Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie tego, co sądzicie o Minecrafcie

jimmyblack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Chcę zadać wam kilka pytań na temat Minecrafta w związku z małymi badaniami, które chcę przeprowadzić.

Proszę was o nie czytanie odpowiedzi w temacie, zanim sami nie udzielicie odpowiedzi. Proszę też o powstrzymanie się od komentarzy nie będącymi odpowiedziami na pytania.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają.

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza.

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom?

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł.

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo?

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i postaram nagrodzić je plusikami.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Prostota

Możliwość rozbudowywania swojej kreatywności

Możliwość kooperacji z innymi

Za dużo wynalazków

Gracze są z przedziału wiekowego 10-14

Client często u mnie crashuje

Cofnąłbym się po prostu do bety minecraft'a, bez żadnych enchantów, tysiąca różnych głupot

Takie zmiany i tak by nie weszły w życie

Prostota rzucała się w oczy. Gra była przyjemna kiedy liczyło się tylko na swoją kreatywność.

0-1

Tak. Powody podałem wyżej.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Dobra, zaczynamy od małego komentarza

Ponumeruj te pytania... Łatwiej się odpowiada.

Ogólnie, powiedz po co w ogóle ci to wiedzieć?

Ja jestem osobą otwartą, więc na wszystko ci odpowiem - ale nie każdy tak będzie gadać.

Hej

Chcę zadać wam kilka pytań na temat Minecrafta w związku z małymi badaniami, które chcę przeprowadzić.

Proszę was o nie czytanie odpowiedzi w temacie, zanim sami nie udzielicie odpowiedzi. Proszę też o powstrzymanie się od komentarzy nie będącymi odpowiedziami na pytania.

1.Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze. Redstone (można pomyśleć) , Grafika (Gram na texturach 2048x2048 lub 4096x4096 + shaderach, więc gra wygląda spoko), Dert (dla fanów poprawnej... eeee ... Angielszczyzny? Dirt)

2.Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają. Trochę zły, i przeszkadzający przekaz redstone (no tak, ale gdyby było inaczej było by nie logicznie). Brak większej ilości bloków użytkowych (można nadrobić modami), brak trybu "spawn OFF" - czyli trybu który całkowicie wyłącza pojawianie się potworów / zwierząt w grze. Tylko - jajkiem spawnu da się je zdobyć. (przydatne przy budowaniu redstone / ogólnie + usuwa wkurzające gacki)

3.Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza. Więcej płyt, Nowe bloki, "spawn OFF" - (patrz punkt 2.)

4.Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom? Trochę wysyłałem do "Modżangu" jednak na nic nie odpisali, trochę połamaną Angielszczyzną, jednak dało się odczytać. Na większość nie odpisali,  a na jedną "Sorry, We can't"

5.Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł. Hmm, trudne pytanie. Na pewno dla łatwej możliwości ingerowania w strukturę gry (tzn. Mody, Pluginy, Skrypty) a dzięki nim można zrobić naprawdę wszystko.

6.Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo? Heh, teraz nawet nie gram tygodnia - gram tylko aby se klocki poustawiać (bez skojarzeń...) jak nie ma z kim grać, więcej gram  w Wiedźmina, Elsworda, Nostale. ITP... Kiedyś - 7 h / w tygodniu (dziennie) + 12h w weekendy (dziennie) więc ~60 godzin tygodniowo.

7.Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę. Tak (patrz punkt 6) bo grałem w inne gry.

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i postaram nagrodzić je plusikami.

Jakbym miał coś dokładniej opisać proszę o kontakt.

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze.

- Jest prosta a przy tym daje dużo zabawy.

- Jakoś bardziej podobają mi się gry "prymitywne graficznie" w stosunku do najnowszych growych hitów + mam słaby komputer i nie mogę sobie pozwolić na zbyt wiele :<

- Jest to gierka która nie wymaga skilla. Można do niej przysiąść po ciężkim dniu i się odprężyć stawiając klocki :)

- Ogólnie idea gry jest świetna a przede wszystkim posiada multiplayer. Nie gram w gry innego typu niż multi.

- Gra w obecnym stadium jest zbyt łatwa i zdaje się że z każdym update jest coraz łatwiej.

- Masa idiotów próbujących zaistnieć psując czyjąś ciężką pracę. Chodzi mi tu o tych szkodników od haxxxów i ddosów.

- Fakt że ciężko znaleźć dobry serwer. Zazwyczaj większość jest nastawiona pod $$$

- Twórcy gry mogliby się pokusić o jakiś nowy tryb w którym ciężej było by przeżyć czy po prostu zdobyć przedmioty.

- Twórcy serwerów mogli by się nastawić na robienie serwerów dla zabawy, robiąc $ przy okazji. Przedmioty z itemshopów nie powinny skracać czasu rozbudowy postaci a jedynie dać możliwość umilenia sobie gry np. zamiast do dawać vipa który może włączyć sobie fly, dać coś co wyróżniało by go na tle innych.

- Myślę że gdyby twórcy gry dali możliwość dodawania własnych itemów (w sensie nowe id) opierając się o texturepacki mogło by powstać wiele nowych fajnych serwerów "technicznych". Wiecie: id + texturka + oskryptować pluginem i masz własny item.

- Nie :<

- Opisałem to w 1 punkcie

- 2-5

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę.

- Stała się mniej popularna, zakrólowały serwery minigames które nie są w moim typie.

Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze.

• Ogolnie to cała gra mi podoba...Prostota rozgrywki,możliwość poznawania nowych znajomości (w moim przypadku tak się stało) trudno określić co jeszcze...chyba rozwój gry

• Oczywiście wiek graczy...Wchodzę na serwer a tu same 11 latki,którzy we wszystkim przeszkadzają i nie umieją się zachować...Bardzo mała ilość serwerów z "normalnymi ludźmi",

• zmienić podstawowy texture pack to jest katorga...,wiecej realistycznych przedmiotów, jakis nowy tryb...

• Nie i nie mam zamiaru :D

• Ciekawość i tak już zostało :D

• Obecnie z 5

• Tak i to kilka razy...moje przerwy trwały zawsze około roku. Moja ostatnia przerwa trwała 1,5 roku i teraz gram od miesiąca

Stary Minecrafcie WRACAJ

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej podobają Ci się w tej grze. System pvp , kochane dzieci na serwerach i ich ortografia.

Wymień 3 rzeczy, które najbardziej Ci się nie podobają. Serwery pod kase , cheaterzy , w c**j serwerów które mają to samo

Wskaż 3 zmiany, które należy wprowadzić do tej gry, aby stała się lepsza. Nie mam pomysłów ale wydaje mi się , że jakieś karabiny

Czy próbowałeś komunikować swoje propozycje zmiany gry jej twórcom? Oczywiście , że tak.

Postaraj się określić, czemu wybrałeś tą grę, a nie jakiś inny tytuł. Gram w cs:go i minecraft więc nie wybrałem tej jedynej gry :)

Ile godzin spędzasz w tej grze tygodniowo? Róznie

Czy zdarzyło się, że odstawiłeś tą grę na dłuższy okres czasu? Jeśli tak, podaj przyczynę. Mało dobrych serwerów  oraz nudy na wszystkich to samo , ale teraz mogę się pośmiać troszke z arivi :v

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

* Możliwość zbudowania prawie wszystkiego, dużo zabawy, wiele możliwości.

* Kwadratowy świat :P, dużo dzieci na serwerach, mało ciekawych serwerów

* Więcej animacji, możliwość brania ślubów oraz posiadania dzieci :P

* Nie

* ostatnio prawie wcale matury.

* zapomniałem loginu na serwerze i stracilem bardzo dużo

4521609.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...