Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do 2500 zł

VoooTee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś monitora do 2500zł

min 27 cali

144hz 

i tu jest pytanie jeśli chodzi o rozdziałke . Warto inwestować w 2560x1600 (na tyle pozwala grafka) czy wystarczy zwykłe full HD ? 

Opublikowano

Jaka siedzi karta graficzna? Od tego zaley czy sie 4k opałaca.

Opublikowano

Podaj jaki masz komputer, bo do takiej rozdzielczości, czy coś, to potrzebujesz naprawdę grafikę tyku GTX980Ti.

Ogólnie nie warto, tak samo jak tych 144Hz, bo jest to zwyczajnie nie opłacalne. Nie zmieni to niczego w grze, bo ludzkie oko tego nie widzi. Prawdziwe znaczenie ma tutaj opóźnienie, a odświeżanie na 60/s starczy.

Lepiej ci wyjdzie jeżeli weźmiesz dwa monitory. O wiele wygodniejsze w praktyce (na jednym gra, an drugim youtube, facebook, ts, wszystko).

Poza tym polecam ci brać FullHD 21:9, czyli ultra-panoramiczny monitor.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Podaj jaki masz komputer, bo do takiej rozdzielczości, czy coś, to potrzebujesz naprawdę grafikę tyku GTX980Ti.

Ogólnie nie warto, tak samo jak tych 144Hz, bo jest to zwyczajnie nie opłacalne. Nie zmieni to niczego w grze, bo ludzkie oko tego nie widzi. Prawdziwe znaczenie ma tutaj opóźnienie, a odświeżanie na 60/s starczy.

Lepiej ci wyjdzie jeżeli weźmiesz dwa monitory. O wiele wygodniejsze w praktyce (na jednym gra, an drugim youtube, facebook, ts, wszystko).

Jeden monitor mam,niby z 3 lata ma ,ale śmiga,dlatego chce dokupić drugi jakiś już solidny :D

Coś tam pisali,że 60hz a 144hz jest bardzo duża różnica (chyba,ze coś pomyliłem)

Btw, warto 32 cale brać ?

Głównie wiąże monitor z grami (CS:GO oraz LOL)

Parametry kompa : i5 -3570    3,40 3,40ghz

Grafa : NVIDIA  geforce gtx 660

Dodałem post kilka dni temu to polecali ten MG279Q

@JacoH

Opublikowano

Jeden monitor mam,niby z 3 lata ma ,ale śmiga,dlatego chce dokupić drugi jakiś już solidny :D

Coś tam pisali,że 60hz a 144hz jest bardzo duża różnica (chyba,ze coś pomyliłem)

@JacoH

4k na 660 chyba Ci się słupki w exelu pomyliły xD

Różnica między 60 a 144hz jakaś jest jeżeli w cs masz stałe ponad 150 fpsów.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Mam ta grafike i nie jest zla. Jednak nie warto brac 144Hz. Moze profesjonalisci jakas roznice widza. Jednak normalny uzytkownik nie zauwazy praktycznie zadnej, a na pewno nie poprawi to jego poziomu gry.

Jezeli masz duzo kasy o lepiej wez zwykly monitor a reszte wydaj na lepsza grafike.

Procesor masz spoko i jezeli mialbys cos zmieniac z nim, to cala platforme na 6-generacje Intela.

Przepraszam, ale pisze z tabletu i nie mam tutaj polskich znakow.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH

4k na 660 chyba Ci się słupki w exelu pomyliły xD

Różnica między 60 a 144hz jakaś jest jeżeli w cs masz stałe ponad 150 fpsów.

W csie na fullu koło 250-350 mam,w lolu czasem nawet do 420 dochodzi

Mam ta grafike i nie jest zla. Jednak nie warto brac 144Hz. Moze profesjonalisci jakas roznice widza. Jednak normalny uzytkownik nie zauwazy praktycznie zadnej, a na pewno nie poprawi to jego poziomu gry.

Jezeli masz duzo kasy o lepiej wez zwykly monitor a reszte wydaj na lepsza grafike.

Procesor masz spoko i jezeli mialbys cos zmieniac z nim, to cala platforme na 6-generacje Intela.

Przepraszam, ale pisze z tabletu i nie mam tutaj polskich znakow.

Cały hajs chce na monitor wydać,bo w tych grach co ja głównie gram grafika działa wyśmienicie :D

Opublikowano

asus  MG279Q 

Co powiecie na ten model ?

W csie i tak rozdzialki uzywam 1200x1000 czy tam ileś,w lolu by mi full hd potrzebne było,a do filmów i co dziennego uzytku wlasnie te 2,5x1,6 bym miał,bo grafa na tyle pozwala,a tamten asus co podałem wyzej rozdziałe ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...