Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aborcja

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak,gdyby była legalna wcześniej połowa użytkowników tego forum by nie istniała

XDD

Wg. mnie powinna być legalna tylko wtedy, gdy ciąża zagraża życiu.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Państwu nic do moralności obywateli. Jeśli kobieta chce się poddać zabiegowi aborcji, niech to robi. Obarczy tylko swoje sumienie, no może ewentualnie lekarza. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

tak,gdyby była legalna wcześniej połowa użytkowników tego forum by nie istniała

Każdy powinien mieć prawo wyboru. 17 letnia dziewczyna po jednym błędzie, ma zepsuć sobie resztę życia, bo ta chora religia wymyśliła, że zapłodniony plemnik mikroskopijnej wielkości jest już żywym stworzeniem i ma prawo decydować o swoim losie? xD Czy to nie wydaje się chore? Tak już jest, kiedy łączy się politykę z wiarą.

Opublikowano

Powinna być legalna w 100%. Przynajmniej nie byłoby sytuacji, gdzie znajdują noworodki w beczkach, workach, czy w innych pojebanych sytuacjach, gdzie dziecko było niechciane, ale kochane, troszczące się o ludzi państwo, nie pozwala na jego usunięcie. :v 

Opublikowano

Mam wrażenie, że chłopcy, mężczyźni nie powinni się wypowiadać na ten temat, bo to naturalnie ich nie dotyczy. Jest to sprawa kobiet, więc one powinny decydować.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Czyli jak se zrobię dziecko to c***a mi do niego? Nawet jak to chcę, to moja potecialna partnerka ma większą władzę ode mnie? Chyba faceci którzy są już w stanie zrobić se dzieciaka też mają prawo głosu?

Topic:

Powinna być nielegalna.

Opublikowano

Wg mnie aborcja powinna byc tylko stosowana gdy ktos zostal zgwalcony, badz tak jak pisali zagrozenie zycia.

17nastko latki ktore chca aborcje, po co im to? Zepsute zycie? Moglby tego nie robic. :)

Mam dziewczyne w tym wieku, no luzno, za nic nie pozwolilbym na usuniecie dzieciaka. Pomyslcie, ze Wasi rodzice mogli tak samo myslec o Was. :)

@Edit dokladnie nielegalna 

a jesli ktos dziecka by nie chcial, zawsze moze oddac je do Domu dziecka, dla tych ludzi co by chcieli miec dziecko a nie moga.

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Wg mnie aborcja powinna byc tylko stosowana gdy ktos zostal zgwalcony, badz tak jak pisali zagrozenie zycia.

17nastko latki ktore chca aborcje, po co im to? Zepsute zycie? Moglby tego nie robic. :)

Mam dziewczyne w tym wieku, no luzno, za nic nie pozwolilbym na usuniecie dzieciaka. Pomyslcie, ze Wasi rodzice mogli tak samo myslec o Was. :)

a jesli ktos dziecka by nie chcial, zawsze moze oddac je do Domu dziecka, dla tych ludzi co by chcieli miec dziecko a nie moga.

Dziecko to odpowiedzialność i pieniądze. Robienie dziecka w młodym wieku, to poniekąd spierdolenie sobie życia.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Dziecko to odpowiedzialność i pieniądze. Robienie dziecka w młodym wieku, to poniekąd spierdolenie sobie życia.

no po czesci masz racje, ale gdzie sa wtedy rodzice, ze 17nasto latka pruje sie na calym miescie i potem jest w ciazy? To jest jej rozum, jesli chce aborcje, to niech urodzi i odda te dziecko komus. po co usuwac cos, a potem zalowac, ze dziecka nie moze miec? 

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Poniekąd spierdolenie życia, ale to był ich wybór. Ja jestem tutaj akurat przeciwko, ale w kilku wypadkach, mianowicie w przypadku, kiedy dziewczyna jest zgwałcona i kiedy ciąża zagraża życiu. 

Jak dla mnie zabijanie mikroskopijnego "osobnika", to to samo co zabicie normalnego człowieka, ale to może moje błędna teoria. Aborcja ot tak wg mnie powinna być traktowana tak jak jest w Polsce, czyli zakazana kompletnie. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Poniekąd spierdolenie życia, ale to był ich wybór. Ja jestem tutaj akurat przeciwko, ale w kilku wypadkach, mianowicie w przypadku, kiedy dziewczyna jest zgwałcona i kiedy ciąża zagraża życiu. 

Jak dla mnie zabijanie mikroskopijnego "osobnika", to to samo co zabicie normalnego człowieka, ale to może moje błędna teoria. Aborcja ot tak wg mnie powinna być traktowana tak jak jest w Polsce, czyli zakazana kompletnie. 

Czyli jedzenie jajka, to jedzenie kurczaka?

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

człowiek a zwierze to też są całkiem odrębne istoty. taka krowa jest po to, żeby ktoś mógł ją zjeść, niestety.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

człowiek a zwierze to też są całkiem odrębne istoty. taka krowa jest po to, żeby ktoś mógł ją zjeść, niestety.

Śmiechłem. Kot, pies też może być do jedzenia. Takie po prostu wychowanie.

Gdzieś był artykuł, że lew rozszarpał człowieka. Chcieli uśpić lwa, ale doszli do wniosku, że to człowiek naruszył jego teren.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

tutaj też są sprzeczne tematy. kot i pies to raczej zwierzątka domowe. dlaczego myślisz, że ludzie inaczej reagują na to, że w/w pies czy kot umrą, a kiedy biedniutka kaczka będzie wiedziała, że zaraz umrze, bo ktoś jej obetnie głowę i zmieni się magicznie w czerninę? 

Opublikowano

tutaj też są sprzeczne tematy. kot i pies to raczej zwierzątka domowe. dlaczego myślisz, że ludzie inaczej reagują na to, że w/w pies czy kot umrą, a kiedy biedniutka kaczka będzie wiedziała, że zaraz umrze, bo ktoś jej obetnie głowę i zmieni się magicznie w czerninę? 

Jak ktoś chce to i świnie udomowi. Są ludzie, którzy mają tygrysy w domu. #Mike

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Psy są do obrony domów, świnie do wpierdalania.

I tylko taka różnica między zwierzętami.

Opublikowano

Psy są do obrony domów, świnie do wpierdalania.

I tylko taka różnica między zwierzętami.

no i naprawdę są przydatne jeżeli chodzi o jakieś sledztwa. 

koty to szczerze nie wiem do czego są przydatne poza "łapanką" myszy, ale mniejsza. 

Opublikowano

To jak jesteś takim zwolennikiem mikroskopijnych organizmów, to taktuj je wszystkie równo. Przestać się myć i sprzątać, pozwól się rozwijać bakterią, bo one też mają uczucia i prawo do życia :( Nie pomyślałeś o tym? Codziennie zabijasz ich tysiące, jak można tak żyć? Najlepiej w ogóle położyć się na ziemi i nie wstawać, wtedy damy mikroskopijnym organizmom wolną wole do życia. Nie pomyślałeś w jakim stresie one muszą żyć? Najlepiej stwórzmy specjalne ośrodki dla mikroskopijnych organizmów, gdzie będą mogły emigrować i żyć nieuciskane przez człowieka.

Kur*a, chociaż znając ten chory kraj, to to może być wkrótce realne.

Opublikowano

zachowujesz się tak, jakbym był jakimś lewakiem  :D

jakim trzeba być człowiekiem, żeby przyrównywać rozwijającego się człowieka w łonie matki do bakterii. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...