Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adopcja dzieci przez pary homoseksualne

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak geje czy lezbijki chcą mieć dziecko to niech sobie zrobią. A no tak, zapomniałem... nie mogą. Jestem i zawsze będę na nie w tej kwestii.

A in vitro to co ? A z tego co slyszalem to w in vitro ludzi okłamują chcesz białe dziecko dadzą ci czarnucha.

Opublikowano

Tylko że fizycznie pary homoseksualne nie mogą mieć dzieci choćby nie wiem jak się starali. In vitro głównie jest po to aby pomóc chorym na bezpłodność ( nie pamiętam czy tak to się nazywa).

Opublikowano

to raczej podchodzi pod patolę, bo takich rodzin jest mało, garstka. 

Rodzin patologicznych jest mało? Gdzie ty k***a człowieku żyjesz.

Lepiej żyć bez ojca i z matką pijaczką, bo hehe mogli sobie zrobić dziecko, czy z dwójką ojców, którzy muszą się ostro starać, żeby móc adoptować dzieciaka?

A to, że będą się śmiać w gimbazie, to jest gówno argument. Nie powinniśmy zabraniać parom homo adoptować dzieci, tylko sprawić że gimbaza przestanie się śmiać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

A niech adoptują. Jest większe prawdopodobieństwo, że dziecko wychowane przez dwóch panów/dwie panie będzie bardziej uspołecznione i ogólnie przygotowane do życia niż dziecko wychowane w TRADYCYJNEJ, POLSKIEJ RODZINIE, gdzie ojciec ma wszystko w dupie i woli siedzieć z piwskiem przed TV a matka zapiernicza jak głupia na tę przysłowiową kromkę chleba. Oczywiście nie generalizuję, odchyły zdarzają się w każdym środowisku. 

nigdy nie będę tolerancyjny dla homoseksualistów i nic tego nie zmieni. pewnie niedługo świat i tak się skonczy, ale to wszystko poprzedzi właśnie wasza wszechmocna tolerancja dla brudasów, którzy przecież chcą tylko spokoju, ale to rozmowa na inny temat. to samo z homoseksualistami, pedofilami, więzniami, którzy po odsiadce kilku lat, gdzie powinni siedzieć kilkanaście wychodzą sobie jakby nigdy nic. to normalne, prawda? 

Mam rozumieć, że wszystko co nieliczne i nietypowe podchodzi według Twoich kryteriów pod, jak to ująłeś, "patolę"? 

według ciebie to, że ojciec siedzi przed telewizorem jest normalne? nie sądze, wręcz jestem pewny, że tak nie jest.

Rodzin patologicznych jest mało? Gdzie ty k***a człowieku żyjesz.

Lepiej żyć bez ojca i z matką pijaczką, bo hehe mogli sobie zrobić dziecko, czy z dwójką ojców, którzy muszą się ostro starać, żeby móc adoptować dzieciaka?

A to, że będą się śmiać w gimbazie, to jest gówno argument. Nie powinniśmy zabraniać parom homo adoptować dzieci, tylko sprawić że gimbaza przestanie się śmiać.

gdzieś napisałem, że dzieci będą wyśmiewane przez gimbusów? tak, będą, ale to nie o to chodzi. ja po prostu czułbym się źle, mając dwóch ojców i nigdy bym im tego nie wybaczył. od dawien dawna mam takie przekonanie, więc proszę nie sugerować "złego wychowania". to niemoralne.

rodzin patologicznych może nie jest mało, faktycznie. co nie zmienia faktu, że jest ich też dużo. ja mieszkająć w miasteczku, które ma 10 tyś osób są może dwie rodziny patologiczne. pomijam oczywiście ulice/osiedla dla biedaków, bo tam są zazwyczaj same brudasy z Somalii. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dopóki mentalność społeczeństwa się nie zmieni, jestem na nie. I dziecko, i rodzice w takim przypadku byliby szykanowani. Jeżeli to przestanie aż tak zadziwiać i rozwścieczać innych ludzi, nie mam nic przeciwko. Pociąg seksualny mężczyzn do mężczyzn brzydzi mnie (surprise! kobieta z kobietą mnie nie brzydzi. ciekawe czy ma to związek z moją płcią), ale nie mam nic przeciwko temu, i jeżeli faktycznie homoseksualizm jest chorobą, jest niegroźny. A o pedofilii wśród homoseksualitów proszę mi nie mówić, bo zdarza się w każdej płci i każdej seksualności

Opublikowano

W takich przypadkach występuje za dużo minusów. Dziecko nie będzie miało ojcowskiej/matczynej miłości, będzie wyśmiewane wśród rówieśników, taka rodzina to nie to samo. Mogą sobie żyć ale nie z dziećmi.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wszystkim którzy są na tak chciałbym życzyć dwóch tatusiów ale nie będę chamem i tak nie zrobię :)

Powtarzam - ból dla dziecka, a ludzie to akceptują...

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Jak się sami zaplodnia i urodza to spoko, niech mają dziecko. Ale jakoś się nie zanosi na to :) Polecam poczytać list kobiety, która została wychowana przez parę homo, i prosiła by nie zezwalac na to, bo to wpływa na psychikę dziecka i ogólny styl wychowania. Dziecko potrzebuje ojca i matki, inaczej będzie czuło brak i będzie miało skrzywione postrzeganie normalnej rodziny..

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...