Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź Mu Online 2?

Blaaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, przeczytałem ostatnio na jednym z portali, że 29 marca obędzie się tzw. WebZen Media Day, na którym między innymi dowiemy się o przyszłości Mu Online 2

Prawdopodobnie zostanie podany główny trailer, przybliżona data oraz więcej szczegółów dot. samej rozgrywki! :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Bardzo długo :D

~~~~~~~~~~~~~~X-Spirit Mu Online~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~Brak Donate Brak VIP!~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~Exp: 500 Drop: 65% Reset:400lvl 500pkt~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~Grand Reset: 100rr-2000crd~~~~~~~~~~~~~~

http://x-spirit.pl/

Opublikowano

W końcu doczekamy się drugiej części gry Mu Online. Zostanie ona wydana pod nazwą Mu Legend. Już 21.04 pierwsze CBT w Korei.

Trailer z media day:

Blader gameplay teaser:

Warmage gameplay teaser:

Whisperer gameplay teaser:

Dark Lord gameplay teaser:

Opublikowano

^ łal, ładna grafika. Może i ja zagrałam jak dotrze do nas beta. :D No, ale pewnie trzeba będzie poczekać jeszcze przynajmniej z rok. 

To jest tytuł na który czekam od xx czasu. Zobaczymy WebZen otrzymał zastrzyk gotówki z powodu spółki którą teraz prowadzi. Bardzo duży nakład zrobili z powodu tej gry i raczej już się nie wycofają z tego interesu bo taka gra jak MuOnline niema i nie będzie. Tak samo ubolewam nad grą SilkroadOnline która była wspaniała ale z powodu braku update padła śmiercią naturalną. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

^ łal, ładna grafika. Może i ja zagrałam jak dotrze do nas beta. :D No, ale pewnie trzeba będzie poczekać jeszcze przynajmniej z rok. 

To jest tytuł na który czekam od xx czasu. Zobaczymy WebZen otrzymał zastrzyk gotówki z powodu spółki którą teraz prowadzi. Bardzo duży nakład zrobili z powodu tej gry i raczej już się nie wycofają z tego interesu bo taka gra jak MuOnline niema i nie będzie. Tak samo ubolewam nad grą SilkroadOnline która była wspaniała ale z powodu braku update padła śmiercią naturalną. 

Gdyby chodziło tutaj tylko o update...

Dużo ludzi odpuściło już sobie SRO z powodu kilku/kilkunasto godzinnego wbijania na servery.

Druga sprawa - VIP'Y mogły dużo więcej. Kupiłeś silki i masz premke ? Wbijasz za pierwszym razem + nie dostaniesz bana za bota...(kiedyś).

GM'owie traktowali tą grę jak maszynkę do zarabiania pieniędzy.(0 zainteresowania serverem czy jakiegokolwiek nadzoru).

,,Podobno ktoś widział kiedyś GM'a na serwerze..." - takie legendy mówią dużo same za siebie ;p

Updaty wychodziły tylko dla pieniędzy - nowy cap + nowe itemy = więcej alchemii co przekłada się na kupowanie premium stonów (immo/astral).

Mógłbym wypisywać jeszcze całą masę ich strzałów w kolano ale po co ? wszyscy to widzą/widzieli.

Przepraszam za mały offtopic ale jestem fanem silkroad online ;)

Co do topicu:

MU Online "2" - premiera tego tytułu była już przekładana 100razy... Nawet była strona na "angielskim/EU" Webzenie po czym bez zapowiedzi znikła...

Dlatego lepiej po prostu poczekać cierpliwie niż się napalać tak jak ja kiedyś i rozczarować "100" razy :)

Było by cudownie ale z tych "game play'ów"  nie wynika kompletnie nic tak szczerze mówiąc...

Użycie 4/5 skilli na filmik i wstawienia ładnego napisu MU Legend - Przy odpowiednim nakładzie czasu i ja bym mógł zrobić identyczny filmik.

Swoją drogą "gameplay'e" wyglądające podobnie do tych powyżej widziałem już w 2013 roku więc nawet mnie za bardzo nie jarają :)

Dodałbym jeszcze 1000 argumentów za / przeciw ale kto by to czytał... xD

Pozdrawiam

Opublikowano

Trochę boli mnie to, że odbiegli od głównego wątku jakim było Mu Online, przekształcając grę w Mu Legend, mam nadzieję, że gra będzie trochę inaczej zrobiona, niż to co jest przedstawione na zapowiedziach, bo trochę szkoda :/

k4L2ZMS.png

Opublikowano

­Nie wiem czy jest sens się łudzić, że prędko to wyjdzie. 

Jak na razie nie zależy im na nowości dla EU, dlatego, że na samym Globcu zarabiają kupę kasy. 

A jak wiadomo "Nowość " to ludzie wchodzą i chcą sprawdzić. Nowa gra = walka o topkę . 

Mam nadzieję, że nie pozwolą sobie na prywatne serwery, bo według mnie tak jak powiedział Misiek. 

Mu Online stało się maszynką do zarabiania kasy. Ludzie otwierają swoje serwery FULL DONATE i zarabiają na tym dosyć duże pieniądze. 

Sam wiem po sobie. Otwierałem serwery ( bez donate ), ale z jakimś VIPem czy WCC za realną gotówkę i wiem, jakie pieniądze można z tego zarobić.

Tak samo na temat legend "Ktoś kiedyś widział GM na serwerze", tutaj warto przywołać przykład Flatplaneta z słynnego x-worlda, który olał sobie serwer, bo dorobił się na tym w c**j kasy. 

Miałem kontakt z osobą ( jego GM ), która go znała z realnego życia i powiedział, że facet się dobrze obłowił na tym serwerze. Pracował jak każdy i dodatkowo miał kasę za coś co zrobił ( tj. Otworzył jeden z pierwszych serwerów Mu Online ) moim zdaniem zarabiałby do tej pory gdyby tzw "soda nie uderzyła do głowy ). 

Nie fajnie zrobił opuszczając serwer. Wystarczy wejść na stronę i zobaczyć ostatni post dodany w Nowościach. 

Szkoda, spędziłem na tym serwerze całe swoje dzieciństwo, poznałem masę ludzi, ale gość rozwalił serwer, jak poczuł gotówkę. 

Mimo, że serwer miał w dupie zarabiał kupę kasy dalej, cóż jakbym to powieddział " Żyć nie umierać" 

Pozdrawiam 

Opublikowano

­Nie wiem czy jest sens się łudzić, że prędko to wyjdzie. 

Jak na razie nie zależy im na nowości dla EU, dlatego, że na samym Globcu zarabiają kupę kasy. 

A jak wiadomo "Nowość " to ludzie wchodzą i chcą sprawdzić. Nowa gra = walka o topkę . 

Mam nadzieję, że nie pozwolą sobie na prywatne serwery, bo według mnie tak jak powiedział Misiek. 

Mu Online stało się maszynką do zarabiania kasy. Ludzie otwierają swoje serwery FULL DONATE i zarabiają na tym dosyć duże pieniądze. 

Sam wiem po sobie. Otwierałem serwery ( bez donate ), ale z jakimś VIPem czy WCC za realną gotówkę i wiem, jakie pieniądze można z tego zarobić.

Tak samo na temat legend "Ktoś kiedyś widział GM na serwerze", tutaj warto przywołać przykład Flatplaneta z słynnego x-worlda, który olał sobie serwer, bo dorobił się na tym w c**j kasy. 

Miałem kontakt z osobą ( jego GM ), która go znała z realnego życia i powiedział, że facet się dobrze obłowił na tym serwerze. Pracował jak każdy i dodatkowo miał kasę za coś co zrobił ( tj. Otworzył jeden z pierwszych serwerów Mu Online ) moim zdaniem zarabiałby do tej pory gdyby tzw "soda nie uderzyła do głowy ). 

Nie fajnie zrobił opuszczając serwer. Wystarczy wejść na stronę i zobaczyć ostatni post dodany w Nowościach. 

Szkoda, spędziłem na tym serwerze całe swoje dzieciństwo, poznałem masę ludzi, ale gość rozwalił serwer, jak poczuł gotówkę. 

Mimo, że serwer miał w dupie zarabiał kupę kasy dalej, cóż jakbym to powieddział " Żyć nie umierać" 

Pozdrawiam 

Flatplanet to dziwny człowiek, gdyby chociaż trochę interesował się serwerem z pewnością liczba graczy byłaby kilka razy większa niż teraz (obecnie około 50 z multi acc) no i zarabiałby jeszcze więcej, ale jak widać zarobił już wystarczająco dużo :P O ile pamiętam jego ostatnia aktywność na serwerze/forum to wyłączenie Castle Siege (pewna gildia używała czitów) O wprowadzeniu nowego sezonu można pomarzyć (czekamy już chyba półtora roku).

@topic Mam nadzieje, że mu legend nie będzie tak bardzo P2W jak global mu online. Dodatkowo ciekawi mnie jak będzie wyglądać end game i pvp. Trzeba poczekać na koreańską bete :)

Opublikowano

Miałem ochotę swojego czasu pograć w mu, ale jak tak patrze, to trzeba jedynie czekać na Mu Legend, mam nadzieje, że w miarę szybko wyjdzie, Trailery nie wyglądają źle. @1373230489-U611928.pngCinu. happy? ^.^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...