Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przepisanie się do innej szkoły , technikum

Michios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak przepiszę się z technika elektronika na technika informatyka to jak to będzie wyglądało . Klasa 3 

sygna.png

Opublikowano

W klasie 3 to będzie trochę problematyczne... Za późno na przenosiny.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jeśli masz pojęcie o temacie i nadrobienie zaległości do egzaminu nie będzie dla Ciebie problemem to dlaczego nie? 

Lepiej przenieść się później niż męczyć się na profilu, który kompletnie Cię nie interesuje. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Inaczej , będe miał w maju praktyki miesięczne i został mi tydzień na poprawienie matmy ( oczywiście spróbuje ale czarno to widzę ) , i jeśli przeniosę się na informatyka to ten miesiąc będe miał na poprawienie jeszcze bo informatyk nie ma praktyk.Dodam że wolę informatyka bo więcej umiem niż kumple którzy tam są ( btw. do tej klasy w której bym był miałbym już 4 kumpli ) 

sygna.png

Opublikowano

>na poprawienie matmy

i co ty chcesz robić po tym informatyku jak matematyka na poziomie licealnym sprawia ci problemy?

A może składać komputery, administrować serwerami, otworzyć serwis, lub sklep, programować też powinien dać radę - wszystko zależy od chęci i zapału.

Nie żebym nie przepadał za matematyką... bo wiem jaka ona jest ważna, aczkolwiek sprawia mi ona kłopoty i nic z tym nie dam rady zrobić. Dosłownie ze wszystkich przedmiotów mam same 5 i 6, jedynie matematykę ciągnę ledwo na dwójach. Nie każdy jest ścisłowcem, fizyka także mi sprawia problemy, ale tam materiału jest DUŻO, DUŻO mniej i łatwiej opanować 20 wzorów niż miliard pińcet regułek.

Opublikowano

>na poprawienie matmy

i co ty chcesz robić po tym informatyku jak matematyka na poziomie licealnym sprawia ci problemy?

A może składać komputery, administrować serwerami, otworzyć serwis, lub sklep, programować też powinien dać radę - wszystko zależy od chęci i zapału.

Nie żebym nie przepadał za matematyką... bo wiem jaka ona jest ważna, aczkolwiek sprawia mi ona kłopoty i nic z tym nie dam rady zrobić. Dosłownie ze wszystkich przedmiotów mam same 5 i 6, jedynie matematykę ciągnę ledwo na dwójach. Nie każdy jest ścisłowcem, fizyka także mi sprawia problemy, ale tam materiału jest DUŻO, DUŻO mniej i łatwiej opanować 20 wzorów niż miliard pińcet regułek.

Ktoś mnie rozumie ;D..

@ T o pic

mam do poprawy 3 sprawdziany niby dzisiaj pisałem 1 to może zostaną 2 do końca tygodnia , więc myśle że dam rade ale w 4 klasie chyba na tego informatyka pójde bo z matmy u boku tej nauczycielki nie ogarnę 

sygna.png

Opublikowano

>na poprawienie matmy

@Marceli99 @Michios

jak masz problem na poziomie licealnym, to znaczy że nie myślisz logicznie, ta sama kwestia tyczy się fizyki. ten przedmiot nie jest ważny z punktu poznania narzędzi, a myślenia abstrakcyjnego i logicznego. teorii to ty nic nie masz w szkole średniej, jeżeli pójdziesz na dobrą uczelnie to będziesz miał co tydzień lub dwa kolokwia z teorii z zakresem większym niż całe liceum xD w sumie to samo tyczy się zadań. oczywiście tak naprawdę to do niczego ci się nie przyda liczenie całki 3 stopnia, czy wymyślne macierze, matematyka dyskretna. chociaż przy tym ostatnim to bym uważał z tym stwierdzeniem, ale co ważniejsze rynek pracy nie wygląda tak dobrze jak ci się wydaje. nawet z tytułem technika samo zdobycie pracy w sklepie komputerowym to wyzwanie, a co dopiero własny serwis, sklep - no chyba że masz z 20k oszczędności i pewny zysk na tym. na programista w sumie nie potrzebujesz wykształcenia, ale wiele korporacji na staże bierze tylko studentów, w każdym bądź razie rozmowa o pracę programisty to właśnie najczęściej parę zagadnień algorytmicznych - tutaj wchodzi logiczne myślenie z matematyki. do tego przeważnie znajomość składni języka i rozmowa po angielsku. administracja serwerów to zły pomysł gdy wszystko przenosi się na chmurę i trzeba rzeczywiście znać gnu/linux, mówię tutaj o naprawdę dobrej znajomości, a do tego mieć mocne teoretyczną wiedzę - nie, technikum informatyczne do tego nie przygotowuje nawet w najmniejszym calu,

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...