Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to w końcu jest z tymi rangami, bo ja zgłupiałem

Jogurt1928

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam w CS już ponad 100 godzin, a spadłem z silver 6 do 4... Mam pytanie: Czy jest jakaś reguła, ile meczy trzeba wygrać itp. żeby awansować ?? Bo każdy tłumaczy inaczej ten system rang... Np. wczoraj słyszałem że liczy się ratio wygranych.. np. 200 meczy rozegranych 20 wygranych czyli 10 % i wtedy trzeba wygrać kilkadziesiąt meczy pod rząd, jeżeli to jest prawda, to ten system nie ma sensu, ponieważ do drużyny może trafić się ktoś nie ogarnięty...

Opublikowano

System rang w cs:go jest dość rozbudowany i opiera się na :

Ilosci MVP w grze,

ilości wygranych/przegranych  rund,

ilość wygranych/przegranych meczy.

Nie ma żadnej reguły, grasz dobrze to i z czasem awans przyjdzie.

Pomogłem? 

Daj like, to nic nie boli :)

Opublikowano

Grajac lepiej niz twoja ranga to z czasem wyjdziesz. Raz mi sie zdarzylo ,ze musialem 14 wygranych pod rzad zrobic i dopiero awans ale zazwyczaj ok.8 wygranych na plusie od rangi i masz awans. Sprawa troche inaczej wyglada jak juz bardzo nic nie robisz w tych meczah to troche wiecej ale i tak nawet jak lamisz mocno to wygrana daje Ci duzo. Do lema po 8 na plusie mialem awans a do globala juz roznie bo przeciwnicy sie trafiali rozni to 10/12 albo 5  na plusie sie zdarzalo,duzo zalezy na kogo grasz.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Jak na silverach/goldach (to to samo) nie masz 40-10 statów co mecz i 7 MVP to jak ty chcesz wyjść.

Nie mniej bez sensu jest oczekiwać ciągle rangi, bo to jest tylko jakiś obrazek png.­

Tylko, że gra już nawet na szeryfie jest zupełnie inna od tej z golda, bo na goldzie to można latać ze scoutem i zeusem #potwierdzone_info

Opublikowano

Z czego się orientuje to tutaj jest chyba ELO.

Nie mniej bez sensu jest oczekiwać ciągle rangi, bo to jest tylko jakiś obrazek png.­

Ten obrazek to wyznacznik skilla :) Jaki obrazek taki skill 

Opublikowano

Między Silverami, a Goldami nie ma żadnej różnicy, Goldy czasem coś trafią na farcie... gra jako taka zaczyna się od AK+, a żeby coś naprawdę dobrze pograć to nawet LE+.

100h to nawet nie zacząłeś grać jeszcze heh :P Polecam AimMapy + duuuużo DM, pograsz z 200-300h na DM to ranga sama zacznie iść w górę :)

Mam 3 konta, Gold 1, Gold 4 i DMG (spałem wczoraj z LEMa, tak się kończy gra Solo MM z ruskimi i 10 letnimi polaczkami na wh ze skillem silvera).

Ponad 1500h na samych MM na głównym koncie i z drugie tyle na noobach na DM i z doświadczenia powiem Ci że DM baaardzo dużo dają do skilla :)

Jak będziesz miał skilla to graj Faceity i inne tego typu, szkoda czasu na MM :)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Prosi mają orzełki. Czyli są tacy słabi? :D

A jeszcze w orzełkach, lemach zdarzą się tacy, co nie potrafią chodzić, strzelać i jedynie do czego nadają się to rozbrajanie i plantowanie paczki i by mieli szanse w max Goldzie III. Na mecz mają po 8 fragów, po 3 rundach przegranych na czacie piszą GG. :D 

Opublikowano

XDXDXD dobry ziomek, czyli prosowie ktorzy maja lema/suprema sa gorsi od globcow, dobry jestes ziomek :v

Opublikowano

XDXDXD dobry ziomek, czyli prosowie ktorzy maja lema/suprema sa gorsi od globcow, dobry jestes ziomek :v

@tabi0

Pomijamy tutaj graczy profesjonalnych mówię o zwykłych amatorach, zacznij używać mózgu a nie go tylko miej 

Opublikowano

Miej stosunek wygranych do przegranych przynajmniej w wysokosci 2:1 a wyjdziesz 

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Znajdź team z którym będziesz grać. Solo nie ma co grać bo więcej się wkurzysz na ludzi mających mikrofon z biedronki niż na siebie.

A teraz do ludzi wypowiadających się w temacie:

Mówicie iż silver i gold to jest to samo? Według mnie jest różnica pomiędzy silverem a goldem(gold zacznie już powoli sprawdzać miejscówki).

Jak jest wyżej to nie powiem gdyż sam niestety mam takiego golda(a patrząc co robią teraz goldy i silvery to załamuje ręce i żałuje iż moi koledzy musieli mieć odcięty prąd przez co nie mogli dołączyć do meczu) i gram jedynie faceit z ludźmi/dm.

I najważniejsze podczas gry jest myślenie. Stałe przechytrzanie przeciwnika. Dzięki temu ja niemający zbyt szybkiego refleksu jestem w stanie pokonać znacznie szybszych od siebie przeciwników.

Ps: Ranga to nie jest to samo co skill.

Opublikowano

Nie powiesz mi że większość goldów sprawdza miejscówki... sytuacja z wczoraj solo MM trollowałem na MM grając tylko Zeus / 2x Flash / Smoke / Defuser / Kosa i co najwyżej Deagle albo Scout.

Mecz (de_dust2) skończony ze statami na poziomie 40/10, 4 albo 5 ninja defuse i chyba z 7-8 kos bo nikt nie sprawdza miejscówek i kilka wallbangów ze strony CT na pro-awp terro... oczywiście milion raportów za cheaty, wh, aima itp

Gold to co najwyżej silver który czasem coś trafi, od AK+ ludzie rzeczywiście patrzą na oczy :)

Co do tematu - jogurt - dodaj mnie do znajomych na steam, możemy coś pograć razem wieczorami, może wyjdziesz z silvera.

http://steamcommunity.com/id/idaxmain - oczywiście na smerfie pogram nie ma tym :) Szkoda spaść znowu.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Nie powiesz mi że większość goldów sprawdza miejscówki... sytuacja z wczoraj solo MM trollowałem na MM grając tylko Zeus / 2x Flash / Smoke / Defuser / Kosa i co najwyżej Deagle albo Scout.

Mecz (de_dust2) skończony ze statami na poziomie 40/10, 4 albo 5 ninja defuse i chyba z 7-8 kos bo nikt nie sprawdza miejscówek i kilka wallbangów ze strony CT na pro-awp terro... oczywiście milion raportów za cheaty, wh, aima itp

Gold to co najwyżej silver który czasem coś trafi, od AK+ ludzie rzeczywiście patrzą na oczy :)

Co do tematu - jogurt - dodaj mnie do znajomych na steam, możemy coś pograć razem wieczorami, może wyjdziesz z silvera.

http://steamcommunity.com/id/idaxmain - oczywiście na smerfie pogram nie ma tym :) Szkoda spaść znowu.

No to łamię stereotypy, gdyż zazwyczaj zabijam a jak nie to obijam bardzo mocno przeciwnika i sprawdzam miejscówki. Średnio robię staty 20/10 lub 29/8 [nie zawsze wychodzi i czasami jest lepiej,czasami gorzej]. Niestety siedzę w goldzie, gdyż nie zwracam uwagi na rangę ale miło byłoby mieć coś więcej niż golda.

Opublikowano

Jak na silverach/goldach (to to samo) nie masz 40-10 statów co mecz i 7 MVP to jak ty chcesz wyjść.

Tylko, że gra już nawet na szeryfie jest zupełnie inna od tej z golda, bo na goldzie to można latać ze scoutem i zeusem #potwierdzone_info

Kłamstwo. Są silvery, które ogarniają lepiej od szeryfa.

Nie, jaki mózg i ręka taki skill. Z czego się orientuję to np. taki LOLYOU nie ma globala tylko lema i nie można powiedzieć, że jest gorszy od globali.

To samo fan gimbusów Izak - dlaczego spadł z rangi? Rok temu? No chyba, nie dlatego, że grał gorzej.

Co z wyboostowanymi debilami?

Co z tymi, którzy specjalnie trzymają jakąś rangę? 

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Gold Silver i Kałach to to samo. Tyle że w kałachu już umieją strzelać, Dzisiaj na smurfie 40/10 MG2 i chyba 99 reportów w jednym meczu za aima + 2 ruskich w moim teamie i 3 polaków w enemy to sam się dziwie że takie staty najebałem.

Carl Johnson Aka CJ

Kings Never Die
After five years at east coast, It was time to go home.

Opublikowano

Szczerze już głupi jestem ... na main koncie mam Master Guardian Elite/Szeryf... a na smurfie gdzie zagrałem sobie od poczatku meczyki to wywalilo mnie do LE (10win 0 lose) wiec zagralem kolejne 5-7 meczykow i kazdy wygralem i wyladowalem w Legendarny Eagle Master...

Juz sam nie wiem co myśleć o ludziach poniewaz nie moge wyjsc z szeryfa a tu nagle lem ... i jeszcze mi sie gra dobrze i wygodnie :D i comebacki sa ostre jak przegrywam meczyk.. ale narazie nie mam ani jednej przegranej a mialem w teamie boty...

Jak grałem na silver goldy mg1 mg2 to nie zauwazylem roznicy moze w kalachach troche lepiej strzelali z awp ;D ale juz zauwazylem w szeryfie i w gore ze ogarnieci ludzie sa...

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

@Ememenss albo sie chciales tylko pochwalic? XDD

Co chwile powstają tematy w stylu "dlaczego nie mam tej rangi", a ja chciałem pokazać, że to pierdolenie "masz na co zasługujesz" to nie tylko pierdolonie. Każdy z tamtych 10 meczy był też grany solo, więc pierdolenie o teamie obalone.

Opublikowano

Rangi wg. mnie już nie odwzorowywują skilla, kupiłem nowe konto, wygrałem 10 meczy.

Mogę przysiąść z ręką na sercu, wygrałem wszystkie mecze, ze średnio 4-8 mvp i statami +20/8.

Spodziewałem się przynajmniej dwóch kałachów, nie, dostałem golda 3, gdzie ludzie nie potrafią dobrze sprawdzić miejscówek i mogę latać z nożem/zeusem. Świetnie.

@Ememenss nie rozumiem czemu ty dostałeś wysoką rangę mimo że miałeś bardzo podobne staty do mnie a momentami czasem gorsze. I pewnie nigdy tego nie zrozumiem.

Po 1500 godzinach gry w csa, myślałem że jestem troszkę lepszy niż mierny gold 3. Ewidentnie nie, i muszę dalej z zeusem biegać :D

W sumie to jebac, #roadtosilver

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

A założymy się? xD

Zależy od ilości mvp, zgonów, zabójstw, plantów, rozbrojeń. Ogólnie wszystko wpływa na awans, bądź spadek.

Ogólnie polecam Ci grać bez spiny, tzn. jak jesteś dobry to prędzej, czy później i tak wrócisz do tej rangi co byłeś, a nawet lepszej.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...