Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop sprzęt do grania

exelent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gajwer, co do dysku SSD. Mozesz mi napisac ktory bedzie dobry ?

http://www.morele.net/dysk-ssd-kingston-v300-120gb-sata3-sv300s37a-120g-534804/

Co o tym sadzisz? 

Jest w tym lapku jakies dodatkowe miejsce na dysk ss czy po prostu trzeba podmienic? Bo jesli mialbym tam podmieniac to stanowczo nie taki maly, 

Ten lenovo jest bez systemu nie ma moze jakiegos z windowsem?

Znalazlem ten i jest ich wiecej ale nie rozumiem czemu jeden od drugiego jest drozszy przeciez chyba maja to samo :P

Wyglad ?

Zmieni cos w lapku gdyby bylo 4gb ramu a nie 8? 

http://www.x-kom.pl/p/285031-notebook-laptop-156-lenovo-y700-15-i5-6300hq-8gb-1000-win10x-gtx960m.html

Opublikowano

Lepiej juz 8 gb ram wybrac nie martwic sie na zapas

Pytasz o dysk SSD do tego laptopa?

Bo do niego to na złącze m2 :D po co masz pchac na sata

A-DATA Premier Pro SP900 128GB
Transcend MTS600 128GB 
Samsung 850 EVO 120GB
Transcend MTS600 256GB
Samsung 950 Pro 256GB

sklep Ci zamontuje go za darmo jeśli podczas składania zamowienia napiszesz w polu uwaga do zamówien ze prosisz o zamontowanie dysku SSD.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

ale to mam rozumiec ze bedzie dysk zwykly i dysk ssd?

Zdecydowanie ten mi gustuje, cenowo

http://www.x-kom.pl/p/206016-dysk-ssd-a-data-128gb-25-sata-ssd-premier-pro-sp900-m2-2280.html?partnerid=100448925&sm12=MzE=&ts=1456693421&token=71a0241655e59936c1a1f0f6bff6241a

i parametralnie. Bo tamte to troche za drogie nie wiem jak z samsungiem.

Otrzymalem kod rabatowy za 100zl, wiec pewnie wezme Lenovo y700 szkoda ze bez windowsa. :p

Opublikowano

Sasmung jest lepszy jesli chodzi o dysk SSD 50 zł to nie majątek warto :D

Co do dysku tak będziesz mial HDD i SSD wentrz laptopa - duza wygoda :D

Opublikowano

Okej dzięki myślałem już ze bd on gdzieś pod jakiś USB podpięty xD albo na wymianę. A skąd wiesz że zamontuja mi ssd gdy o to poproszę? Gdy będę zamawiał to napisze ze Gejwer mi poleciał serwis hyhy.

Co lepsze będzie zestaw pierdolki za 179 zł czy bon znizkowy w wysokości 100zl

Bo chyba nie da rady obu wykorzystać bo na ssd bym wziął ten bon znizkowy a na laptop z tymi pierdolkami

Opublikowano

Bo sam jak kupowałem u nich laptop tez mi zamontowali TYLKO TRZEBA O TYM WSPOMNIEC W ZAMÓWIENIUA w uwagach do zamówien.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć Gajwer.

Zaszły jakieś zmiany co do laptopów?

Oglądałem spis na kwiecień i zastanawia mnie jedna rzecz. Laptop z Lenovo Y700 15 który jest bez win i ma kartę graficzną 960m a laptop który jest w poniższej tabelce droższych laptopów jak Lenovo ideapad z win i z kartą graficzną 950m. Ten y700 jest droższy o 100zł.

Więc takie moje pytanie jak wyżej wymieniłem czy dalej wywyzsza Lenovo Y700 15 laptopy które są w niższej cenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Okej Dzięki za odpowiedź :)

Zostało jeszcze pół miesiąca i zakupie ten Sprzęt :D

Znalazłem opinie tego Lenovo y700

Ciekawi mnie co to jest ten w7 i ogólnie co ma na myśli z tym ssd dyskiem.

Cytat

Matrycę to chyba montował jakiś rzeźnik, źle spasowana + występuje bleeding, za tą cenę spodziwalem sie więcej. Producent udostępnia sterowniki do w7, ale instalacja to jakaś masakra (gdybym wiedział, że będzie taki cyrk w życiu bym go nie kupił). SSD dokupiłem na własną rękę, mimo że postawiony w7 lapek działa szybko i sprawnie. Chłodzenie czasem świruje, ale przypuszczam, że to wina biosu/ oprogramowania. W grach go jeszcze nie testowałem. Ogólnie z lapka jestem zadowolony, gdyby nie te małe niedociągnięcia byłby super.

Opublikowano

Nie instaluje sie win 7 na nowych laptopach ;)

Nie ma sterowników i stąd te problemy.

Opublikowano

Gajwer kolejna rzecz która się dowiedziałem. Dziękuję za tą odpowiedź. Który sugerujesz Windows 10?

A o co kaman z tym chłodzeniem? Ja będę grał w gierki w sumie wymagające tak jak teraz doom4 w premierze i te inne które wymagają trochę. Nie będę miał problemów z temperatura laptopa?

A co do chłodzenia może zaproponujesz mi jakieś dodatkowe coś np jakiś wentylator pod monitor :p

Opublikowano

Win 8/8.1/10 na nowych sprzetach :) tylko i wyłącznie.

Chłodzenie y700-15 ma na dobrym poziomie NIE trzeba sie martwić, nawet podkładki nie potrzeba.

Jak chcesz mozna na siłe ale tak jak mówie lepiej zobacz sam jak cos napiszesz do mnie podrzuce CI jakies podkładki :D

Opublikowano

r9 to wydajnośc GF940m podobna - ale ma matryce FULL HD wiec w grach tak średnio an ta grafike

y700-15 miaźdzy go jak robaczka :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka Gajwer, dziekuje za wszystkie odpowiedzi i twoja pomoc. Y700 jest juz w moich rekach i jest naprawde super! :)

Dzięki jeszcze raz.

Siemka Gajwer, dziekuje za wszystkie odpowiedzi i twoja pomoc. Y700 jest juz w moich rekach i jest naprawde super! :)

Dzięki jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...