Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przydatne pluginy

sensownyyGracz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytan 1.Co zrobic zeby bylo tak ze po wejsciu na serwer Usuwa ci itemy na serwerze i daje startowe ity itp?

2.Jest jakis plugin na zabespieczenie terenu,zabespieczenie skrzyn?

3.Jakies inne przydatne pluginy do serwera survival?

Prosze o podanie nazw tych pluginów :)

Opublikowano

Tshock posiada te opcje wbudowane, pod nazwą Server Side Character a dawniej Server Side Inventory.

Do zabezpieczania regionów użyj komendy /region, lista dostępnych opcji pod /region help

Opublikowano

Tshock posiada te opcje wbudowane, pod nazwą Server Side Character a dawniej Server Side Inventory.

Do zabezpieczania regionów użyj komendy /region, lista dostępnych opcji pod /region help

Ok zrobilem lecz to nie zabespiecza skrzyn jest jakis odzielny plugin?

Opublikowano

Można mu dać permisje, ale raczej nie tego szukasz, bo nie będzie miał żadnych ograniczeń co do tych regionów.

Nie znam żadnego pluginu ani sposobu, żeby takie ograniczenia nadać, ale za 200zł mogę taki plugin napisać.

Miej też na uwadze, że dając graczom taką możliwość będą robić nowe konta i stawiać milion działek obok siebie, żeby zablokować całą mapę. Mieliśmy coś takiego na TerraXie. Niefajna sprawa.

Opublikowano

Można mu dać permisje, ale raczej nie tego szukasz, bo nie będzie miał żadnych ograniczeń co do tych regionów.

Nie znam żadnego pluginu ani sposobu, żeby takie ograniczenia nadać, ale za 200zł mogę taki plugin napisać.

Miej też na uwadze, że dając graczom taką możliwość będą robić nowe konta i stawiać milion działek obok siebie, żeby zablokować całą mapę. Mieliśmy coś takiego na TerraXie. Niefajna sprawa.

Ehhh no nic bede szukal dalej dzieki za pomoc

Opublikowano

Właśnie ten drugi mieliśmy na TerraXie. Ale nie wiem w jaki sposób masz zamiar go zaktualizować, skompilować ten sam kod na API 1.22 i modlić się, żeby zadziałało? Próbuj śmiało.

Opublikowano

@Hinar Na TerraSpace owy plugin działa wyśmienicie. W configu masz blokadę zakładania dwóch działek na jedno konto użytkownika.

Między tym API, a obecnym (1.22) nie ma jakiejś przepaści, dlatego nie ma problemu z jego działaniem ;)

Opublikowano

Skoro tak mówisz. Jestem tylko ciekaw jak sobie radzi z liquidami, których dotknęły największe zmiany. Ale skoro jakiś serwer tego używa, to chyba nie crashuje, więc tragedii nie ma. Albo jak się ma opcja RoD do innych form teleportacji wprowadzonych w 1.3...

Tak czy inaczej, serwera nie rozwala, więc chyba mogę to wstawić

HousingDistricts 1.22.zip

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem z zaktulalizowaniem do najnowszej wersji TeleportRequest

Jest to link tego oto pluginu. czy moze mi ktos go zaktualizowac do najnowszej wersji bo mi sie to nie udaje ;c

https://tshock.co/xf/index.php?threads/teleportrequest.1633/

Spróbuj tego, powinno działać.

DLL: http://www30.zippyshare.com/v/WQpCEhQj/file.html

Skan: https://www.virustotal.com/en/file/0bf727a3179022f225f49fbc6ef9a97672dff62547744450d08b9a8ee981a82e/analysis/1459096142/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest plugin który pozwala na auto-refill chestów, mogę go poszukać jeśli bardzo chcesz. Ale startowe itemy możesz po prostu edytować w sscconfig.json

Opublikowano

Szukam takze pluginu tez na startowe itemy taka skrzynia z startowym ekwipunkiem

Nie ma bezpośrednio pluginu na itemy startowe, jak kolega wyżej mówił przedmioty startowe edytuj w sscconfig.json

Opublikowano

Szukam takze pluginu tez na startowe itemy taka skrzynia z startowym ekwipunkiem

Nie ma bezpośrednio pluginu na itemy startowe, jak kolega wyżej mówił przedmioty startowe edytuj w sscconfig.json

Itemy startowe w SSC edytowalem ;c lecz tam mozna tylko dodac 3 linijki ;c

Opublikowano

Czemu niby? Czwartą dodajesz normalnie po przecinku

Ah, chodzi o linijki itemów.. Infinite Chests ma /crefill

Opublikowano

Czemu niby? Czwartą dodajesz normalnie po przecinku

Ah, chodzi o linijki itemów.. Infinite Chests ma /crefill

Niektorzy na serwerach maja skrzynke gdzie mozna brac startowe itemy :D oto mi chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...