Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autorski silnik by - BANED -

- BANED -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wygląda to zachwycająco bez grafik, którymi zamierzam zająć się na końcu, ale pokazuję na czym aktualnie stoimy. W dodatku trzeba będzie podreperować system walki, bo jest dość okrutny dla agresora :)

915821459610270993191.png

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Miałem trochę problemów przy dokańczaniu raportów i systemu zwiadowców, ale już się z tym uporałem :) Dalej zabieramy się za mapę. Zejdzie mi z tym pewnie z tydzień jeśli utrzymam się w postanowieniu zrobienia "ruchomej" mapki.

Opublikowano

fajnie by bylo jak bys dal jakies ss

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

fajnie by bylo jak bys dal jakies ss

Wcześniej podałem ss raportów bez grafik :)

Postaraj sie o przegladanie zawartosci swoich wiosek z mapy to strasznie ulatwia w fazie duzej ilosci wiosek.

Z tym nie będzie problemu :)

Opublikowano

Postanowiłem zrobić mapę pół-automatyczną. To znaczy będą przyciski, które będą zmieniać wyświetlaną zawartość mapy, ale strona nie będzie przeładowywać się na nowo, tylko w tle. Połowa roboty za mną :)

Po mapie zrobię odznaczenia, masową rekrutacje, drobne poprawki i gotowe :)

Opublikowano

Na raportach jest: Było / Przeżyło. Powinno raczej być "Było / Umarło" tak jak na plemionach chyba że specjalnie to zrobiłeś.

Rzeczywiście :D Chcecie tak jak jest, czy mam to przerobić? (10 minut)

Odnośnie mapy to strasznie powoli idą mi prace w javascript. Prawdopodobnie najpóźniej skończę ją w poniedziałek / wtorek.

Opublikowano

Masowa rekrutacja działa aż miło :)

To co najtrudniejsze zostało zrobione. Zostały już tylko poprawki, z którymi myślę że się uporam w półtora tygodnia.

Opublikowano

Może lepiej nie aktualizować ich podczas wyświetlania wioski, tym bardziej jeśli ludzie grają na wielu kartach na raz. Lepiej aktualizować przy wydawaniu polecenia, które je pochłania np budowanie, a jeśli chodzi o wyświetlanie to raczej host powinien się o to martwić, może boost nie będzie ogromny, ale zawsze jakiś no i spójrz na dodatkowe możliwości np feature odświeżający ilość surowców co 0,1 s :) (po stronie hosta oczywiście).

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

Jeśli chodzi o wyświetlenie wioski, to raczej nie jest bolesne dla bazy, ale aktualnie surowce odświeżają się w przeglądzie wiosek, co muszę zmienić na JS (np. masz na stronie 100 wiosek, to co odświeżenie przeglądu leci +100 zapytań. Średnio zapytanie trwa 10ms, tak więc serw zamraża się na sekundę).

Jutro zajmę się optymalizacją cronów, na końcu grafiki i postawimy jakiś serwer do testów :) Ogólnie to projekt bety zamierzam skończyć jeszcze w tym tygodniu roboczym, ale z zakupem serwera poczekam do przyszłego tygodnia.

Opublikowano

No przecież o tym właśnie powiedziałem. 

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

Zrozumiałem Cię na odwrót :P

Dziś zdałem sobie sprawę, że czegoś mi tutaj brakuje. Okazało się, że to pałac, ale bez problemu jeszcze dziś go skończę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...