Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GameFreedomMu l exp 2500x l drop 30% l No Donate l Testy 2.04 godzina 19:30 l Start 10.04 godzina 18:00

MrZorro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witamy serdecznie na nowo powstałym serwerze "GameFreedomMu!"

Ustawienia jakie proponujemy nieco będą się różnić od tych z dobrego starego "Freedoma"

Pliki jakie oferujemy to pliki sezonu 4 

Posiadamy bardzo dobre zabezpieczenia serwera by osoby które są zainteresowane tylko niszczeniem 

serwera nie mogły tego zrealizować . Serwer stoi na bardzo dobrej maszynie :

CPU: 4 vCore @ 3,4/3,4 GHz

RAM: 16 GB

HDD: 2x 1TB

O bardzo szybkim łączu co gwarantuje 0 lagów

Serwer został z góry opłacony na 6 miesięcy

Nasz serwer będzie utrzymywał się poniekąd z kieszeni administratora  

Praca która została włożona w serwer gwarantuje zabawę na okres bardzo długi

Strona serwera jest aktualnie w poprawkach i już jutro w godzinach wieczornych

będzie można zawitać na stronę jak i forum naszego serwera

Mapy od Icarus w górę dostępne będą po osiągnięciu 255lvl łącznie z Arena!

Start Serwera

Start testów serwera 2 kwietnia tj. sobota o godzinie 19:30

Start oficjalny serwera 10 kwietnia tj niedziela o godzinie 18:00

Informacje

Nazwa serwera: GameFreedomMu

Strona: http://gamefreedommu.com

Forum : http://forum-gamefreedommu.com

Exp: 40x

Drop: 30%

BB: Off

Hp mobow: 100%

Wersja: Season 4

Eventy: Tak

WebShop: Nie

Reset: 400 lvl , komenda /reset ( tylko i wyłącznie )

Koszt resa: Co res o 1 kk więcej zen po resie zaczynamy od 255 levela - 1kk za rr tylko na testach! :) Na oficjalnym starcie Servera każdy RR będzie kosztował 100kk więcej:)

Staty: Zostają 

Max stats: Nie ma

Jevele

Bless: 100%

Soul: 60%

Life: 95% ( bardzo mały drop stąd 95% na wbicie )

Joh: 70%

Pralka

+10: 80%

+11: 60%

+12: 40%

+13: 20%

Punkty za level

DK : 5punkty

DW : 5 punkty

ELF : 5 punkty

DL : 7 punktów

MG : 7 punktów

Sklepy

Itemy +3+l

Inwazje

Czas Inwazji:

Golden Goblin:  Co 2h
Golden Taikan:  Co 2h 
Golden Dragon: Co 2h 
Golden Lizard:   Co 2h 
Golden Tantalos: Co 2h 
Na oficjanym starcie co 8h

Administracja

MrZorro
Xerfes

Więcej info priv!

Przed oficjalnym startem Servera zostaną dodane informacje na temat dropu co niektórych itemów w % (piórka Jewele itd)

Co nie które ustawienia jeszcze mogą ulec zmianie.
Jesteśmy otwarci na każde propowyzje!.
  • Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak będzie wyglądała kwestia spotów ? Przewidujecie  ,czy zwiększony respawn ? A arena ? Ile mobów w klatkach ? Myśleliście jak upiększyć handel ? Na prawdziwym freedomie zeny odgrywały b. dużą rolę , tu będzie tak samo ? To było piękne ,sprzedawać kamienie ,żeby było na pierwszego resa ,a jak już się ubrałeś w set +zen to byłeś kozak :) to byłoo granie. Z  tego co pamiętam (chyba nie mylę z innym serwerem?) były  wymiany no creationów. Tutaj będzie s4 więc dochodzą nowe opcje. Jak z eventami typu BC/DS/CC ? Warto by to również ustawić możliwie jak najciekawiej ,żeby gra nie kręciła się tylko i wyłącznie na arenie (może zwiększony exp w w/w zabawach?). Jak zadbacie o afk ,albo raczej o jego tępienie ?

Opublikowano

A jak będzie wyglądała kwestia spotów ? Przewidujecie  ,czy zwiększony respawn ? A arena ? Ile mobów w klatkach ? Myśleliście jak upiększyć handel ? Na prawdziwym freedomie zeny odgrywały b. dużą rolę , tu będzie tak samo ? To było piękne ,sprzedawać kamienie ,żeby było na pierwszego resa ,a jak już się ubrałeś w set +zen to byłeś kozak :) to byłoo granie. Z  tego co pamiętam (chyba nie mylę z innym serwerem?) były  wymiany no creationów. Tutaj będzie s4 więc dochodzą nowe opcje. Jak z eventami typu BC/DS/CC ? Warto by to również ustawić możliwie jak najciekawiej ,żeby gra nie kręciła się tylko i wyłącznie na arenie (może zwiększony exp w w/w zabawach?). Jak zadbacie o afk ,albo raczej o jego tępienie ?

Powiem tak co do kwestii spotów, to na mapach od 255 lvl będzie po 15 moobów. Natomiast na niższych mapach moobów będzie po 6. Chodzi, o to żeby wyższe mapy były nagrodą dla graczy! :) Co do handlu to zeny i kamienie na pewno będą odgrywały główną role bo koszt RR będzie identycznie ustawiony! Przykład: 1rr-100kk 2rr-200kk 3rr-300kk ... 19rr-1,9kkk 20rr-2kkk i od 20rr wzwyż każdy RR będzie kosztował 2kkk. Drop kamieni będzie bardzo niski później będzie podany w % co ile może dropnąć kamień. Co do Eventów to jesteśmy otwarci na wasze propozycje. A co do grania AFK to będzie server PVP I NON PVP na PVP na pewno będzie większy Drop zenów i kamieni, a na NON PVP nieco niższy.

Co do setów +ZEN będziemy starali się tak zrobić, aby z Setem+Zen i ringami+Zen max zen na wysokim moobie dropał 500-600k bądź mniejszy ponieważ jest Helper, a to dużo ułatwia nam gre! :)

Opublikowano

Tego brakowało mi właśnie w publikacji i dziękuję za odpowiedź , te informacje na pewno przyciągną więcej graczy ,bo każdy szuka innowacji a nie tylko low exp i klepania afk. Mapy 255< będą nagrodą i spoty po 15mobów , to oznacza ,że po wbiciu resa już nikt nie będzie na niższe chodził , to moim zdaniem kiepski pomysł. Eventy to na pewno powinien być wyższy exp , większy drop kamieni / exc /etc. ale też dobrze byłoby gdyby możliwa była nagroda ,kiedyś grałem na trudnym serwerze , gdzie w BC można było z "bossa" dropnąć exc na odpowiednim poziomie , całe masy graczy się tam pchały. W cc zwiększony drop kamieni i wszyscy chętnie tam chodzili , to samo z DS. Warto by takie informacje i pomysły , wszystko co jest wasze , inne niż na innych ,"zwykłych" serwerach było zawarte w publikacji ,a na pewno przyciągnie graczy.

Opublikowano

Powiem tak . Na bc cc i ds drop kamieni większy . Ogólnie na serwerze będzie ciężko o kamienie . Drop exe będzie bardzo ubogi exe będzie można zdobyć z eventow głównie

Opublikowano

czyli rozumiem że mu helper jest dostępny i afk dozwolony?

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

WPROWADZONY ZOSTAL ROWNIEZ MARKET NA STRONIE KAZDY GRACZ MA MOZLIWOSC SPRZEDAWANIA SWOICH ITEMOW PRZEZ WWW BY INNY GRACZ MOGL JE ZAKUPIC . WALUTA MARKETU BEDZIE ZEN ORAZ GOLD CREDIT KTÓRE MOZNA ZDOBYC Z EVENTÓW I VOTE!

GameFreedom Exp:40 Drop:30

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

dorzuci medium drop, spoty 5-6 mobow i git, zeny nie wypala juz jak na freedku, bo tu mamy boty od zbierania.

Opublikowano

no właśnie ten mu helper tylko psuje zabawe ;/

"Trance to nie tylko muzyka. To styl życia, inne, zmysłowe spojrzenie na świat, miłość do głębokiego brzmienia wzbudzającego wielkie emocje.Słuchając możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. " ;)

Opublikowano

Ringi i pedanty będzie można dropnąć takie:

Ring exc:+1opt exc+0rec HP

Ring exc:+1opt exc+1rec HP

Ring exc:+1opt exc+2rec Hp

Ring exc:+1opt exc+3recHP

Ring exc:+2opt exc+0rec HP

Ring exc:+2opt exc+1rec HP

Ring exc:+2opt exc+2rec Hp

Ring exc:+2opt exc+3recHP

To samo się dotyczy Pedantów! Ringi i pedanty będą dropić z Box of Kundun+5

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

ten serwer to chyba jakis zart? admin co chwile wypisuje niestworzone rzeczy ze ma pilki i zabezpieczenia od webzenu potem ze helper bedzie wtf? to ze nazwales freedom nie znaczy ze to bedzie taki dobry serwer jak stary freedom mu..to jakas kpina jest

Opublikowano

ten serwer to chyba jakis zart? admin co chwile wypisuje niestworzone rzeczy ze ma pilki i zabezpieczenia od webzenu potem ze helper bedzie wtf? to ze nazwales freedom nie znaczy ze to bedzie taki dobry serwer jak stary freedom mu..to jakas kpina jest

Jak byś był na bieżąco to byś wszystko wiedział :) a my staramy się informować na bieżąco Graczy co wprowadzamy na server :) Wkładamy w niego na prawdę dużo pracy i chęci, a o funduszach już nie wspominam. Grunt by wszystko się udało, żeby wam się grało z przyjemnością :)

Co do Helpera to masz odpowiedz wyżej wystarczy przeczytać.

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Testy otwarte! :)

Client do pobrania: https://mega.nz/#!2U4iQBKQ!fPbcgNvLGNoIzfeQ_7ZoUpx-MnCTdaK3Kqpw5MH462U

Resetracja: http://gamefreedommu.com/MVCore_Register.html

Prosimy o zwracanie uwagi na każdy szczegół nawet ten najmniejszy wszystko co zgłosicie będziemy starali się naprawić

Wkrótce zostanie dodane forum! A póki co proszę tutaj pisać :)

Życzymy miłego i dokładnego testowania!

www.gamefreedommu.com

Zapraszamy!

Opublikowano

Ja tam nie mam problemu z zalozeniem postaci :D przed chwila sprawdzalem i wszystko smiga elgancko :)

A co do servera fajne ustawienia Polecam!

Opublikowano

Pograłem 3-4h godziny, wbiłem chyba 4rr i napiszę, że wstępnie serwer mi się bardzo podoba. Rzecz na którą bardzo zwracam uwagę to płynność rozgrywki i tutaj nie uświadczyłem najmniejszych lagów, ale fakt, że byłem na serwerze tylko z jednym kolegą, więc nie wiem jak to będzie wyglądało jak będzie 50+ osób, albo więcej. Drop kamyków bardzo mały, ale to mi odpowiada. Za ten czas złapałem (na arenie) 3-4 Joce, 3 soule, 1 blessa.. i zero chaosów i rozumiem, że drop tych ostatnich jest mocno obniżony i będą one "główną walutą"?. Pralkę myślę, żeby zwiększyć to na +13 do tych chociażby 30%, bo 20% to jednak trochę ekstremalnie brzmi. W Lt3 zauważyłem, że lecą końskie dusze... chyba powinno to zostać poprawione, bo w skali innych ustawień wygląda to trochę dziwnie. Arena i mobki w klatkach fajnie dobrane i dopasowane do tego na jakim obecnie poziomie się znajdujemy. Tzn. czujemy, że np. do klatki obok dopiero będziemy mogli zaglądnąć za kolejne 2 rr, a do innej po jeszcze lepszy exp za kolejne 2 itd. Ogólnie czekam na start serwera i będę jeszcze go doglądał i sprawdzał w między czasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...