Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC for the player

daniolomper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich
To mój pierwszy post na niniejszym forum, więc za wszystkie błędy z góry przepraszam (w tym ortograficzne).
Postanowiłem założyć ten post, gdyż biję się z myślą zakupu nowego sprzętu. Mój staruszek ma już 8 lat i już niestety nie jest w stanie zaspokoić moich potrzeb. Jakie one są? Długo by wymieniać, ale wymienię tylko jeden a będzie nim GTA V. Tak Tak, trzeba mieć poważny sprzęt, żeby móc się cieszyć tym tytułem w pełni. W sprawach sprzętowych nie jestem laikiem, troszkę się znam, ale wolę słuchać mądrzejszych od siebie, dlatego los sprowadza mnie tutaj. Mam nadzieję, że uda nam się zmontować fajny zestawik. Jak to zwykle bywa ogranicza nas tylko wyobraźnia, ale niestety również budżet. A ten wynosi 2 tys. polskich złotych. No powiedźmy do lekkich negocjacji. Skupiam swoją uwagę na kompletnym szkielecie, tj. płyta główna, procesor, pamięć ram, obudowa, no i może jakiś dysk ssd. Posiadam kartę GeForce GTX 660 firmy Asus. Chciałbym przy niej pozostać, gdyż budżet jest napięty. Resztę gratów przerzucę sobie ze staruszka. Zatem zamieniam się w słuch i czekam na ciekawe propozycję. Z góry dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam DL

Opublikowano

O widzisz zapomniałem o zasilaczu. Oczywiście musi być nowy. Jeżeli chodzi o dysk to mam coś takiego http://www.amazon.com/Seagate-ST3500320AS-Barracuda-7200-11-Cache/dp/B000026D8E . Liczę się z tym, że ta karta nie da mi Ultra ale wszystkiego nie wymienię za jednym zamachem. Ale nie wykluczam wymiany karty w przyszłości. Dlatego szukam zestawu do przyszłościowej modyfikacji.

Opublikowano

Tak myślę czysto hipotetycznie czy warto inwestować już w ddr4 bo różne opinie słyszałem? I czy może nie dołożyć grosza i kupić procka z odblokowanym mnożnikiem? ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami chłodzenia.

Opublikowano

a nie lepszym wyborem byłby ??

Intel i5-4460 3.20GHz 6MB BOX

Adekwatny procek do i5 6400 (Może 6400 minimalnie minimalnie lepszy)

Ale taniej wyjdzie płyta, wystarczy do gier w 100%.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

A jaki procek i płytkę do OC byście polecili ? ciekaw jestem jakie koszty by tutaj wskoczyły

To zależy od tego na jaki socket będzie procesor - czy 1150 czy 1151.

LGA1150:

http://www.morele.net/inventory/info/jSLESb/

LGA1151:

http://www.morele.net/inventory/info/qBbNpz/

Oczywiście ceny są tylko orientacyjne, bo można dać tańsze/droższe chłodzenie lub tańszą/droższą płytę główną. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A ja zadam pytanie z innej beczki. Kiedy zamierzasz ten komputer kupować?

w przeciągu 2 miesięcy. taki jest plan. ale plany mają to do siebie, że lubią się zmieniać :P

Opublikowano

A ja zadam pytanie z innej beczki. Kiedy zamierzasz ten komputer kupować?

w przeciągu 2 miesięcy. taki jest plan. ale plany mają to do siebie, że lubią się zmieniać :P

To przyjdź tydzień przed zakupem, bo teraz nie mamy ci co pisać. Za 2 miesiące to ceny się zmienią.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...