Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chętnie poznam Wasze zdanie ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do mentorów - zróbcie z tego elitarną grupę a nie jakąś pipidówę dla plakietek (będę narzekał nieustannie - jest ich do usrania), dać kogoś z głową jako leadera. Generalnie taki łącznik na linii userzy - osoby decyzyjne, ale też np moderacja - admin/gm. Nadać im jakieś prawa i przywileje, żeby byli tam tylko odpowiedzialni ludzie mający zarazem świadomość, że ciąży na nich odpowiedzialność; stworzyć subforum dla mentorów i "flagowiczów", żeby wprowadzać nowych w życie forumowe, dać możliwość moderacji paska dla nowych (opcjonalne), organizacja POWAŻNYCH konkursów.

Ogólnie taka grupa, której się zleca trudne zadania bo wiesz, że nie nawalą.

Co do redakcji - jest teraz tego tyle że mogę się mylić, to ci od tygodnika? Jezeli tak to niech zostaną, wchodzę w newsa i mam podsumowane co się działo, w dodatku w niezłej formie.

Elitą też się zajmiemy niedługo ;)

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Która to już reaktywacja grupy Mentorzy? Przecież to nawet śmieszne już nie jest, kolejny odgrzewany kotlet, ranga po znajomości i nieróbstwo.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Która to już reaktywacja grupy Mentorzy? Przecież to nawet śmieszne już nie jest, kolejny odgrzewany kotlet, ranga po znajomości i nieróbstwo.

Daj im spróbować to zmienić. Z każdą reaktywacją (których w sumie nie mam pojęcia ile było) jest szansa na osiągnięcie stosownego poziomu grupy.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano (edytowane)

A może jeden redaktor - jeden dział?

Osoba, która na to zasłużyła, która ma głowę na karku, której można zaufać. Po co szaleć ;) Jedna osoba, na spokojnie, powoli, dokładnie.

@Edit

zgubiłem wątek po przeczytaniu 4 stron, trochę się odbiegło od tematu

Edytowane przez Wycoff

­

Opublikowano

Tutaj na forum jest dziwny zwyczaj wielokrotnego odgrzewania takich grup. 

Ile było reaktywacji mmt, moddersów, codersów i innych tego typu ? Każda kolejna odsłona gorsza od poprzedniej. Po tych całych renowacjach i rewolucjach w tych grupach i tak zasiadały te same twarze, które robiły dokładnie to samo - nic.

Zamiast bawić się w takie rzeczy lepiej od razu usunąć grupę, bo ostatecznie skończy tak samo jak te wyżej wymienione. 

Co do skina, to lepsza byłaby opcja pozwalająca samodzielnie dobierać kolorystykę forum. Wtedy nikt by nie narzekał, że za jasno/ciemno/kolorowo/jaskrawo i kij wie co.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Mentorzy spoko, ale patrząc na to co było wcześniej czyli byle do rangi pisać posty, a potem olać całkowicie wszystko po paru tygodniach. Brak konsekwencji (no chyba, że juz naprawde nic od miesięcy nie pisałeś to dopiero reakcja była) w tym wszystkim, cały czas przekładanie jakiś projektów. Trzeba osób rozgarniętych tutaj.

Zdecydowana większość Mentorów wykonywała swoje obowiązki wzorowo, więc nie wiem skąd masz informacje o rzekomym "olewaniu" zadań, czy też o ciągłym przekładaniu jakichkolwiek projektów.

Koordynatorzy zamiast zarządzać grupą, to podzielili je na pojedyncze segmenty zwalając obowiązki na liderów grup.

Nie rozumiem w jaki sposób odnosi się to do mojej wypowiedzi. Każdy z liderów poszczególnej grupy dobrowolnie nią zarządzał - nic nie było robione na siłę, a jeśli sugerujesz, że jako Koordynatorzy grup nic nie robiliśmy, to wiedz, że się mylisz.

To wasza robota na nic się zdała, bo wszystko szło w złym kierunku. Dwóch koordynatorów było, a i tak grupa się rozleciała.

Wiedziałem, że ostatecznie osoby bez wystarczającej wiedzy co działo się między administracją a zarządem grupy będą się wypowiadać na tematy, o których nie mają bladego pojęcia.

Jeśli według Ciebie wszystko szło w złym kierunku, to szkoda, że nie dałeś nam jakichkolwiek wskazówek, które pomogłyby rozwinąć Mentorów.

Beznadziejni liderzy, którzy jedynie niszczyli grupę od środka, to rzeczywiście nie jest zły kierunek.

Jak dostanę Mentora to też zostanie mi odebrany bez powodu?

Nie martw się, nie dostaniesz.

Będzie css na profilach?

Cały czas jest.

Opublikowano

­

Mentorzy spoko, ale patrząc na to co było wcześniej czyli byle do rangi pisać posty, a potem olać całkowicie wszystko po paru tygodniach. Brak konsekwencji (no chyba, że juz naprawde nic od miesięcy nie pisałeś to dopiero reakcja była) w tym wszystkim, cały czas przekładanie jakiś projektów. Trzeba osób rozgarniętych tutaj.

Zdecydowana większość Mentorów wykonywała swoje obowiązki wzorowo, więc nie wiem skąd masz informacje o rzekomym "olewaniu" zadań, czy też o ciągłym przekładaniu jakichkolwiek projektów.

Koordynatorzy zamiast zarządzać grupą, to podzielili je na pojedyncze segmenty zwalając obowiązki na liderów grup.

Nie rozumiem w jaki sposób odnosi się to do mojej wypowiedzi. Każdy z liderów poszczególnej grupy dobrowolnie nią zarządzał - nic nie było robione na siłę, a jeśli sugerujesz, że jako Koordynatorzy grup nic nie robiliśmy, to wiedz, że się mylisz.

To wasza robota na nic się zdała, bo wszystko szło w złym kierunku. Dwóch koordynatorów było, a i tak grupa się rozleciała.

Wiedziałem, że ostatecznie osoby bez wystarczającej wiedzy co działo się między administracją a zarządem grupy będą się wypowiadać na tematy, o których nie mają bladego pojęcia.

Jeśli według Ciebie wszystko szło w złym kierunku, to szkoda, że nie dałeś nam jakichkolwiek wskazówek, które pomogłyby rozwinąć Mentorów.
Beznadziejni liderzy, którzy jedynie niszczyli grupę od środka, to rzeczywiście nie jest zły kierunek.

Jak dostanę Mentora to też zostanie mi odebrany bez powodu?

Nie martw się, nie dostaniesz.

Będzie css na profilach?

Cały czas jest.

Nie pytałem chorych na głowe więc po co się udzielasz? xD

image.png

Opublikowano

Gdyby nie ten artykuł, to nawet nie zauważyłbym, że zniknęły redakcje ;p I widać jak bardzo są one potrzebne...

Zostawcie do wyboru wersję ang w ipb4 ;)

Opublikowano

Gdyby nie ten artykuł, to nawet nie zauważyłbym, że zniknęły redakcje ;p I widać jak bardzo są one potrzebne...

Jest to brane pod uwagę, ale większość naszych modyfikacji będzie tworzone w języku polskim i nie wiem czy z początku nie będzie to zbyt czasochłonne, żeby je dodatkowo tłumaczyć.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Co do mentorów, mam nadzieje, że tym razem główny nakład będzie skierowany na userów, a nie członków grona administracyjnego. Takie trochę nie halo było, że tą grupę stanowili w 90% członkowie moderacji, GMowie :/

9368_gold.png

Opublikowano

Co do mentorów, mam nadzieje, że tym razem główny nakład będzie skierowany na userów, a nie członków grona administracyjnego. Takie trochę nie halo było, że tą grupę stanowili w 90% członkowie moderacji, GMowie :/

W czym problem? Do mentorów sam musiałeś się zgłosić, albo zgłaszali Ciebie inni (dawniej). To, że 3/4 forum nie wiedziała o istnieniu mentorów a jeszcze mniej osób wiedziało o co z tym chodzi skutkowało tym, że w większości modzi byli w grupie. Zresztą cały proces wyglądał odwrotnie, najpierw ludzie się zapisywali do mentorów, a potem z nich szli na modów. Nikt ze "zwyczajnych" userów nie był dyskryminowany, ani nikt faworyzowany, no może poza MK.

Tylko po co skoro i tak całe forum jest po polsku?

436951440626370320491.png

Arcymistrz
Opublikowano

Ciekawe jest, że najwięcej o kolesiostwo płaczą Ci, co swoim postępowaniem zawalili sobie szansę na cokolwiek i ich zdaniem jest to wina administracji.

Grupa mentorów zostanie przywrócona do stanu pierwotnego i będzie prestiżowym odznaczeniem dla kogoś, kto się naprawdę nadaje. Wątpię też, żeby był w tym przypadku potrzebny lider, jeśli zamysł ma dotyczyć wynagrodzenia i docenienia czyichś działań aniżeli wrzucenia danej osoby w dodatkową grupę z projektami bez ambicji. #tbt2012

Jeśli ktoś uważa, że zachowanie jest durną "zasadą" to trudno. Nikt z dziczą nie chce pracować, a i tak Ci co byli lub są obecnie w teamie (nie tylko na randze moderatora) wiedzą jak jest.

Odróżniajmy mentora od plakietki np. weterana, którą może dostać osoba równie pomocna, jednak na trochę innych zasadach i tylko w określonych warunkach. 

Najgłośniej krzyczą niedoinformowani ;)

Opublikowano

Nie ma nad czym dyskutować, skoro decyzja została podjęta, a wszystko i tak wróci, jak wynika z informacji, lepsze i bardziej dopracowane.

Opublikowano (edytowane)

Ja się wypowiem, pewnie to nic nie wniesie, ale tak jak mówił Alpha potrzebna jest osoba, która tych redaktorów, by rekrutowała i trzymała nad tym piecze, ale nie pierwsza lepsza. Osoba, która ma doświadczenie i staż oraz na tyle surowa i bezstronna, by mogła się tej posady podjąć ;) Co do mentorów... trochę mnie to śmieszy to całe gonienie z powodu "plakietki" i o ile wiem to mentorem można być tak samo... bez niej? Jak dla mnie to trochę śmieszne spamić dla mentor w nazwie i plakieteczki, bo to tylko udowadnia to jacy płytcy jesteście i na pewno mentorami NIE MOŻECIE BYĆ. Żałosne ;) Śmieszą mnie, też niektóre pisma redakcji, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, a gdzie dopiero nocy, do tego dochodzi to, że fajnie by było, gdyby była jakaś redakcja zajmująca się wiadomościami z świata, ale nie typu - widziałem w TVN, że koleś z PiS-u chował piwo pod spodem, tylko rzetelne i prawdziwe informacje, nie skrywam, że bardzo bym się ucieszył i w końcu uwierzył w redakcję na tym forum, aaaa i 0 anime, bądźmy poważni...

Edytowane przez Trivor

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Ja się wypowiem, pewnie to nic nie wniesie, ale tak jak mówił Alpha potrzebna jest osoba, która tych redaktorów, by rekrutowała i trzymała nad tym piecze, ale nie pierwsza lepsza. Osoba, która ma doświadczenie i staż oraz na tyle surowa i bezstronna, by mogła się tej posady podjąć ;) Co do mentorów... trochę mnie to śmieszy to całe gonienie z powodu "plakietki" i o ile wiem to mentorem można być tak samo... bez niej? Jak dla mnie to trochę śmieszne spamić dla mentor w nazwie i plakieteczki, bo to tylko udowadnia to jacy płytcy jesteście i na pewno mentorami NIE MOŻECIE BYĆ. Żałosne ;) Śmieszą mnie, też niektóre pisma redakcji, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, a gdzie dopiero nocy, do tego dochodzi to, że fajnie by było, gdyby była jakaś redakcja zajmująca się wiadomościami z świata, ale nie typu - widziałem w TVN, że koleś z PiS-u chował piwo pod spodem, tylko rzetelne i prawdziwe informacje, nie skrywam, że bardzo bym się ucieszył i w końcu uwierzył w redakcję na tym forum, aaaa i 0 anime, bądźmy poważni...

Oczekujesz, że na forum o grach ludzie przestaną o nich pisać i zaczną robić posty które miałyby służyć głównie do wzniecania shitstormów? Średnia wieku na MPC nie jest odpowiednia na jakiekolwiek tematy o polityce, a tym bardziej na kopiowanie "artykułów" z onetu czy innego pudelka. Masz ból o jedną plakietkę? Ona nie służy do pomagania innym, tylko do wynagrodzenia użytkowników, którzy są aktywni i pomocni na forum, poprzez zapewne podniesienie limitu lajków, uploadu czy skrzynki pocztowej, tak samo łatwiej będzie oddzielić opinię osoby obeznanej w temacie od użytkownika typu "kup bloody, bo kuzyn mojego kolegi też ją ma i mówi, że jest ok". Żałośni są ludzie, którzy bezsensownie krytykują każdą inicjatywę i tak długo jak mentorzy nie będą mieli, hehe MK, to tak długo ta grupa nie będzie hejtowana, jej członkowie nie będą na każdym kroku zastraszani, a będzie to jakaś okazja do oddzielenia przysłowiowego ziarna i plew i pomoże w ewentualnym poszukiwaniu kidmoda do danego działu. Jak dla mnie opcja z mentorami jak najbardziej na plus.

aaaa i 0 anime, bądźmy poważni...

photo-thumb-1110536.png?_r=1460566114

Opublikowano (edytowane)

Oczekujesz, że na forum o grach ludzie przestaną o nich pisać i zaczną robić posty które miałyby służyć głównie do wzniecania shitstormów? Średnia wieku na MPC nie jest odpowiednia na jakiekolwiek tematy o polityce, a tym bardziej na kopiowanie "artykułów" z onetu czy innego pudelka. Masz ból o jedną plakietkę? Ona nie służy do pomagania innym, tylko do wynagrodzenia użytkowników, którzy są aktywni i pomocni na forum, poprzez zapewne podniesienie limitu lajków, uploadu czy skrzynki pocztowej, tak samo łatwiej będzie oddzielić opinię osoby obeznanej w temacie od użytkownika typu "kup bloody, bo kuzyn mojego kolegi też ją ma i mówi, że jest ok". Żałośni są ludzie, którzy bezsensownie krytykują każdą inicjatywę i tak długo jak mentorzy nie będą mieli, hehe MK, to tak długo ta grupa nie będzie hejtowana, jej członkowie nie będą na każdym kroku zastraszani, a będzie to jakaś okazja do oddzielenia przysłowiowego ziarna i plew i pomoże w ewentualnym poszukiwaniu kidmoda do danego działu. Jak dla mnie opcja z mentorami jak najbardziej na plus.

aaaa i 0 anime, bądźmy poważni...

photo-thumb-1110536.png?_r=1460566114

Ahahaha, ale nadal myślę, że jestem bardziej poważny od Anime XDD Przepraszam cię, nawet ci powiem, że lubię One Piece, ale pisanie o tej tematyce nie należy do jak pisałeś "forum o grach" chociaż, myślę, że te forum już dawno stało się globalne i wielotematyczne.... Kolejnym twoim etapem zaczepki jest to, że będzie jak to nazwałeś "shitstorm" jak dla mnie nie przeszkadza mi to, a dzieci, które by je wywoływały po prostu były, by karane? Ja nie piszę o tym, by zrobili tu "Tomasz Lis na Żywo", ale żeby informacje dotyczące świata, bardziej znaczące, niż Anime i wiele innych "shitstormów" się pojawiły, ponieważ byłaby to jakaś odmiana, a młodzież korzystająca z tego forum, chociaż w tym aspekcie, by się podszkoliła. Czemu ja i inni ludzie, którzy są normalni i jakoś ogarnięci mają cierpieć z powodu brzydko mówiąc "niedorozwojów"?, a co do plakietki... zgadza się jest nagrodą, a Moderator jak dla mnie za wypełnianie po prostu swoich obowiązków nie powinien dostawać Mentora i jest to czytelne i proste. Powinni dostawać je w szczególności userzy, którzy tej rangi nie mają, a i tak dbają i pomagają userom, czy forum, etc. + nie czytasz ze zrozumieniem, wyraźnie napisałem, że miałyby to być wiarygodne i rzetelne informacje.

Edytowane przez Trivor

y8HqE13.png                             

Opublikowano

No i była zasada, że mentora dostawali tylko moderatorzy miesiąca, to że potem z grupy robiło się 90% funkcyjnych wynikało z tego, że większość poszła na kida, bo nie oszukujmy się, łatwiej się dostać na kida z mentora niż "randoma", a pozostała część odpadła, bo im się nie podobał reżim panujący w teamie. Szczerze nie obchodzi mnie dział lola, nie zaglądam też do minecrafta, więc po co chcesz innym zabronić działu anime? To taka sama animacja jak z Twojej sygnatury, ludzie w tym dziale głównie piszą rekomendacje danych serii i wychodzące nowości, dzielą się swoimi opiniami i jest to swoisty filmweb, tylko że nastawiony na japońską animację. Twoją powagę i szacunek do innych widać po każdym słowie, które napisałeś, a jak chcesz się dowiedzieć informacji ze świata opowiedzianych stronniczo i po łebkach, to proszę Cię bardzo. Różnica pomiędzy anime a polityką jest prosta. Wejdź do jakiegokolwiek tematu z pogaduszek związanego z polityką i wejdź do jakiegokolwiek tematu z anime, porównaj sobie ilość prowokacji i ostrzeżeń w nich nadanych. Ode mnie tyle.

Opublikowano

@Latreso mpc to społecznośc polskich graczy, więc j**** angielski. Jak się zagraniczniakom nie podoba, to niech się uczą polskiego.

Nie chodzi tu o to, że społeczność jest tylko polska, tylko o wiele lepiej przegląda się chociażby fb/yt czy różne fora, gdzie interfejs jest w j. angielskim. Wtedy podświadomie "programujemy" mózg na naukę ang, która przychodzi zdecydowanie łatwiej. Jest to oczywiście moje osobiste zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. ;)

Opublikowano

@Latreso mpc to społecznośc polskich graczy, więc j**** angielski. Jak się zagraniczniakom nie podoba, to niech się uczą polskiego.

Nie chodzi tu o to, że społeczność jest tylko polska, tylko o wiele lepiej przegląda się chociażby fb/yt czy różne fora, gdzie interfejs jest w j. angielskim. Wtedy podświadomie "programujemy" mózg na naukę ang, która przychodzi zdecydowanie łatwiej. Jest to oczywiście moje osobiste zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać. ;)

Nie lepiej uczyć się arabskiego?

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Hejo ; >

Skoro chcesz poznać nasze zdanie @Lord Makin to mógłbyś może zdradzić więcej szczegółów dotyczących redakcji?

Chciałbym wiedzieć (Z resztą pewnie nie tylko ja) co miałeś na myśli pisząc to:

Wróci w nowej odsłonie, bardziej pasującej do struktury forum i dający wrażenie lepiej dopasowanego do potrzeb użytkowników.

"Bardziej pasujący", czy "lepszy" to raczej pojęcia względne :)

Ciekawe jest, że najwięcej o kolesiostwo płaczą Ci, co swoim postępowaniem zawalili sobie szansę na cokolwiek i ich zdaniem jest to wina administracji.

Racja, ale nie powiesz też, że na forum nie ma kolesiostwa : P

Co do mentorów to szczerze mówiąc podoba mi się taki zamysł grupy, jaki przedstawiłeś.

giphy.gif

Opublikowano

Hejo ; >

Skoro chcesz poznać nasze zdanie @Lord Makin to mógłbyś może zdradzić więcej szczegółów dotyczących redakcji?

Chciałbym wiedzieć (Z resztą pewnie nie tylko ja) co miałeś na myśli pisząc to:

Wróci w nowej odsłonie, bardziej pasującej do struktury forum i dający wrażenie lepiej dopasowanego do potrzeb użytkowników.

"Bardziej pasujący", czy "lepszy" to raczej pojęcia względne :)

Racja, ale nie powiesz też, że na forum nie ma kolesiostwa : P

Co do mentorów to szczerze mówiąc podoba mi się taki zamysł grupy, jaki przedstawiłeś.

@Kaktus. nie ma kolesiostwa. @Kubek122 napisał, że każdy użytkowników tego forum jest równo i tak samo traktowany. Nie ma faworyzacji czy gnębienia.

We're all the one.

fEaAAXQ.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...