Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Guciosky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PL postoi jeszcze i tak mimo,że już jest źle.Na pewno wystartuje nowy serw,większość ludzi wróci do gry ,ale na jakiś czas.Gdyż będzie rywalizacja,dużo ludzi.

Pytanie kiedy ? : Myślę,że w wakacje.Potem jeszcze  postoi bo będzie walka o topke na tym nowym serwie.Nie wiadomo  jednak czy PL upadnie ,czy ktoś wykupi do niego prawa, czy Webzen się tym lepiej zainteresuję.Teraz trzeba tylko czekać o obrót spraw.I tak będzie jeszcze stał.Dodam jeszcze iż jeżeli Polski Metin upadnie, to ludzie z prywatnych serwerów będą musieli myśleć na nowymi pomysłami.Może również się zdarzyć tak ,że przerzucimy się na innego Metina.

Opublikowano

Większośc graczy na pl'u nie odchodzi stamtąd bo wydali mnostwo pieniedzy albo po prostu nie chca sie zegnac z kontem. Nowych graczy jest coraz mniej. Aktualizacje są badziewne i robione na ' odwal sie, byla aktualizacja to sie nie czepiaj, ze nic nie robimy' Ciekawi mnie tylko czy jak upadnie serwer globalny to będzie coraz mniej privów. Teraz tylko na privach w sumie jest co robić nawet na tych najbardziej zbliżonych do globala jest więcej roboty i oczywiscie gra wiecej osob ale też jest jeden minus :

stabilność

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie " PL " upadł już. Po tych wszystkich nowościach na raz ...

Gdyby ocknęli się z 2/3 lata temu i wprowadzali by jakieś nowości z czasem a nie tak wszystko na raz to ludzie by zostali.

Ale ludzie odeszli, bo PL był po prostu nudny można powiedzieć, bo nie działo się z nim nic, a teraz nagle przez rok takie wygibasy się dzieją to myślą, że to naprawią.

Lecz wydaje mi się również, że gdy wystartuje nowy serwerek na PL to powróci dużo ludzi ^^

Opublikowano

Metin2 upadnie, przedzej czy pozniej, ze wzgledu na to ze to stara gra. I obojetnie czy to prywatny serwer (te ostatnimi czasy upadaja co 2 miesiace), czy globalny. A co do lowow, moje zdanie jest jedno znaczonce: Skok na kase.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał mi za złe, że odkopuje temat.

Ja również jestem lekko wstrząśnięty tymi auto-łowami. Przecież teraz każdy bot z miejsca staje się legalny, jeśli nie używa się oczywiście opcji, których w auto-łowach nie ma. Nagle gra zamieni się w cmentarzysko zombie, które będą żyły jedynie w M1, bo poza nim będą gracze zaglądać jedynie co kilka minut na swoje konto. Gra powoli traci sens, jak widać, pośpieszyłem się trochę z zachęcaniem do grania na PL w innym poście...

Opublikowano

Ale czy ktokolwiek widział, autołowy w akcji ? Niby postać lata, ubija, ale to niezbyt praktyczne jest i imo nieopłacalne (co widać po ilości graczy korzystających z tej opcji). A gadanie typu 'legalny bot', 'yangi w is' są troche takie na wyrost, bo niby to jest w is, ale czy warto to kupować ? Raczej nie:) A botów wbrew pozorom tak wiele nie ma jakby się wydawało, jest tylko multum graczy korzystających z moda z wiadomych przyczyn :D

Opublikowano

Gracze zrobili się już kiedyś cwani, zaczęli kombinować 'aby było łatwiej' i tak napędzali chińskie boty, kupując tym samym yangi na jakichś stronach.

GameForge z pewnością się oburzył, skoro te chinole zarobili 2x więcej w takim samym czasie jak Metin2 z ItemShopu.

Mieli dużo opcji co z tym zrobić, ale wybrali 'yangi w IS', co mnie śmieszy.

Później to samo było z fishbotami, bo czemu jakiś autor M2Boba ma zarabiać.

Zastanawia mnie tylko kiedy wprowadzą itemki +9 w IS.

A jak już to zrobią, to będzie koniec.

­

Opublikowano

Nie można do końca powiedzieć że metin2 to stara gra. Owszem jest mocno ograniczona jak na te czasy, jednak developerzy są wstanie zrobić wiele ciekawych rzeczy. Miejmy też świadomość że Webzenowi też może nie podobać się polityka GF co przekłada się na wygląd współczesnego metina. Mi by się osobiście nie chciało robić optymalizacji kodu i większych zmian w silniku gry gdy wydawca rozpierdalałby moją prace.

GPotato też chciało przejąć grę i jak się okazuję jest to pod firma Webzena. Więc wydaje mi się że nasi koreańczycy coś knują.

Opublikowano

Nie można do końca powiedzieć że metin2 to stara gra. Owszem jest mocno ograniczona jak na te czasy, jednak developerzy są wstanie zrobić wiele ciekawych rzeczy. Miejmy też świadomość że Webzenowi też może nie podobać się polityka GF co przekłada się na wygląd współczesnego metina. Mi by się osobiście nie chciało robić optymalizacji kodu i większych zmian w silniku gry gdy wydawca rozpierdalałby moją prace.

GPotato też chciało przejąć grę i jak się okazuję jest to pod firma Webzena. Więc wydaje mi się że nasi koreańczycy coś knują.

Update'y na globalu są narzucane przez Webzen właśnie, lol.

tenor.gif

Opublikowano

Metin był fajny kiedyś.

Osobiście gram na PL'u do czasów pojawienia się tomboli.

Wtedy metin powoli lecz sukcesywnie był niszczony przez swoich twórców. 

Privy są nie lepsze. Większość to robiony na szybko chłam dla pieniędzy, co pada w miesiąc-dwa.

Szkoda, szkoda.

Opublikowano

Update'y na globalu są narzucane przez Webzen właśnie, lol.

A czy ja gdzieś napisałem że to GF decyduje ? lol

Radzę przeczytać jeszcze raz.

Opublikowano

Wprawdzie wszystkie kolejne aktualizacje, które zostają wprowadzone na Globala zniechęcają do gry, ale ta gra tak szybko nie upadnie. Dużo ludzi zostaje na serwerach, ponieważ szkoda im ich postaci w które włożyli spore sumy pieniężne + co pewien czas jakaś grupa ludzi wraca z powrotem z prywatnych serwerów/po długich przerwach aby sobie pograć. Metin na pewno będzie się trzymał jeszcze przez kilka lat.

Opublikowano

Wszystko co dobre kiedyś się kończy. To samo będzie niestety z Metinem. Gra ma już za sobą bodajże 12 lat ? (korea nie polska)

Aktualizacje gry są coraz gorsze i są robione tylko żeby było widziane, że jeszcze coś w grze robią.

Ja sama liczę, że Webzen za parę lat wyda Metin3 lub chociaż odejdzie od współpracy z GF i wszystko może zmieni się na lepsze.

Aktualnie graczy na globalnym Metinie nie jest dużo (kiedyś na każdym prawie channelu BUSY) osób.

Powoli nawet GF nie daje rady tego ogarnąć.

knm7jLQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...