Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zobaczymy kiedyś taki serwer i czy ma on prawo bytu?

kondzio95

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takich serwerów oldschool juz nie bedzie , poniewaz kazdy chce nowosci .. tylko tak się mówi ze pogralo by sie w tego starego klasyka , ale to tylko slowa , ktore nic nie znacza :)

jakby starzy gracze wrocili spoty full exp i szukanie lura na bo.Wtedy jest sens,A tak nie ma sensu

No ale tak już nie będzie i tyle ... teraz liczą się nowości . Nie powiem bo sam bym zagrał na dobrym easy na plikach Teriosa czy coś bo grało mi się wyśmienicie razem z kolegą z sąsiedztwa :> . Na hardzie oczywiście też można pograć , ale najpierw takiego harda trzeba stworzyć , a na takiego harda możemy długo czekać ^^ .

Taki serwer nie powstanie. Nie bedzie nikt przychodzil na serwer prywatny, expil dluzej niz na PL, gdyż taki serwer moze zostac zamkniety, a wtedy gracz nie ma nic - grając na PL taka sytuacja w najblizszym czasie nie zagraza.

Tesknie za metinem 2k8, lecz na prywatnym serwerze tego typu nie zagralbym, wole grac na PL :)

Ale PL jest aktualnie niegrywalny. Zwyczajnie jest niegrywalny. Zaczynając od 0 bez pomocy YANG/SM bez wydania realnych pieniędzy na start jest zwyczajnie niegrywalny. PL jest nastawiony pod zysk. Eventy ostatnio wszystkie na plu są związane z bonusem SM..kup X a w gratisie dostaniesz X. To samo mówi za siebie. Metin2 PL upada. Każdy o tym doskonale wie. Właśnie na takie czasy przydałby się konkret serwer hard gdzie trzeba expić chociaż te 2 lata żeby mieć tego maxa. A zmniejszony exp niż na plu zwiększyłby tylko grywalność..a grywalność jest potrzebna żeby serwer stał z czasem by tylko wzrastała i nie ma innej opcji. Jeśli serwer byłby ostro zabezpieczony jeżeli byłaby konkretna ekipa bez żadnych incydentów to nie ma opcji żeby nie wypaliło. Tęsknie za czasami gdzie stało się w kolejce na expowiska w v2 czy nakurwiało się i ksuło po 4-5 godzin mimo że obok było wolne albo nie chciało się komuś przelogowywać na inne ch i to tylko po to by pokazac ze sie postawi na swoim i jazda aż się potki skończą bo np spotkałeś kogoś za kim nie przepadasz..wieczna wojna gdzie by się nie poszło..to był cały klimat metin2. Wszędzie mnóstwo ludzi wszędzie wojna i rozpierdol. Taki serwer ma potencjał żeby np po 2 latach powstał np s2 żeby nowi gracze mieli szanse się wybić itd..wystarczy nie być chciwym na hajs być ogarniętym i tyle. Taka moja opinia.

True :/ . Dodanie do IS'a yangów ( jakim zje*em za przeproszeniem , trzeba być żeby walutę gry dodac do itemshopu .. to już był cios poniżej pasa .. ) . Nie wspomne o zwojach , ktorymi mozesz sie przeniesc z jednego na drugi serwer , co to powoduje ? . Przypuscmy na s50 zelek wart jest 50kk czysty +9 .. przeniesiesz sie na s51 ( to przyklady ) i zelek bedzie tam wart 10kk -.- . Dodanie ExpBota to kolejny wielki ''minus'' serwera. Nie mogli sobie poradzic z botami to stworzyli wlasnego w wersji premium ktore daje pier*olone potowanie i uzywanie skilli . Przepraszam za wulgaryzmy , ale jak o tym piszę , to mnie krew zalewa ...

https://www.youtube.com/watch?v=8ODI-D2DzVE  MIA KHALIFA ! :)

PAMIĘTAJ NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ ,KIEDY UPADASZ WSTAWAJ !!

:yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:  :yay:

Opublikowano

Postaw sobie hamaka i graj w trybie single player. Jesli ktos stworzylby serwer który odpowiadały twoim oczekiwaniom wyszło by na to samo.

tak tak tylko,ze hamak nie podoła 1000 osobom 

jest taki serwer tylko ze angielski ,. WOM2 hard jak stary PL , gra tam od 1k-2k typa dziennie , juz stoi pare lat :)

ale pewnie wszystko się pisze tam po ang ? skile itd misje.Poza tym jakby starzy gracze tam grali ? to mozna pograć ? chodzi mi o spoty na bo itd i jeszcze pytanie tam mniejsza ilosc ma eq +9 ?

/niereg. sygna

Opublikowano

Społeczeństwo metina jest już tak popsute, że takie serwery nie mają prawa bytu. Chcą nowości, które ułatwią im grę a do takiego typu serwera już nikt by się nie przyzwyczaił.

Opublikowano

Tęsknisz za tymi czasami, bo jak grałeś to jeszcze nie znaliśmy tej gry tak jak teraz. A nowości dają to, że musisz je odkrywać od nowa i to daje fun ;)

no właśnie mi te nowości nie dają żadnego fanu z gry..dlatego nie gram na żadym z serwerów a sprawdziłem wszystkie. od jakiegoś czasu czekam na jakiś ciekawy projekt ale na to się nie zapowiada i raczej nie ma szans by powstało.

co do osób piszących że to tylko puste słowa...jeśli chodzi o mnie to na takim serwerze grałbym na 100% i nie wierzę że takich osób by się nie znalazło chociaż 1000..skoro żaden taki projekt nie przetrwał do tej pory widocznie nie był dość dobry bo aktualnie nie ma żadnego sensownego projektu hard bez tych wszystkich zjebanych dodatków. oczywiście jest to moja subiektywna opinia każdy ma prawo do swojej własnej.

@14darek Dreikon w żadnym stopniu nie jest podobny do tego co napisałem...

@harnaś może coś więcej ?  bo taka opnia kojarzy mi się tylko i wyłącznie z personą która była nękana na pl'u która niewiele osiągneła i szybko wybrała privy bo to dużo łatwiejsza droga.

Była s2 balmora, był to hard, nieco bardziej prosty niż pl, ale hard... A nie medium jak większość obecnych. Było na nim wiele ciekawych rozwiązań by gra się nie znudziła i co? Będzie fuzja z s1 bo nikt tam nie gra. Gdyby dać exp mniejszy niż na plu to z początku byłoby troszkę ludu, a po miesiącu pustki bo nie dawaliby rady.

Opublikowano

Taki serwer nie powstanie. Nie bedzie nikt przychodzil na serwer prywatny, expil dluzej niz na PL, gdyż taki serwer moze zostac zamkniety, a wtedy gracz nie ma nic - grając na PL taka sytuacja w najblizszym czasie nie zagraza.

Tesknie za metinem 2k8, lecz na prywatnym serwerze tego typu nie zagralbym, wole grac na PL :)

Ale PL jest aktualnie niegrywalny. Zwyczajnie jest niegrywalny. Zaczynając od 0 bez pomocy YANG/SM bez wydania realnych pieniędzy na start jest zwyczajnie niegrywalny. PL jest nastawiony pod zysk. Eventy ostatnio wszystkie na plu są związane z bonusem SM..kup X a w gratisie dostaniesz X. To samo mówi za siebie. Metin2 PL upada. Każdy o tym doskonale wie. Właśnie na takie czasy przydałby się konkret serwer hard gdzie trzeba expić chociaż te 2 lata żeby mieć tego maxa. A zmniejszony exp niż na plu zwiększyłby tylko grywalność..a grywalność jest potrzebna żeby serwer stał z czasem by tylko wzrastała i nie ma innej opcji. Jeśli serwer byłby ostro zabezpieczony jeżeli byłaby konkretna ekipa bez żadnych incydentów to nie ma opcji żeby nie wypaliło. Tęsknie za czasami gdzie stało się w kolejce na expowiska w v2 czy nakurwiało się i ksuło po 4-5 godzin mimo że obok było wolne albo nie chciało się komuś przelogowywać na inne ch i to tylko po to by pokazac ze sie postawi na swoim i jazda aż się potki skończą bo np spotkałeś kogoś za kim nie przepadasz..wieczna wojna gdzie by się nie poszło..to był cały klimat metin2. Wszędzie mnóstwo ludzi wszędzie wojna i rozpierdol. Taki serwer ma potencjał żeby np po 2 latach powstał np s2 żeby nowi gracze mieli szanse się wybić itd..wystarczy nie być chciwym na hajs być ogarniętym i tyle. Taka moja opinia.
Nie zgodze się z tobą, coraz więcej eventów jest nastawionych pod graczy -> event wielkanocny to co? Powiedz ze pod IS to cie wysmieje.

Pan od yangow w IS - owszem są yangi jednak są po takiej cenie, ze gwarantuje ci czlowiek o zdrowych zmyslach ich i tak nie kupi.

Bilet do przenoszenia postaci? W czym widzisz problem? Skoro przenosisz konto licz sie z ryzykiem ze mozesz na tym stracic. Wedlug mnie bardzo dobra opcja.

GF dodajac expbota w zasadzie nic nie zmienil, jest on nie nadajacy sie do niczego, poza expieniem 1-30lv, czyli ulatwia start, wiec skoncz pie*dolic ze bez yangow nie da sie zaczac. Ja jakos zaczalem od zera w wakacje 2015 i do tej pory nie wydając nawet 1PLN osiągnąłem wiele :)

Zgadzam sie z przedmówcami - PL nie jest taki jaki byl, jednak exp pozostał taki sam, pomijając wprowadzenie groty.

To, ze kiedys nawet w grocie poziom wbijalo sie tygodniami zalezalo wylacznie od znajomosci tej gry.

Obecnie mozesz "odpalic sie" do granic, uzywajac wszystkiego tego co bylo kiedys dostepne, jednak dopiero teraz wiemy jak to wykorzystywac.

Kiedys nie expilo sie 50lv 1:30h w v3 tsk jak teraz, tylko setki godzin na innych mapach, ludzie nie mieli odpowiedniego ekwipunku oraz nie potrafili w pelni uzywac dostepnego eq, bonów, dopałów.

Opublikowano

takich serwów jest w groma, moj np 

http://dastiumt2.eu/1/

brak is,  brak petów, kostiumów, all dropi 

czego chcieć wiecej, niby dużo ludzi pisze, że chce takiego serwa, a na serwie pustki..

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano
  • Na początek + dla autora tematu ;) 

Jeśli chodzi o obecną sytuację z metinkiem- za dużo zostało wprowadzonych serwerów Easy, ludzie się przyzwyczaili do łatwego expa, zdobywania eq itp. Gdy powstaje jakiś hard czy wgl jakiś jest to tam nie podołają zbyt długo bo mają przyzwyczajenie z easy serwerka. Jestem zwolennikiem naszego globalnego metina ale z starych czasów gdzie tą grę poznawałem, gdzie mnie wszystko rajcowało. Czasami mam zajawkę na metinka ale obecne serwery jakie są na scenie nie przyciągają mnie zbytnio. 

P.S - Pogram sobie chyba na niemieckim Rubinie ;d 

Opublikowano

Gre w metina zaczynałem od początku jego istnienia. Bez tego całego pedalstwa beznadziejnych dodatków i full wyzysku z ludzi który z czasem zaczął mieć miejsce. Ostatnio chciałem wznowić grę w metina ale to bez sensu..na plu only wyzysk w 100% od kilku ladnych lat juz. Kwestia czasu i upadnie..Te wszystkie serwery prywatne to wielkie dno przepełnione jakimś gównem i dodatkami..porażka..Cały zamysł i kwintesencja tej gry czyli wbicie 99 lvla wbicie jakiegoś kozackiego eq pod pvp założenie gildii albo dołączenie do jakiejś innej i stworzenie potęgi na serwerze z ludźmi z podobnymi ambicjami gdzieś przepadła..dno i żenada. Serio ten śmieszny system petów/kostiumów/fryzur/run i całego innego gówna to jest to czego aktualnie się szuka? Porażka. Moim takim osobistym marzeniem jeśli chodzi o tematykę metina jest serwer z zamysłami które wymienię poniżej..szkoda tylko że nigdy nic takiego nie powstanie.

Serwer bez petów pedalskich pasów i run.

Brak pedalskich kostiumów i wszystkich tych pedalskich niepotrzebnych dodatków łącznie z fryzurami.

Exp mniejszy od pl'a. 60-70% pla

Zwiększony drop o 200-300% od pla

Serwerowe skrzynki z których można dropnąć wszystko co jest w isie.

Brak 6/7 bonów a kd MAX +4

Brak v3

Max lvl 99

Bonusy i ich wartość jak na plu.

Brak katakumb i smoka. Najlepszy boss to wiedźma.

To tak z grubsza elementy na których mi osobiście by najbardziej zależało...Taki serwer aktualnie chyba nie ma racji bytu nie?  Wiadomo żeby się utrzymał można by pokombinować żeby przepustki do atlantydy i v2 były tylko w isie. Możliwość np kupienia od razu za SM konia bojowego/militara..takie nieznaczące pierdoły które umożliwiłyby zarobienie na siebie serwerowi..jakieś pelerynki/pdki..pierścionki zaręczynowe potrzebne do ślubu i pierdoły z tym związane..zdatne oczywiście do handlu w grze.

Ponoć ma być reaktywacja serwera x-world.

Już 8 lipca !
Opublikowano

Z tego co piszecie wnioskuję że ludzie nie chcą grać na Hard serv. ponieważ jest dużo serv. Easy, masa nowości itp.

A nie pomyśleliście o tym że ludzie nie chcą poświęcać czasu na server który, albo padnie po 3/6 miesiącach albo z Hard servera stanie się Midiumem* potem Easy.

Przykład PL-a pokazuję jak w łatwy sposób można coś popsuć. Wydać sporo gotówki a po kilku latach zostać w tak chamski sposób Wyr***any.

Jeśli bym miał zwalać na kogoś winę, to zaczął bym od PL-a.

Pozdr. DarkSnow95 

„Oto mi rycerz! Kopia u toku, Z ramion mu skrzydła płyną sokole! Odwaga w piersiach, męstwo gra w oku, Szyszak jak gwiazda błyszczy na czole! Zawsze zwycięski zastęp tych wojów, Do dawnych synów podobny Sparty, Wśród tylu bitew i krwawych znojów, Jak mur z żelaza stał nieprzeparty! A kiedy gnuśność nami owładła, To i Husarya wtedy upadła!”

Opublikowano

Nie wypalił serwer by jest pełno różnych serwerów gdzie gracze już przykleili tyłki swoje do nich.A po drugie takie serwer old school tworzą gracze tylko,bo wtedy czuje starego metka jak pełno ludzi lata po BO,pustyni albo gdzie indziej 

Opublikowano

Chyba nie zobaczymy takich już serwerów bo Metin już ma troche lat i ludzie znają na wylot aspekty tej gry.

Brakuje mi serwera DiamondMT2, ten serwer przebijał wszystkie privy no ale cóź nikt już nie stworzy takiego samego :(

Opublikowano

Z reguły to jest tak, że uczucie nostalgii powoduje, że myślimy że kiedyś było lepiej, a nie koniecznie tak było.
Osobiście? Zagrałbym na serwerze z czasów 2k08, ale ze zmienionymi bonusami do skilli za statystyki, zmienione skille (wygląd i nazwa), inaczej ustawiony drop - byle poznać wszystko na nowo, bez bajerów.

Sygnatura.png
Opublikowano

Również pograł bym sobie na takim hard serwerze pamiętam grałem na Tiveri serwera już niestety nie ma ale tam również raty od expa były niskie, fajnie wspominam tamte czasy.

ACY

Opublikowano

Może i kiedyś powstanie ale raczej nie ustoi i na samym starcie będzie kilka osób.

Metin2 w pewnej częsci jest upadłą grą (niektórzy rozumieją)

Ludzie chcą nowości.. takich serwerów startuje dużo.. niektóre są dopracowane, autorskie ale niszczą je takie gówna.. jak serwer na plikach net metina.

lubie-to-png.png

Opublikowano

ludzie ile razy jeszcze bedziecie spamować ? 5 lat o tym samym ? dajcie już spokoj.Jak coś będzie to ci co będą chcieli to zagrają ... np.wom2 administracja na + ludzie + powiedzmy,ze to stary Pl ale nie jest tak podobny jak z 2008.Ale przynajmniej gra 2k-3k osób i sporo sklepikow.I to na jednym serwerze wszystko się utrzymuje !

/niereg. sygna

Opublikowano

Niewiele osób zagra na typowym hardzie. Każdy tęskni, ale zmiany są konieczne, pomijając, że idą w złym kierunku.

Klimat był kiedyś. Teraz nikt nie będzie chciał j**** w kólko jedno i to samo. Według mnie serwer niewypał, o czym świadczy popularność takich projektów.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Oczywiście, każdy chce takiego serwera a przychodzi co do czego to po tym jak wbijał 15lv przez 2h gra mu się znudziła i po 24h serwer był pusty. 

Taki serwer nie jest możliwy w obecnej erze metina.

beV5mzZ.png

Opublikowano

Klimat metina jako dawnego pla posiada tylko balmora z czasow 2011/12. Na samym serwie nie ma właśnie nie wiadomo czego, ale są zwykłe podstawowe rzeczy. Moze i są pety i kostiumy, ale wszystko jest zrobione tak, że pasuje pod klimat metina.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

pracuję nad takim serwerem ale tu niestety będzie w 100% globalem z 2007/2008 nie znam jeszcze czasu ukończenia prac nad serwerem.

Server oczywiście będzie na source.

Prawdopodobnie inni mają racje na starcie będzie te 500-1k osób a po paru dniach zostanie 10-100.

@topic mnie z pl'a tylko lycan zniechęcił po wprowadzeniu tego gówna to juz nie metin2. @MeTiN2

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...