Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi

Kamilq120

Pytanie

Opublikowano

Hej, jak wcześniej pisałem mam internet WLAN 8 Mbit / 1 Mbit i wydaje mi sie ze nie jest zly ale mimo to w cs i innych fps mam lagi co moze byc przyczyna?

Dodam tez ze komputer niedawno po formacie wiec żadnych wirusów itp raczej nie ma.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, to jest tak ze gram sobie i nagle wszystko zastyga w bezruchu a za chwile jest ok z tym ze ja zazwyczaj juz lezę na ziemi. 

Opublikowano

Czytaj uważnie.

-  masz lag z powodu problemów z internetem czyli wysokie pingi w grze

- czy też masz lag powstały z powodu zawieszenia się ( frezu grafiki ) .

W obydwu przypadkach prawie podobne objawy ale inny powód. Jeśli prawie nic nie da się robić nawet obracać sceny zamrożonej  to może być problem z grafiką 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Test wyżej pokazuje ze ping jest chyba ok.

Oczywiście w grze mogę chodzić itp tylko potem jak gdzieś dalej pójdę to mnie po prostu cofa.

Opublikowano

Czyli to wina słabego internetu, masz w sumie jedno z gorszych łącz dostępnych w ofertach. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I nic sie nie da zrobić? Nawet jesli weznę 10 Mbit ? Jesli nie no to coz jestem skazany na ten internet bo innego w mojej wsi nie ma.

Opublikowano

Nic nie zrobisz  -.-  Poszukaj może jednak w internetach napewno coś się znajdzie lepszego chyba ,że mieszkasz w Sosnowcu :P

t5tGmKu.gif

Opublikowano

Po prostu możesz miec  co jakis czas przerwanie chwilowego łącza, ja tak miałem, zadzwoń do serwisu i zgłoś im problem, jak ja tak zrobiłem to Odziwo z mojego
1MB neta zrobiło się 8, bo poprawił gdzieś wtyczkę i wszystko hula do tej pory jak należy.
A wcześniej miałem tak że co 30/40 znikał mi net na 2/3 minuty tak z dupy, i zazwyczaj to było w weekendy i nie mogłem ani grać ani pobierać... praktycznie nic :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...