Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją LEMP Linux, Nginx,mysql,PHP przez PuTTy na VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam zamiar założyć stronę na VPS. Kierowałem się wielona poradnikami, ale większość nie wypaliła i teraz sam się mieszam.

Teraz działam według tego poradnika:

YOUTUBE LINK

Problem zaczął się przy komendzie:

"sudo apt-get install nginx"

Zdjęcie problemu (również w załączniku):

37407777708680321123.png

Proszę o pomoc. Nagradzam +rep 

post-418766-0-57170600-1461688017_thumb.png

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Do stawiania dev'a polecam Vagrant + PuPHPet. Sam używam i nie wyobrażam sobie teraz stawiania za każdym razem serwera od 0.

Zajrzałem mniej więcej co i jak i stwierdzam, że jest to łatwiejsze, prawda? :D

Jedyne pytanie, jeśli chcę to wszystko postawić na VPS, mógłbyś polecić jakiś dobry poradnik nt. instalacji??

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Instalujesz Vagrant + Virtualbox. Tworzysz konfiguracje na PuPHPet, pobierasz archiwum, wypakowujesz do jakiejś lokalizacji, ja wszystko ładuje do E:\Vagrant\<nazwa_projektu>. Potem przechodzę w konsoli do tej lokalizacji i odpalam vagrant up'em. Dane do SSH dostajesz wpisując 

vagrant ssh

Jedyny problem to przerobienie sobie private_key, na taki z rozszerzeniem .ppk, ale przy użyciu PuTTy Gen nie jest to takie trudne. Konfigurujemy PuTTy (gdzieś na necie albo na stronie vagranta jest instrukcja cała) i pracujemy jak na zwykłym VPSie. Kończąc pracę wpisujemy 

vagrant halt

i po robocie.

Jak będę miał chwilę czasu to postawię w końcu bloga i wrzucę tam artykuł na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...