Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RE:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu

x3Xa4CC.jpg

Typ: TV

Ilość odcinków: 25

Źródło: LN

Gatunek: Fantasy

Opening:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3UFq9cmpW0

Ending:

MAL:

http://myanimelist.net/anime/31240/Re_Zero_kara_Hajimeru_Isekai_Seikatsu

Opis:

Subaru Natsuki to zwyczajny licealista, który pewnego dnia wychodząc ze sklepu przenosi się do innego świata. Kiedy zaś zostaje napadnięty przez bandę opryszków, z opresji ratuje go piękna, srebrno-włosa dziewczyna. Chłopak postanawia zostać z nieznajomą, by w jakiś sposób jej się odwdzięczyć, jednak nie jest on wtedy jeszcze świadom strasznego przeznaczenia jakie na niej ciąży. Gdy dwójka ta zostaje wkrótce zaatakowana przez wrogów, obojgu nie udaje się przeżyć tego starcia. W tej właśnie chwili Subaru dowiaduje się, iż posiada moc „przewinięcia śmierci”, cofnięcia się w czasie do momentu kiedy pierwszy raz postawił stopę w tym dziwnym świecie. Jest jednak jedno ale – tylko on pamięta co się wydarzyło.

[zapożyczone z: animezone.pl]

Jak obejrzeć?

W cale bym się nie zdziwił, gdyby teraz ktoś powiedział, że jest to drugie Konosub. Prawdopodobnie takie stwierdzenie leży bliżej prawdy niż dalej. Jednakże, Re:Zero, ma szanse na wyróżnione miejsce w top sezonu, a kto wie, może i top tego roku - zwłaszcza, że pojawiły się dopiero tylko 3 (w sumie to 4 odcinki, ale 1 został podzielony na dwie części po 25 min), a tytuł ten zdążył przykuć moją uwagę. Od pierwszych minut coś już się dzieje, więc nie będzie ziewania. Po obejrzeniu dostępnych odcinków, nadal nie wiem w jakim kierunku fabuła może zajść. 

*nie chce mi się dalej pisać wstępu*

Przechodząc do rzeczy:

1. Losowy chłopak jakimś cudem znalazł cię w równoległym świecie fantasy. Było? Było. Dresiarz? Jak najbardziej. Jego ekwipunek to jedzenie w reklamówce? Owszem. Spotyka dziwną dziewczynę i maca jej piersi nie wiedząc, co to jest? Nie. Zgadza się, nie ma ecchi. Więc dzięki temu może parę osób się nawet skusi o obejrzenie. 

2. Co ciekawe, naszemu bohaterowi

umarło się z parę razy, a jego flaki zobaczyły światło dzienne

3.Pół elfka, która za swojego towarzysza ma gadającego kota-ducha, a ona sama jest dość... dziwna? 

4. Ładna,ale zła zabójczyni, przez którą aż skręcają się wnętrzności, a później wylewają się. 

5. Totalny chaos i rozpierdol. (Tak naprawdę to tak trochę)

I nade wszystko, tajemnicza zdolność bohatera, która uaktywnia się

gdy zginie

Mam nadzieję, że to anime nada lekkiej świeżości temu gatunkowi oraz by trzymało ten poziom do końca, albo i nawet go podniosło. 

I co ciekawe, to anime ma już ocenę 8/10 (patrz MAL),

PS.

Planuję kupić nowy telefon, coś do ~850zł się znajdzie (najlepiej coś z Sony)?

gfgdf

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie jest to najgorsze, ciekawi mnie to jego

wracanie się w czasie przy zgonie

ale nie rozumiem mimo wszystko skąd tak wysoka ocena na myanimeliscie. Typowy animiec z masą kobiecych postaci w okół głównego bohatera.

Opublikowano

Nie jest to najgorsze, ciekawi mnie to jego

wracanie się w czasie przy zgonie

ale nie rozumiem mimo wszystko skąd tak wysoka ocena na myanimeliscie. Typowy animiec z masą kobiecych postaci w okół głównego bohatera.

Cóż... Właściwie taka ocena mnie nie dziwi (zwłaszcza, że pojawia się na MAL'u, gdzie dla ludzi ocena 7/10 = takie sobie anime). Myślę, że wpływ ma to, że seria jest jakby hm... rozbudowaną Konosubą (anime z poprzedniego sezonu w tej same tematyce, wręcz można powiedzieć, że Re:Zero to kopia tego), która była przyjęta z dość dużą przychylnością. Sam gatunek również robi swoje + dziewczyny :).

Dostaniemy 25 odcinków, więc sądzę, że dość sprawnie zostanie to wyjaśnione oraz wplecione w fabułę (a przynajmniej mam taką nadzieję). Jeśli mowa o fabule, to ciekawe co dostaniemy.

gfgdf

Opublikowano

Jak na razie jest ciekawie. Spodziewałem się kolejnego haremca, ale wygląda to, że dostałem murder mystery podane w sosie fantasy i to mi pasuje. Zobaczę jak będzie dalej. 

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

@ref

5 odcinek po polsku jest już dostępny na onlajnach.

Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej jestem pozytywnie nastawiony do tej serii. Jest tu wiele sprzeczności, przez połowę odcinka sielanka i zabawy, by nagle wszystko to znikło i zaczęło się mieszanie w glowie widza. Ciekawe ile razy umrze MC do 25 odcinka :D?

gfgdf

Opublikowano

@ref

5 odcinek po polsku jest już dostępny na onlajnach.

Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej jestem pozytywnie nastawiony do tej serii. Jest tu wiele sprzeczności, przez połowę odcinka sielanka i zabawy, by nagle wszystko to znikło i zaczęło się mieszanie w glowie widza. Ciekawe ile razy umrze MC do 25 odcinka :D?

Na pewno tyle razy, aby przedstawić każdą z postaci ze stronnictwa tej elfki. W następnym będzie pewnie ten właściciel posiadłości lub ten blond włosy dzieciak. :P Albo oboje i wyjaśnienie zagadki, kto tam sobie chodził po posiadłości. 

Mam nadzieję, że się mylę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ósmy odcinek za mną, no i cóż.. Żałuję, że rozpocząłem nowo wschodzący tytuł, teraz będę co tydzień wyczekiwał pojedynczych epów.

Nie ma jednak złego co by na dobre nie wyszło. Według MALa ma być 25 odcinków, a to oznacza 17*24min.. Prawie 5 godzin nachodzącej, nieprzerwanej przyjemności. Cieszy mnie fakt, że nadal widuje się takie perełki. W sumie to jest jeden z powodów dla którego nadal oglądam anime.

Czekam z niecierpliwością na resztę odcinków, jest to moja jedyna nadzieja dopóki nie znajdę czegoś równie dobrego.. lub lepszego.  ;)

// Anime z motywem podróży w czasie po prostu mnie kupują, cóż więcej mogę powiedzieć.

Boku Dake, Steings Gate, Charlotte, Mirai Nikki.. ahh, chcę więcej!  :love:

417711489342956987022.png

Opublikowano

Pierwszy odcinek wgl mnie do siebie nie przekonał, ale drugi to zupełnie inna "bajka". W ten sam dzień co oglądnąłem odcinek 2 (odstęp 2 od 1 to jakieś nawet 2 tygodnie) od razu obejrzałem do 7, a później czekałem na 8. Anime bardzo dobre i czekam dalej :)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ósmy odcinek za mną, no i cóż.. Żałuję, że rozpocząłem nowo wschodzący tytuł, teraz będę co tydzień wyczekiwał pojedynczych epów.

Nie ma jednak złego co by na dobre nie wyszło. Według MALa ma być 25 odcinków, a to oznacza 17*24min.. Prawie 5 godzin nachodzącej, nieprzerwanej przyjemności. Cieszy mnie fakt, że nadal widuje się takie perełki. W sumie to jest jeden z powodów dla którego nadal oglądam anime.

Czekam z niecierpliwością na resztę odcinków, jest to moja jedyna nadzieja dopóki nie znajdę czegoś równie dobrego.. lub lepszego.  ;)

// Anime z motywem podróży w czasie po prostu mnie kupują, cóż więcej mogę powiedzieć.

Boku Dake, Steings Gate, Charlotte, Mirai Nikki.. ahh, chcę więcej!  :love:

Nie ma co oceniać przed końcem anime, już było takie Boku Dake ga Inai Machi, które było genialne aż prawie do samego końca.. no własnie prawie.. bo 2 ostatnie odcinki był wg mnie strasznie słabe w porównaniu do reszty, przez co zamiast oceny 10 na mal'u dostało ode mnie 8 mimo, że byłem kupiony przez historię i sposób przedstawienia. 

Wczoraj zacząłem, dzisiaj obejrzałem 8 odcinek. Powiem tyle, im głębiej tym lepiej. Póki co zostałem kupiony, ostatni odcinek sporo u mnie namieszał, bardzo mnie kupiła muzyka i przedstawienie uczuć Subaru (tak, żeby bez spoilerów było xD) że no aż sie troche wczułem co rzadko się zdarza bo cięzko znaleźć tak dobrze to ukazane. 

Opublikowano

Nie ma co oceniać przed końcem anime, już było takie Boku Dake ga Inai Machi, które było genialne aż prawie do samego końca.. no własnie prawie.. bo 2 ostatnie odcinki był wg mnie strasznie słabe w porównaniu do reszty, przez co zamiast oceny 10 na mal'u dostało ode mnie 8 mimo, że byłem kupiony przez historię i sposób przedstawienia. 

Masz rację, nie ma co oceniać przed końcem, bo historia lubi się powtarzać.

Mimo wszystko jeśli ~20 z 25 odcinków będzie trzymało taki poziom jak wszystkie do tej pory to można wybaczyć nawet spieprzone zakończenie.

Chociaż liczę, że dostaniemy full service. :)

Opublikowano

Jak dla mnie, seria jak narazie nie zawodzi, chociaż chciałbym, aby wątek z tym dworkiem się skończył.

Ciekawe, czy Subaru znów umarł, czy jednak przełamał passę. Zostało z 16 odcinków, a nadal się zastanawiam, jak historia się potoczy.

Zakładam, że to byłoby zbyt oczywiste, gdyby się okazało, że to Emilia jest wiedźmą?

gfgdf

Opublikowano

Jak dla mnie, seria jak narazie nie zawodzi, chociaż chciałbym, aby wątek z tym dworkiem się skończył.

Ciekawe, czy Subaru znów umarł, czy jednak przełamał passę. Zostało z 16 odcinków, a nadal się zastanawiam, jak historia się potoczy.

Zakładam, że to byłoby zbyt oczywiste, gdyby się okazało, że to Emilia jest wiedźmą?

pomyślałem o tym samym, a spowodowała to ta scena

Jak Subaru leżał na nogach Emilii, wtf? xD Ta scena była dziwna

Szkoda by było, żeby teraz umarł bo trzeba było wszystko od nowa :D

Opublikowano

Nie, Emilia nie jest wiedźma. Później zostanie to wyjaśnione.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

ale ty rozumiesz, że są to tylko ich spekulacje, a ty od razu kuhwa ze spoilerem wyjeżdżasz, serio? 

Opublikowano

No czyli tak jak mówiłem przy spekulowaniu o tym jaki będzie wiosenny sezon - Re: wyszło dobrze. To że fabuła ma braki i jest płytka to nie jest już wada anime..

ważne że ogląda się dobrze :) W weekend pomyślałem że nie mam co robić i jak zalukałem to się naprawdę zdziwiłem: jak na anime to przecudownie zrobili końcówki (wtedy co siekają mc'ka), jest dość klimatycznie.

Opublikowano

ale ty rozumiesz, że są to tylko ich spekulacje, a ty od razu kuhwa ze spoilerem wyjeżdżasz, serio? 

Przecież specjalnie wrzuciłem w SPOILER, więc w czym problem?

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

A z jakiej racji miała nią być?  :D Z tego co pokazali, to typy magii się różnią?

Opublikowano

A z jakiej racji miała nią być?  :D Z tego co pokazali, to typy magii się różnią?

No, bo niby ma przybliżony wygląd do wiedźmy, wiesz, taki mylący zabieg od twórców :P.

gfgdf

Opublikowano

Kompletnie nie pojmowałem fenomenu tego anime, nie potrafiłem również zrozumieć dlaczego ma ono tak wysoką ocenę na wszystkich portalach biorąc pod uwagę tak oklepany motyw i słabą fabułę, do 6 odcinka to anime jest idiotyczne, po 6 jest znośne. Oceniam na 5/10, na więcej nie zasługuje.

Srij9JT.png

Opublikowano

A z jakiej racji miała nią być?   :D Z tego co pokazali, to typy magii się różnią?

No, bo niby ma przybliżony wygląd do wiedźmy, wiesz, taki mylący zabieg od twórców :P.

nie tyle mylący, co bardziej zastanawiający. Jedna z głównych bohaterek łudząco podobna do tamtejszego "zła", fajny motyw. Ciekawie by było gdyby jedna z głównych osób która jest od początku okazała się największym wrogiem :)

Kompletnie nie pojmowałem fenomenu tego anime, nie potrafiłem również zrozumieć dlaczego ma ono tak wysoką ocenę na wszystkich portalach biorąc pod uwagę tak oklepany motyw i słabą fabułę, do 6 odcinka to anime jest idiotyczne, po 6 jest znośne. Oceniam na 5/10, na więcej nie zasługuje.

Ok. Oklepany motyw, daj mi więcej serii z tym motywem bo ja znam tylko jedną poza tą. Słabą fabułę, no faktycznie, za mało napierdalania i power-up'ów. Nie wiem czy próbujesz wywołać jakiś flamewar czy po prostu jedyne co widziałeś to naruto i sao

Opublikowano
nie tyle mylący, co bardziej zastanawiający. Jedna z głównych bohaterek łudząco podobna do tamtejszego "zła", fajny motyw. Ciekawie by było gdyby jedna z głównych osób która jest od początku okazała się największym wrogiem :)

Jaki motyw? Jest po prostu pół-eflem. Aktualnie teraz pokazano jaką rasę reprezentuje Ram i Rem.

Opublikowano

Jaki motyw? Jest po prostu pół-eflem. Aktualnie teraz pokazano jaką rasę reprezentuje Ram i Rem.

z tym motywem to bardziej mi chodziło że postać która jest u boku bohatera pod koniec okazuje się największym wrogiem (coś w stylu death note ale to bardzo uproszczone przybliżenie)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś to jeszcze ogląda?

730061468180110987022.gif

Ep.15 zleciał mi szybko jak głowa Subaru. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

348681468179930987022.gif

Rem nerwowa jak zawsze.. Lubię to!

Jak ktoś czytał novelkę lub wie co się stanie w ciągu najbliższych odcinków to proszę ślicznie o troszku informacji.

Czytałem niby coś na reddicie, ale za wiele się nie dowiedziałem (poza tym, że najlepsze stanie się dopiero w sezonie 2, którego może nawet nie być).

//Edit

Jakby ktoś chciał poczytać co się tam w novelce dzieje to zapraszam do lektury.

W środku tekst i kilka linków prowadzących do jeszcze większej ilości tekstu, polecam!

http://pastebin.com/raw/GbgUPSKZ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...