Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aborcja

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zachowujesz się tak, jakbym był jakimś lewakiem  :D

jakim trzeba być człowiekiem, żeby przyrównywać rozwijającego się człowieka w łonie matki do bakterii. 

Głównym twórcą tej idei, że zapłodniony plemnik jest żywym organizmem jest kościół. Przecież to jawna dyskryminacja innych mikroskopijnych organizmów. One są jakieś gorsze, bo to bakterie? To już podchodzi pod rasizm...

Skoro oni idą taką logiką, to ja też.

Opublikowano

Głównym twórcą tej idei, że zapłodniony plemnik jest żywym organizmem

Jak plemnik może być zapłodniony? :D

jakim trzeba być człowiekiem, żeby przyrównywać rozwijającego się człowieka w łonie matki do bakterii. 

A później będziemy mieć społeczeństwo gdzie grupa niepełnosprawnych będzie najliczniejszą grupą bo zabronią badań prenatalnych oraz aborcji.

Kobiety będą rodzić ciężko chore dzieci albo umierać podczas porodu, rodzić i wychowywać dzieci gwałcicieli...

A te, które poroniły będą szły do więzienia. Brawo, nie ma to jak cofać się do epoki kamienia łupanego :)

Opublikowano

Każdy powinien mieć prawo wyboru. 17 letnia dziewczyna po jednym błędzie, ma zepsuć sobie resztę życia, bo ta chora religia wymyśliła, że zapłodniony plemnik mikroskopijnej wielkości jest już żywym stworzeniem i ma prawo decydować o swoim losie? xD Czy to nie wydaje się chore? Tak już jest, kiedy łączy się politykę z wiarą.

17-letnia dziewczyna po jednym błędzie.. I tu już się załamałam. Może gdyby ta dziewczyna ruszyła głową i pomyślała o zabezpieczeniu, to nic by się nie stało? Jest tyle środków antykoncepcyjnych, ale jeden zawsze niezawodny - MYŚLENIE.

A teraz wyobraź sobie, że aborcja jest w stu procentach legalna. Za miesiąc w szpitalach zobaczysz masę młodych dziewczyn, gotowych do zabiegu. Dobre rozwiązanie? Przecież to zostawia ślad w psychice, który (prędzej czy później) da o sobie znać.

No ludzie, myślcie bardziej przyszłościowo i bardziej obiektywnie, a nie tylko "aby zbuntować się przeciw systemowi".. 

Co do tematu: uważam, że te trzy przypadki, w których aborcji można dokonać, powinny zostać i niczego nie należy zmieniać w tej kwestii.

Opublikowano

Każdy powinien mieć prawo wyboru. 17 letnia dziewczyna po jednym błędzie, ma zepsuć sobie resztę życia, bo ta chora religia wymyśliła, że zapłodniony plemnik mikroskopijnej wielkości jest już żywym stworzeniem i ma prawo decydować o swoim losie? xD Czy to nie wydaje się chore? Tak już jest, kiedy łączy się politykę z wiarą.

17-letnia dziewczyna po jednym błędzie.. I tu już się załamałam. Może gdyby ta dziewczyna ruszyła głową i pomyślała o zabezpieczeniu, to nic by się nie stało? Jest tyle środków antykoncepcyjnych, ale jeden zawsze niezawodny - MYŚLENIE.

A teraz wyobraź sobie, że aborcja jest w stu procentach legalna. Za miesiąc w szpitalach zobaczysz masę młodych dziewczyn, gotowych do zabiegu. Dobre rozwiązanie? Przecież to zostawia ślad w psychice, który (prędzej czy później) da o sobie znać.

No ludzie, myślcie bardziej przyszłościowo i bardziej obiektywnie, a nie tylko "aby zbuntować się przeciw systemowi".. 

Jakie środki antykoncepcyjne polecisz 9letniej Jazydce, zgwałconej przez 20 islamistów?

Pigułkę dzień po?

@Cayadi poprawię Cię w jednej kwestii. Każdy islamista chce Cię zabić. Islamista traktuje Islam jako doktrynę polityczną.

Sporo niewolnic seksualnych, z obszarów zajętych przez IS, trafia do Europy, w Polsce też niedługo zawitają.

Generalny sens jest taki, że w każdym przypadku kobieta powinna sama decydować. Wyczytałem, że ta Jazydka ma zbyt mały organizm i może umrzeć. Jednak lekarze nie podejmą się zabiegu aborcji.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Jakie środki antykoncepcyjne polecisz 9letniej Jazydce, zgwałconej przez 20 islamistów?

Pigułkę dzień po?

Mhm, mężczyźni :D Skoro nawiązujemy do tematu..  :)

W przypadku gwałtu aborcja jest legalna (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić). W sumie to nie wiem, po co mieszać w to islamistów (nie każdy wyznawca Allaha od razu chce Cię wysadzić. To tak jakbyś określił wszystkich chrześcijan mordercami za wszystkie wyprawy krzyżowe + inkwizycja + "nawracanie" pogan mieczem itd..) 

Opublikowano

Mhm, mężczyźni :D Skoro nawiązujemy do tematu..  :)

W przypadku gwałtu aborcja jest legalna (jeśli się mylę, proszę mnie poprawić). W sumie to nie wiem, po co mieszać w to islamistów (nie każdy wyznawca Allaha od razu chce Cię wysadzić. To tak jakbyś określił wszystkich chrześcijan mordercami za wszystkie wyprawy krzyżowe + inkwizycja + "nawracanie" pogan mieczem itd..) 

To się zacznij orientować bo pisowcy chcą zakazać aborcji nawet gdy kobieta zostanie zgwałcona lub ciąża będzie zagrażać życiu kobiety.

Poza tym mamy XXI w. i jakoś chrześcijanie nie ganiają za czarownicami, nie palą na stosach ani nie mordują niewinnych ludzi w przeciwieństwie do muslimów...

Opublikowano

Pigułkę dzień po?

W temacie "Adopcja dzieci przez pary homoseksualne" wytykałeś innym, że wszędzie wtrącają islam, hipokryta.

W zasadzie nie ma tu dużo do gadania, zgadzam się z wypowiedzią Cayadi, na głupotę nie ma rady.

@Unknown User uchodźca, terrorysta, jeden ch*j, nie zmieniaj tematu.

Opublikowano

Co do tematu: uważam, że te trzy przypadki, w których aborcji można dokonać, powinny zostać i niczego nie należy zmieniać w tej kwestii.

Jako błąd, nie miałem na myśli bezmyślnego dania na imprezie. Zdarzają się takie wypadki, kiedy podczas normalnego stosunku, środki bezpieczeństwa zawodzą. Co, wtedy taka dziewczyna ma rzucić szkołę i wychowywać dziecko, a chłopak płacić alimenty? Oddanie dziecka do adopcji albo okienka życia, nie jest rozwiązaniem problemu, bo do końca życia będziemy żyć z poczuciu winy. Przecież jak ktoś będzie chciał, to przeprowadzi aborcje, choćby nielegalnie, albo za granicą. Władza narzuca nam całą masę głupich zakazów, bo uważają społeczeństwo za stado bezmyślnego bydła.

Opublikowano

Legalna tylko w wypadku gwałtu. Za inne wybryki niech odpowiadają ludzie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Głównym twórcą tej idei, że zapłodniony plemnik jest żywym organizmem

Jak plemnik może być zapłodniony? :D

A później będziemy mieć społeczeństwo gdzie grupa niepełnosprawnych będzie najliczniejszą grupą bo zabronią badań prenatalnych oraz aborcji.

Kobiety będą rodzić ciężko chore dzieci albo umierać podczas porodu, rodzić i wychowywać dzieci gwałcicieli...

A te, które poroniły będą szły do więzienia. Brawo, nie ma to jak cofać się do epoki kamienia łupanego :)

ktoś tu nie przeczytał moich "wypocin". najpierw przeczytaj tutaj mój pierwszy, drugi post i pozniej dyskutuj. 

@Sinlay

czemu jesteś takim lewakiem? żyć z poczuciem winy, bo oddało się dziecko do adopcji? jeżeli się zabije SWOJE DZIECKO, które mogłaby wychowywać i kochać, to wtedy nie ma żadnych konsekwencji? ja bym tak nie potrafił żyć. 

P.S. kto się cofa do epoki kamienia łupanego, to się cofa... 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Po co w ogóle powstał ten temat? Można zauważyć, że autor w tym samym czasie założył kilka tematów, które są marnymi trollami. Osiągnął cel, czyli wywołał shitstorm

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Po co w ogóle powstał ten temat? Można zauważyć, że autor w tym samym czasie założył kilka tematów, które są marnymi trollami. Osiągnął cel, czyli wywołał shitstorm

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

On nie wywołał. Pytał tylko o opinię, a ludzie sami zaczęli sobie skakać do gardeł. : d

@TheJeron78 jednak masz mniejszy wkład niż kobieta. Para razy przód-tył i zalać. Ona się musi męczyć z porodem.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Mam wrażenie, że chłopcy, mężczyźni nie powinni się wypowiadać na ten temat, bo to naturalnie ich nie dotyczy. Jest to sprawa kobiet, więc one powinny decydować.

ale bez mnie moja kobieta tego dziecka nie zrobi. :))

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Przytoczę sławny już "Nie jesteś za aborcją - to jej nie rób". Proste. Jeśli nie chcecie aborcji to dajcie matkom możliwość oddania urodzonego dziecka do domu opieki / okna życia bez żadnych konsekwencji itp, zamiast zmuszać je do wychowywania dziecka które musiały urodzić na wskutek np gwałtu.

Inną sprawą jest jeśli rodzi się dziecko niepełnosprawne - ból dla obu stron którego można by szybko oszczędzić.

A nazywajcie mnie zwyrodnialcem, ja nie wierzę w kościół i potrafię myśleć nie tylko o jednej strony a zdanie kiszących gruchy pod sutannami znaczy dla mnie tyle co zeszłoroczny śnieg :)

Dziękuję, 

Dobranoc.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...