Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Odkupienie licencji IP.Board

XenZ.

Pytanie

Opublikowano

Cześć, mam kilka pytań dot. licencji IPB.

Chciałbym kupić wygasłą licencję, mam wtedy legalny, nie nulledowany IPB i normalnie jestem jej wtedy właścicielem, tak?

Oraz, czy jak kupie sobie licencję, to jak będę mógł pobrać legalny IPBoard, żebym mógł go zainstalować i potem w panelu admina wpisać klucz licencyjny, żebym miał oryginalne i legalne IPB?

Nie potrzebuję supportu czy coś, chce mieć po prostu tylko legalny IPB, bez supportu czy aplikacji czy czegoś tam :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, ale ja chce kupić wygasły klucz od prywatnej osoby. Czy wtedy będzie moje IPB legalne? I jak wtedy mam pobrać IPB, skoro kupiłem tylko licencję?

Opublikowano

1. Są dwie drogi zakupu licencji

a) Transfer z konta na konto

B) Kupno wraz z kontem

2. Żeby przetransferować licencję z konta na konto musi być ona aktywna. Dodatkowo jest pobierana opłata za transfer. Ile ona wynosiła nie pamiętam, coś koło 20 dolków.

3. Licencje oficjalnie można od kogoś odkupić tylko metodą 1a, handel kontem jest zakazany.

4. Licencja jest przypisywana do domeny. Żeby zmienić domenę licencja musi być aktywna.

a) Jeśli kupisz wygasłą licencję musisz ją odnowić, żeby domena mogła zostać zmieniona.

Jak masz zamiar kupić sam klucz bez dostępu do konta lub bez transferu to możesz wrzucić pieniądze do pieca, na jedno wyjdzie.

@eVenoX polecam pierw się doedukować, potem "pomagać".

Opublikowano

Jak kupisz licencję wraz z użytkownikiem na oficjalnej stronie IPS to wtedy możesz pobrać pliki z clientarea. Klucz licencji wtedy też wpisujesz podczas instalacji forum (bądź po). Takie forum będzie legalne - nawet jak licka wygasła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...