowa oraz RAM w jednej kości ci pasują, możesz brać zestaw #2, jednak włożyłbym do niego i5-6500. Jeśli masz jeszcze trochę pieniędzy, to możesz dołożyć na coś ze stajni czerwonych - w tej cenie polecam Radeona R9 380 w wersji 4 GB.

Co do systemu i kosztów, w zależności od tego, jaki system i skąd weźmiesz, może zmienić się cena zestawu.

Dodatkowo, jeśli masz czas na czekanie, to możesz poczekać do początku czerwca - pod koniec maja wychodzą nowe karty graficzne. Obecnie nie wiadomo jakie one będą i czy ceny obecnych się zmienią. Jeśli chcesz poczekać, to możesz poczekać, bo może nowe będą wydajniejsze, czy coś.

Opublikowano

@MrWinex66

Tylko analogiczne, nowsze będą dużo droższe.

Nołp, grafiki mają być w przystępnych cenach, typu r9 470 ma być w oscylacji 380, ale będzie wydajniejsza.

Taki przykład daję, jak znajdziesz grafikę w tej samej cenie co gtx 960, to będzie wydajniejszy.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

@MrWinex66

Tylko analogiczne, nowsze będą dużo droższe.

Ja nie wiem skąd ludzie biorą takie wymysły ;) Nowe generacje wchodzą zawsze po to, żeby zaoferować wyższą wydajność za te same pieniądze co poprzednia generacja. Na początku owszem często jest tak zwany "podatek od nowości", ale on znika po paru tygodniach od premiery i wszystko jest już na swoim miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...