Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi

Kamilq120

Pytanie

Opublikowano

Hej, jak wcześniej pisałem mam internet WLAN 8 Mbit / 1 Mbit i wydaje mi sie ze nie jest zly ale mimo to w cs i innych fps mam lagi co moze byc przyczyna?

Dodam tez ze komputer niedawno po formacie wiec żadnych wirusów itp raczej nie ma.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I nic sie nie da zrobić? Nawet jesli weznę 10 Mbit ? Jesli nie no to coz jestem skazany na ten internet bo innego w mojej wsi nie ma.

Opublikowano

Nie, to jest tak ze gram sobie i nagle wszystko zastyga w bezruchu a za chwile jest ok z tym ze ja zazwyczaj juz lezę na ziemi. 

Opublikowano

Po prostu możesz miec  co jakis czas przerwanie chwilowego łącza, ja tak miałem, zadzwoń do serwisu i zgłoś im problem, jak ja tak zrobiłem to Odziwo z mojego
1MB neta zrobiło się 8, bo poprawił gdzieś wtyczkę i wszystko hula do tej pory jak należy.
A wcześniej miałem tak że co 30/40 znikał mi net na 2/3 minuty tak z dupy, i zazwyczaj to było w weekendy i nie mogłem ani grać ani pobierać... praktycznie nic :/ 

Opublikowano

Czytaj uważnie.

-  masz lag z powodu problemów z internetem czyli wysokie pingi w grze

- czy też masz lag powstały z powodu zawieszenia się ( frezu grafiki ) .

W obydwu przypadkach prawie podobne objawy ale inny powód. Jeśli prawie nic nie da się robić nawet obracać sceny zamrożonej  to może być problem z grafiką 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Test wyżej pokazuje ze ping jest chyba ok.

Oczywiście w grze mogę chodzić itp tylko potem jak gdzieś dalej pójdę to mnie po prostu cofa.

Opublikowano

Czyli to wina słabego internetu, masz w sumie jedno z gorszych łącz dostępnych w ofertach. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nic nie zrobisz  -.-  Poszukaj może jednak w internetach napewno coś się znajdzie lepszego chyba ,że mieszkasz w Sosnowcu :P

t5tGmKu.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...