Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop sprzęt do grania

exelent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podchodzę do tematu poważnie i proszę o dosyć wyraziste i konkretne odpowiedzi związane z tym tematem. Otóż poszukuje laptopa który uciagnie gry typu H1Z1, Diablo 3, Csgo, fifa 16, bf4 gta5 co do bf nie muszą być tak konkretne full detale. Chcę żeby te gry chodziły Bardzo dobrze i żeby się nie tnely i szybkie ładowanie do gier. CSGO na wysokich fpsach np 70-80 ogólnie żeby fps w grach były wporzadku. Cena takiego lapka w granicach 2000-2300zl Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj Gajwer. Oglądałem już co i jak z proponowanych na marzec laptopów i jestem w sumie zainteresowany na Lenovo. Czy na morele.net dało by coś pokombinować ze złożeniem laptopa. Ogólnie powiem jasno laptop który już jest złożony i od razu do kupienia mnie nie interesuje. Zbytnio nie znam się na sprzęcie. Priorytet nakładam głównie na H1Z1 bo ta gra wymiata, d3 i Csgo :p

przepraszam że taki kolejny post pod postem ale siedzę na fonie i nie mam możliwości edycji nie wiem czemu ale no tak jest i nie reportaż mnie moderatorzy :p

Znalazłem takiego Asusa i powiedz mi drogi użytkowniku czy nie znalazł by się tańszy http://www.amazon.de/gp/aw/d/B0179U3EF6/ref=mp_s_a_1_fkmr1_1?qid=1458319848&sr=8-1-fkmr1π=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=asus+r556lb

Opublikowano

@Gajwer

Czy jest mozliwosc edycji o to tego modelu, bo nie wiem czy by mnie interesowal taki laptop z 1tb dysku, moze jakis ssd w tej cenie mniejszy ale w sumie szybszy :)

Ale powiem ci szczerze ze zainteresowal mnie ten lapatop i gdy wroce do polski to w sumie za 2 miechy to go zakupie no chyba ze juz go nie bedzie na tej stronie to odezwe sie znowu. 

Bardzo ladna obudowa i nie taka zwyczajna :P

Co do tej strony gdzie wystepuje laptop, bo w sumie na morele jest mozliwosc wstawienia kodu rabatowego czy na tej xkom jest tez taka mozliwosc no zawsze te pare groszy mniej ;)

Opublikowano

Na x-komie możesz dodać do koszyka dysk, który po w pisaniu komentarza przy kupnie "Proszę o zamontowanie dysku SSD (czy tam HDD, zależy co kupujesz)" zostanie zamontowany.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak dosłownie o to mi chodzi :p

Gajwer interesowała by mnie też gra Overwatch i tak oglądam zalecane wymagania gry i w sumie laptop jest dość dobry żeby gra śmiała bez żadnych problemów no chyba dobrze myśle, no jeśli nie to mógłbyś mnie poprawić czy ten laptop uruchomił by ta grę bez żadnych problemów. Tam w wymaganiach zalecanych jest napisane że dysk twardy z obrotami wyższymi niż w lapku chyba powyżej 5000tys czy tu chodzi o szybsze ładowanie gier?

No znalazłem takie wymagania tej gry dało by radę te grę uruchomić na tym lapku i czy nie będzie się ta gra ciela.

Konfiguracja minimalna (do grania w 30 kl./s):

System operacyjny: Windows Vista/7/8/8.1/10 w wersji 64-bitowej,

Procesor: Intel Core i3 lub AMD Phenom X3 8650,

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 460, ATI Radeon HD 4850 lub Intel HD Graphics 4400, minimum 768 MB pamięci,

Pamięć RAM: 4 GB,

Dysk twardy: min. 7200 obr./m i 5 GB wolnego miejsca.

Konfiguracja zalecana (do grania w 60 kl./s w średnich ustawieniach):

System operacyjny: Windows Vista/7/8/8.1/10 w wersji 64-bitowej,

Procesor: Intel Core i5 lub AMD Phenom II X3, taktowane zegarem min. 2,8 GHz,

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7950, minimum 2 GB pamięci,

Pamięć RAM: 6 GB,

Dysk twardy: min. 7200 obr./m i 5 GB wolnego miejsca.

Opublikowano

@topic

Wymagania gier zawsze są w wiekszym lub mniejszym stopniu zawyżanie.

Na srednich odpalisz bez problemu.

Na przykladzie wieslawa.

Wymagany 660 i i5 2500k

a nawet i3 4170 smignie.

Opublikowano

Dokładnie wymagania to jedno GTA V tez ma wymagania stosunkowo duze ale jesst dobrze zrobiona gra i chodzi na starszych gorszych sprzętach

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
Opublikowano

Gajwer co byś wybrał na moim miejscu z pośród tych wszystkich laptopów wymienionych. Pytam się tak dla upewnienia bo chce zamawiać tydzień przed wyjazdem do domu żeby potem nie czekać kij go wie ile dni tyg.

A tu nie znajdzie się czegoś lepszego z okazji?

http://lpk.x-kom.pl/strefa-okazji/?_ga=1.253324175.744652450.1458383360

Jeszcze znalazłem coś takiego co oni sądzisz?

http://www.x-kom.pl/p/292226-notebook-laptop-173-lenovo-z70-80-i5-5200u-8gb-1000-dvd-rw-win10-gf840m-fhd.html

Opublikowano

Nic z okacji ciekawego nie ma.

Z70-80 jest ok fajna matryca itp ale do gier jest słabszy gdyz ma matryce FULL HD.

Co do Asus r510jx z win 8 mozesz za darmo do win 10 przejśc

Opublikowano

To zdecydowanie asus r510jx jest z najlepszych laptopów który w tym temacie wymieniłes? Tak wiem że można przejść ale tylko z oryginalnego Windowsa a czy ten Win co będzie wgrany będzie oryginalny czy tylko na wykorzystanie i potem trzeba zakupić? Czy mam rozumieć że płytkę z win 8 oryginalny dostanę i będę musiał sam zainstalować? Czy on już będzie :D jeśli chce dopłacać to asus r510jx a gdy nie chce dopłacać to stanowczo Asus R556LB. Ale wydaje mi się że wezmę tego lepszego z dopłatą jeśli jest lepszy o więcej % to czemu by nie. :)

Bardzo Dziękuję za pomoc i za poświęcony mi czas.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kupiesz laptop z systemem to masz oczywiscie oryginalny o wartosci 400 zł :D a jak chcesz ze CI pirata wrzuca xD no co ty.

Kupujesz laptop z systemem masz go do konca.

Na Asusie masz windowsa na uktrytej partcji recovery chcesz poczytac wiecej jak to wygląda to google :)

Opublikowano

Mhm okejo dzięki :) Gdybym miał jakieś znowu pytania bądź zastrzeżenia to się do ciebie odezwę pozdrawiam

A Gajwer powiedz mi jeszcze tylko co o tym lapku sądzisz może kosztuje drożej ale może być lepszy?

http://www.x-kom.pl/p/243863-notebook-laptop-156-asus-r510jx-xx041h-8-i7-4720hq-8gb-1tb-win8-gtx950m.html

Opublikowano

Nie warto do gier pchac sie w i7 zdecydowanie NIE.

W tej cenie dostaniesz juz Lenovo Y700 15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M - który bije go na głowe.

Matryca FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, sztywność obudowy przy tym smukła, elegancka obudowa, bardzo dobre głośniki JBL, przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów,  dobre osiągi na baterii.  Dobry i uczciwy stosunek możliwości do ceny

Jest teraz promocja

Kod rabatowy y700-pakiet dostajesz do niego gratisy w postaci podkładka pod myszkę, myszka bezprzewodowa i plecak.

Opublikowano

Mhm okejo dzięki :) Gdybym miał jakieś znowu pytania bądź zastrzeżenia to się do ciebie odezwę pozdrawiam

A Gajwer powiedz mi jeszcze tylko co o tym lapku sądzisz może kosztuje drożej ale może być lepszy?

http://www.x-kom.pl/p/243863-notebook-laptop-156-asus-r510jx-xx041h-8-i7-4720hq-8gb-1tb-win8-gtx950m.html

Dziecko skończ już dostałeś od Gajwera bardzo dobry laptop więc nie pytaj na siłe o inne tylko bierz ten co podał bo jest najlepszy w tej cenie i nie pisz już.

Opublikowano

Dziecko skończ już dostałeś od Gajwera bardzo dobry laptop więc nie pytaj na siłe o inne tylko bierz ten co podał bo jest najlepszy w tej cenie i nie pisz już.
Wybacz gimbazo że piszę post w swoim temacie. Temat właśnie po to jest wolę się upewnić czy laptop który wezmę będzie super, jak kupuje to chyba logiczne ze pytam o wszystko a i nie nazywaj mnie dzieckiem jeśli nie wiesz z kim piszesz. Zdecydowanie twój post tutaj jest mało widziany. Pytania sa dobre tylko za odpowiedz mozna czasem dostac wpier... Więc proszę jeśli nie masz nic do powiedzenia do tematu i do zaoferowania laptopa nie udzielaj się bo nie rozmawiam z tobą.

Nie warto do gier pchac sie w i7 zdecydowanie NIE.

W tej cenie dostaniesz juz Lenovo Y700 15 i5-6300HQ/8GB/1000 GTX960M - który bije go na głowe.

Matryca FULL HD IPS LG Phlilips o dobrych kątach widzenia oraz kontraście, mocne zawiasy, niezła wydajność w grach, sztywność obudowy przy tym smukła, elegancka obudowa, bardzo dobre głośniki JBL, przyjemny w dotyku pulpit roboczy możliwość dodania dysku SSD na złączu M.2, niskie temperatury robocze pod obciążeniem O wiele lepsze temperatury niż w Y50,łatwy dostęp do układu chłodzenia, ergonomiczne rozmieszczenie portów, dobre osiągi na baterii. Dobry i uczciwy stosunek możliwości do ceny

Jest teraz promocja

Kod rabatowy y700-pakiet dostajesz do niego gratisy w postaci podkładka pod myszkę, myszka bezprzewodowa i plecak.

Gejwer dziękuję za odpowiedź właśnie tego mi brakowało. Kolega z fb posłał mi tego lapka i mówi że jest dobry i ze warto go brać, w sumie nie byłem pewny co do niego i od razu tutaj Cie powiadomilem. Więc mam dwa do wyboru i tyle mi starczy. Dziękuję za uwagę bo zaczyna się tu robić nie miło.

Gejwer jeszcze raz Dziękuję za pomoc :)) Odezwę się do Ciebie gdy będę zamawiał pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...