Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie sztuki walki są najlepsze na ulice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boks jest najlepszy

im mniej skomplikowana akcja, tym lepiej.

Pięściarze potrafią zabijać pięściami na raz to wiesz :D

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Boks jest najlepszy

im mniej skomplikowana akcja, tym lepiej.

Pięściarze potrafią zabijać pięściami na raz to wiesz :D

Chodziłem trochę boks i nie powiem fajnie 

po wakacjach może będę miał więcej czasu to znów zacznę chodzić na treingi 

EDIT:

Może jeszcze Capoeira?

Na czym to polega  ?: o

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Poruszasz się i o ile dobrze myślę atakujesz w rytmie muzyki, a także jesteś cały czas w ruchu. Masz być jak zwierzę - nieobliczalny. Czytałem kiedyś książkę o tym. To nie tylko sztuka walki, ale także postrzeganie życia, kultura etc. 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Poruszasz się i o ile dobrze myślę atakujesz w rytmie muzyki, a także jesteś cały czas w ruchu. Masz być jak zwierzę - nieobliczalny. Czytałem kiedyś książkę o tym. To nie tylko sztuka walki, ale także postrzeganie życia, kultura etc. 

Ah coś w stylu tego kolegi z gier taken ? xD

fKGsn2A.png Ada <3
Opublikowano

Tak jak w temacie 

Jakie sztuki walki są najlepsze na ulice ?

i co było by lepszym lepszym wyborem na ulicę ? Bo chciałem się zapisać do jakiegoś klubu bo znudziło mnie siedzenie w domu :v

Myślałem nad MMA ,Boksem ew. muay thai 

@edit: nie chce cwaniakować i rzucać się do każdego ale jakby była jakaś sytuacja to trza umieć się bronić :"D

trzeba umieć spieprzać a nie się bronić .. combata albo krav mage i żadne muaye taye mma czy boksy na ulice

Opublikowano

Tak jak w temacie 

Jakie sztuki walki są najlepsze na ulice ?

i co było by lepszym lepszym wyborem na ulicę ? Bo chciałem się zapisać do jakiegoś klubu bo znudziło mnie siedzenie w domu :v

Myślałem nad MMA ,Boksem ew. muay thai 

@edit: nie chce cwaniakować i rzucać się do każdego ale jakby była jakaś sytuacja to trza umieć się bronić :"D

trzeba umieć spieprzać a nie się bronić .. combata albo krav mage i żadne muaye taye mma czy boksy na ulice

Raczej z gf nie będziesz ucuekał bo wiadomo że szybciej uciekniesz więc jakiś tam czas żeby znalazła się w dość sporej odległości trza dać

fKGsn2A.png Ada <3
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zmieniam zdanie, Muay Boran to najbardziej skuteczna uliczna sztuka walki jaka istniała i istnieć będzie. (Dopóki nie wyginie)

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystkie gdzie mozna sie piac w gore tzn pasy zdobywac itp. Np ja cwicze taekwondo 8 rok juz prawie leci. Czarny pas robi wrazenia na ulicy lekkie. Od 3 dana mozna byc instuktorem juz , no ale to jeszcze przede mna. W Polsce np jest okolo 20 osob z 5 danem tylko. 

Opublikowano

Najlepszym wyborem będzie jezeli wybierzesz forme walki która Cię wciągnie :) Podam Ci przykład. Nie lubisz boksu, ale chcesz się go nauczyć. Robisz to z niechęcią, ale wiesz, że chcesz się tego nauczyć. Skutek jest taki, że nauczenie się tego typu walki będzie dłuższe, ponieważ nie będzie zaangażowania z twojej strony. Jeżeli chcesz sporo osiągnąć to musisz mieć obsesje na tym punkcie (dotyczy się to wszystkiego) ;). Jeżeli lubisz boks, to śmiało. Aczkolwiek może jesteś takim typem ludzi jak ja i np zainteresuje Cię np kultura, historia itp danego sportu to i nauka przyjdzie szybciej :)Takim przykładem jest caoperia. Z tego co wiem to osoby uprawiające tą sztukę walki zmieniają całkiem rozum. Oczywiście pozytywnie. Będziesz czuł się wgl inaczej, myslał inaczej, nawet podobno wpływa na to, że masz większy pociąg seksualny, aczkolwiek nie wiem czy to prawda. Tak więc moim zdaniem coś wspaniałego :) Nie dość że możesz poznać inną kulturę to jeszcze wpłynie to na twoje umiejętności. Możliwe że teraz ktoś skomentuje, że  capoeira na ulice jest nieprzydatna. Aczkolwiek jestem przekonany że jeżeli zafascynujesz się  jakąkolwiek sztuką walki, to bez problemu poradzisz sobie z przeciwnikiem na ulicy.

A i tak na marginesie boks na ulicy się przyda jeżeli chcesz, ale zobacz sobie jak się biją bokserzy zakładają sobie klincz np i ich sędzia rozdziela. I tu masz kolejny wybór, bo możesz również pójść np na judo (jeżeli Ci się podoba ta forma walki). Taki judo też może wygrać z bokserem jeżeli go złapie w swoje ręce :).

Jeżeli walka ma być typowo pod ulice.. bez żadnych zasad to tylko krav maga. Szczerze to ostatnio nawet się śmieją z tej krav magi.. ale typowo pod ulice jest najlepszym rozwiązaniem. Wiem, bo sam się niestety spotkałem z róznymi zaczepkami.. Nie wiem jak Ci to powiedziec, ale krav maga jest bardzo praktyczna. Wszystkiego co Cię tam nauczą zawsze się przyda, przykładem jest jeżeli ktoś Cię będzie chciał objąć zza pleców np (w boksie nie nauczą Cię jak się od tego bronić).. W krav madze wykorzystuje się różne techniki które są nie fair, jednak tutaj to się nie liczy  (ciągnięcie za włosy, uderzenia w krocze, wykorzystanie terenu na twoją korzyść, uderzenia itp). Ogólnie to polecam bo chodziłem jakieś 3 miesiące, fajna sprawa jeżeli chcesz się potrafić skutecznie obronić przed typowo ulicznymi bójkami. Ale równie dobrze możesz np nosić gaz pieprzowy, w sumie krav maga działa na podobnych zasadach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...