Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Administrator systemów Unix/Linux / Usługi Metin2 / Usługi WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego ze ten dział i jego regulamin jest debilny to pisze ten temat również z innymi USŁUGAMI które mogę zaoferować. 

Systemy Unix/Linux:

• Zabezpieczenie systemu poprzez firewall systemowy + możliwe dodatkowe skrypty / oprogramowanie
  • Konfiguracje systemu pod serwer Metin2 (pliki,source) 
  • Konfiguracje systemu pod serwer WWW wraz z zoptymalizowaną konfiguracją (preferuję nginx frontend,apache backend)
  • Konfiguracje systemu pod serwer pocztowy z pełną konfiguracją dla domeny (DKIM,SPF etc), wiadomości dochodzą do odebrane jednak lubią na polskich pocztach lecieć do spamu

• Konfiguracje maszyny pod tworzenie serwerów wirtualnych (VPS)
  • Pomoc w usuwaniu adresu IP serwera z czarnych list mailowych
  • Pomoc w odzyskiwaniu danych z maszyn ( nie tylko przez Rescue)
  • Pomoc w rozwiązywaniu problemów z maszyną bądź oprogramowaniem (np. MySQL)
  • Pomoc w ogarnięciu ataków flood,dos,ddos etc (jeżeli jest to jeszcze możliwe)

Usługi Metin2:

• Naprawianie błędów w grze
  • Stawianie serwera na nogi 
  • Systemy typu.: Sklepy offline, kostiumy broni (tak to moje latały po mpc), i wiele innych mogę napisać
  • Kodowanie GUI klienta
  • Gotowy kod source
  • Zabezpieczenia przed botami, cheatami 

Nie robię:

• Nie rozpakowuje klientów
  • Nie przerabiam systemów bez zgody autora ew. mogę napisać swój

Usługi WWW

• Skryptowanie stron od strony gracza po panel administracyjny
  • Optymalizacja stron pod kątem wydajności (90% "programistów" którzy sprzedają strony tego nie robią np. BombWork przez którego mało co nie padł Malygos)
  • Zabezpieczanie skryptów
  • Sprawdzanie stron pod kątem zabezpieczeń

Przykłady:

System sklepów offline

Jakie posiada funkcje?

• Gracz może otworzyć zwykly sklep jak i offline 
  • Dynamiczne ceny i czas otwarcia sklepu offline ustawiane w bazie
  • Gracz może edytować sklep/nazwę sklepu bez konieczności stania obok sklepu
  • Gracz może pobrać zarobione Yangi ze sklepu jak i go zamknąć bez konieczności stania obok sklepu
  • Po otworzeniu sklepu nazwa zmieni kolor na niebieski (Zapamiętywanie przeglądnietych już sklepów)
  • Po restarcie serwera bądź awarii (crashu) sklepy będą stały tam gdzie wcześniej
  • Możliwość wyłączenia pokazywania nazw npc sklepów (Zmniejsza lagi przy większej ilości sklepów)
  • Automatyczne zamykanie sklepu gdy gracz kupi ostatni przedmiot
  • Zapisywanie cen przy tworzeniu sklepu
  • Ustawienie widoczności nazw sklepów poprzez dystans w Opcjach Gry
  • Sklepy offline mają własny kolor nazw jak i na minimapie
  • Sklepy współpracują z usuniętym limitem Yang
  • Sklepy współpracują z systemem szarf
  • Sklepy są zabezpieczone przed wszelkimi próbami ataków
  • System jest w pełni zoptymalizowany do jak najlepszej i jak najstabilniejszej pracy
  • Sklepy są przetłumaczone na 3 języki: Polski,Angielski,Niemiecki

Zdjęcia

Tworzenie sklepu offline

vKnONPZ.gif

Tworzenie normalnego sklepu

SThxpIu.gif 

Zamykanie normalnego sklepu

ykE1wVI.gif  

Zarządzanie sklepem offline

OyHcjy9.gif

Zmiana nazwy sklepu offline

tUgvZ3J.gif

Edytowanie sklepu offline

p7DYQef.gif

Okno podarków (Tutaj trafiają Yangi oraz przedmioty z sklepów)

JYtnu6Y.gif

Pokazywanie nazw sklepów poprzez ustawienie dystansu w opcjach gry

Source

Co zawiera source?

• Usunięte zbędne rzeczy m.in.: auth_brazil,passpod,vcard,AuctionManager,teen packets,openid etc
  • Naprawione problemy z pakietami (Unknow packet)
  • Naprawiono problemy z crashowaniem się klienta
  • Naprawione znane błędy i mniej znane.
  • Naprawione wszystkie backdoory
  • Source zostało zoptymalizowane pod kątem wydajności oraz stabilności (Jest to bardzo zauważalne)
  • Klient został przepisany na Visual Studio 2015 (toolset v140_xp) co daje pełną kompatybilność z starymi systemami Windows XP
  • Source zostało przygotowane pod kompilacje na 64 bitowym systemie wraz z statycznymi bibliotekami (nie musisz już kopiować libów do game)
  • Niektóre biblioteki zostały zaktualizowane do nowszych m.in. DevIL,Cryptopp,boost,mysql
  • Statyczny Python 2.8.3 z zablokowanym importowaniem zewnętrznych plików .py oraz MH by Sielu

I wiele więcej poprawek.

Do każdego mojego systemu/source oferuje pomoc przy instalacji jak i przy jakichkolwiek problemach.

Wymagam:

• Uczciwość
  • Dobry kontakt 
  • Płatność za pewnie usługi z góry 

Kontakt:

GG: 33129996

Na pw nie odpisuje

System sklepów offline

• Statyczny Python 2.8.3 z zablokowanym importowaniem zewnętrznych plików .py oraz MH by Sielu

ban.gif

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Doświadczona i utalentowana osoba.

Systemy dobrze napisane.

Nie ma powodu dla którego by nie polecić.

Profesjonalista :)

Opublikowano

Po przeczytaniu ogłoszenia można stwierdzić, że osoba ogarnia, oraz jest kompetentna. Także z pewnego źródła słyszałem, że osoba jest bardzo dobrą, także Polecam.

Opublikowano

Musiałem poprawiać jego sklepy na pewnym rumuńskim serwerze, no k***a nie polecam.

Jedynym rumunem przyglupie to ty tu jesteś. Sklepy na metin2alaska.ro działają od ponad roku i jest tam pierwsza ich wersją więc wypierdalaj pokazywać swoje umiejętności gdzie indziej

ban.gif

Opublikowano

Musiałem poprawiać jego sklepy na pewnym rumuńskim serwerze, no k***a nie polecam.

Jedynym rumunem przyglupie to ty tu jesteś. Sklepy na metin2alaska.ro działają od ponad roku i jest tam pierwsza ich wersją więc wypierdalaj pokazywać swoje umiejętności gdzie indziej

@alchemik1

Twoje sklepy maja bugi z itemami czasowymi ze mozna im czas resetowac do maxa  xD do tego slyszalem tez od administratora serwera carolinemt2 ze dalo sie w tych twoich sklepach kopiowac itemy

Opublikowano

@alchemik1

Twoje sklepy maja bugi z itemami czasowymi ze mozna im czas resetowac do maxa xD do tego slyszalem tez od administratora serwera carolinemt2 ze dalo sie w tych twoich sklepach kopiowac itemy

Tak był taki Bug ale go nie ma. Co do carolinemt2 to się nie wypowiadam na temat tego administratora bo on leci tam gdzie może więcej w dupe lizać :) Sklepy są bez bugów. Po za tym bug z czasem w przedmiotach byl przez funkcje które już są w game

ban.gif

Opublikowano

@alchemik1

Twoje sklepy maja bugi z itemami czasowymi ze mozna im czas resetowac do maxa xD do tego slyszalem tez od administratora serwera carolinemt2 ze dalo sie w tych twoich sklepach kopiowac itemy

Tak był taki Bug ale go nie ma. Co do carolinemt2 to się nie wypowiadam na temat tego administratora bo on leci tam gdzie może więcej w dupe lizać :) Sklepy są bez bugów. Po za tym bug z czasem w przedmiotach byl przez funkcje które już są w game

Bug byl tylko przy 1 wystawianiu itemu na sklep a najlatwiejszym rozwiazaniem tego bylo przeniesienie kupowania itemu do gifta na boku

Opublikowano

A na swoje uslugi www nadal wstawiasz backdoor jak kiedys?

Nigdy ich nie wstawialem więc nie wiem skąd masz takie informacje.

ban.gif

Opublikowano

@alchemik1

A tak z ciekawosci masz moze w swojej ofercie jakiegos anty haxa na serwery po stronie src game moze czy cos w ten desen>

Anty WH/dmg hack pod stronie serwera reszte mam dla siebie

ban.gif

Opublikowano

A w chuju mam jaka jest tam wersja, widziałem ten kod i mi k***a oczy wypalało za każdym razem jak musiałem coś poprawiać.

Na początek dam pewną dobrą radę, warto sprawdzać czy pointery istnieją przed ich użyciem.

Opublikowano

A w chuju mam jaka jest tam wersja, widziałem ten kod i mi k***a oczy wypalało za każdym razem jak musiałem coś poprawiać.

Na początek dam pewną dobrą radę, warto sprawdzać czy pointery istnieją przed ich użyciem.

Ciesze sie ze jestes taki z*******y, sklepy dzialaja bez zarzutu nie tylko tam ale tez na innych serwerach i ja tez ci dam rade, wypierdalaj bo mi oczy wypala jak widze taka spierdoline jak ty. 

ban.gif

Opublikowano

Polecam Deco bo to Deco

Umiejętności jedne z lepszych nie to co ogłaszający się " technicy " typu Trecu czy Trisu :lenny:  :lenny: . Znam go już bardzo długo pomagał zawsze jak mógł bezinteresownie. Szybka, stabilna najlepsza pomoc

Dobry chopok :D:yay:

Opublikowano

Ciesze sie ze jestes taki z*******y, sklepy dzialaja bez zarzutu nie tylko tam ale tez na innych serwerach i ja tez ci dam rade, wypierdalaj bo mi oczy wypala jak widze taka spierdoline jak ty. 

Działają tam bez zarzutu bo je poprawiłem xD

Uspokój się bo matka zaraz ci będzie musiała bigos gotować :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...