Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Montana] Zapowiedź kontynuacji projektu

hfjtyue4weru5eityio5j

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

909771459249325195558.png

https://youtu.be/ZlFePVcE_ro

Witam.

Słowami wstępu. Większość z was - weteranów tej części MPC, doskonale zna moją osobę i wie, czym właściwie się tutaj zajmuję. Zdaję sobie jednakowoż sprawę z tego, iż jak w każdej społeczności, pojawiają się nowe osobowości. W związku z tym, mogę być komuś zupełnie obcy, tak więc wypadałoby się pokrótce przedstawić.

Ponad 3 lata temu dano mi szansę, aby dołączyć do zespołu prowadzącego projekt prywatnego serwera War Rock, pod nazwą "Montana". Od tamtej pory, jestem jego nieodłączną częścią. Zaczynając jako właściwie nic nieznaczący moderator, udało mi się do siebie przekonać osoby, znajdujące się na samym szczycie hierarchii zespołu administracyjnego. Dziś jestem jednym z najważniejszych i najbardziej rozpoznawalnych przedstawicieli tegoż projektu, jak i całej sceny prywatnych serwerów War Rock. Dlaczego moja przynależność do tego projektu, ma jednak takie znaczenie? Całą postać rzeczy zmienia jeden, istotny fakt. Był to, jak dotychczas, najlepiej rozwijający się serwer, który odnotował swego czasu naprawdę rewelacyjne wyniki, tym samym pozostawiając całą konkurencję daleko w tyle...

Przechodząc już do tej drugiej, ważniejszej części tego wpisu. Od pewnego czasu, skrzynki odbiorcze moich komunikatorów, są załadowane wiadomościami o treści typu: "(...) czy to prawda, że Montana wraca? (...)", "(...) kiedy Montana? (...)", albo "(...) Macie zamiar wrócić? (...)". Odpowiedzi, na zacytowane pytania, brzmią kolejno: tak, wkrótce, tak. Otóż od kilku miesięcy prowadzimy prace przygotowawcze do uruchomienia serwera gry i kontynuacji projektu. Początkowo były one dość mozolne i praktycznie nie było widać jakichkolwiek, większych postępów. Ogólnie rzecz biorąc, intensywne prace rozpoczęliśmy dopiero ok. dwa tygodnie temu i przez ten czas, zostało zrobione więcej, niż przez wspomniane dziesiątki dni...

Co właściwie chcę przez to wszystko przekazać? Cztery wyrazy. Montana. Powraca. Już. Wkrótce.

Jakieś pytania? Nie zastanawiaj się, po prostu pytaj. Na wszelkie postaram się udzielić możliwie, jak najbardziej wyczerpującej odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Kasma

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc "wkrótce"

A teraz poważnie, mam nadzieję że usunęliście flesh, miny m14, usass (czy jak to się zwie) no i wyrzutnie rakiet na cqc.

Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc "wkrótce"

A teraz poważnie, mam nadzieję że usunęliście flesh, miny m14, usass (czy jak to się zwie) no i wyrzutnie rakiet na cqc.

@xr0lnikx

Myślę, że uda nam się ze wszystkim zamknąć do końca tego miesiąca. 

Zajmę się tym osobiście. 

Opublikowano

Kasma skromny jak zawszę. To lubię! :D

Miny i flashe raczej nie będą problemem bo Futur (raczej, jak nie to poprawcie) już podobne rozwiązanie wprowadził na Marienie ( /lands off).

Rakiety już wcześniej były wyłączone z wiadomych powodów :P

A IS? Mam nadzieję, że będzie jak za wrpsp czyli lepsze bronie czasem te OP z eventów a w shopie bez takich cudów typy właśnie USAS, spas etc..

Tak więc do zobaczenia na Montanie ^^

Opublikowano

Miny i flashe raczej nie będą problemem bo Futur (raczej, jak nie to poprawcie) już podobne rozwiązanie wprowadził na Marienie ( /lands off).

A IS? Mam nadzieję, że będzie jak za wrpsp czyli lepsze bronie czasem te OP z eventów a w shopie bez takich cudów typy właśnie USAS, spas etc..

Flash miny i M14 po prostu nie znajdą się w is, a możliwość korzystania z nich, zostanie zablokowana z poziomu klienta gry. Futur nie będzie miał w tej kwestii nic do powiedzenia, zrobię to na własną rękę. :v

IS będzie wyglądał identycznie, jak przy ostatniej wersji Montany. Znajdzie się w nim praktycznie wszystko, prócz "kolorów". ;)

Opublikowano

Flash miny i M14 po prostu nie znajdą się w is, a możliwość korzystania z nich, zostanie zablokowana z poziomu klienta gry. Futur nie będzie miał w tej kwestii nic do powiedzenia, zrobię to na własną rękę. :v

IS będzie wyglądał identycznie, jak przy ostatniej wersji Montany. Znajdzie się w nim praktycznie wszystko, prócz "kolorów". ;)

I bez op broni mam nadzieje :kappa:

Przypomne o mozliwosci edycji map, ktora jakims cudem wszedzie na kazdym priv jest mozliwa :v (nawet na starej montanie moglem sobie robic zombii opk)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

I bez op broni mam nadzieje :kappa:

Przypomne o mozliwosci edycji map, ktora jakims cudem wszedzie na kazdym priv jest mozliwa :v (nawet na starej montanie moglem sobie robic zombii opk)

Temat "przesadzonych" broni, jest dosyć kontrowersyjny. No cóż... będziemy myśleć, zawsze można też trochę znerfić.

Była taka możliwość, gdyż nie zostało to po prostu zablokowane. Najzwyczajniej o tym zapomnieliśmy. ._.

Opublikowano

Grałem sporo na serwerze i narzuca się pytanie czy będą problemy z serwerem jak kiedyś (lagi) , dobrze by było gdyby na stronie montany jak kiedyś widniały statystyki graczy i klanów :P Mam nadzieje że już niebawem luncher Montany będzie znajdował się na moim Pc ;) ~Skurwodaktyl :v 

Opublikowano

Grałem sporo na serwerze i narzuca się pytanie czy będą problemy z serwerem jak kiedyś (lagi) , dobrze by było gdyby na stronie montany jak kiedyś widniały statystyki graczy i klanów :P Mam nadzieje że już niebawem luncher Montany będzie znajdował się na moim Pc ;) ~Skurwodaktyl :v

Na nowej (odmienionej ;) ) stronie też będą statystyki jak kiedyś.

Opublikowano

Na nowej (odmienionej ;) ) stronie też będą statystyki jak kiedyś.

No to akurat prawda. Montana to chyba jedyny serwer ktory moze sie pochwalic oryginalna i 100% wykonana strona. (Liczac od wersji 3.0 ofc)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Mam nadzieję że Montana powróci na rejony :D bo we wszystkie wersje co grałem to najlepszy był chyba wrpsp bo inne to jest kicha

WRPSP był jednym z tych serwerów (zaledwie 4 serwerów), które były naprawdę godne uwagi. Zarówno od strony dostępnej zwykłemu użytkownikowi, jak i od strony technicznej, wszystko było wręcz perfekcyjne. Miałem okazję poznać Killa (h4rdc0der) oraz Mankeja i doskonale wiem, do jakich rzeczy są zdolni. Zresztą, nie trzeba było ich nawet poznawać, wystarczyło zobaczyć efekty ich wielomiesięcznej pracy. Swoją drogą, pomiędzy WRPSP, a Montaną są i od samego początku były silne powiązania. Otóż ToXiiC (Anksel) - inicjator projektu Montana, był swego czasu jednym z administratorów i programistów WRPSP. Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć, iż ostatnimi czasy Montana była chroniona przez ShoxGuard - system anticheat autorstwa nie kogo innego, jak Killa i ten sam, który był wykorzystywany przez WRPSP. ;)

Opublikowano

Mam nadzieję że Montana powróci na rejony :D bo we wszystkie wersje co grałem to najlepszy był chyba wrpsp bo inne to jest kicha

WRPSP był jednych z tych serwerów (zaledwie 4 serwerów), które były naprawdę godne uwagi. Zarówno od strony dostępnej zwykłemu użytkownikowi, jak i od strony technicznej, wszystko było wręcz perfekcyjne. Miałem okazję poznać Killa (h4rdc0der) oraz Mankeja i doskonale wiem, do jakich rzeczy są zdolni. Zresztą, nie trzeba było ich nawet poznawać, wystarczyło zobaczyć efekty ich wielomiesięcznej pracy. Swoją drogą, pomiędzy WRPSP, a Montaną są i od samego początku były silne powiązania. Otóż ToXiiC (Anksel) - inicjator projektu Montana, był swego czasu jednym z administratorów i programistów WRPSP. Pozwolę sobie jeszcze przypomnieć, iż ostatnimi czasy Montana była chroniona przez ShoxGuard - system anticheat autorstwa nie kogo innego, jak Killa i ten sam, który był wykorzystywany przez WRPSP. ;)

No niestety shox jest dobry, ale dzieci i tak beda plakac o haxy itp :l

MAL

Opublikowano

Kasma grałem już na każdym serwerze, na którym ty byłeś w administracji i nie zawiodłem się ani razu. Mam nadzieję, że ten serwer będzie tak samo dobry jak wszystkie poprzednie. 

Opublikowano

A ja mam pytanie innego rodzaju: Jak planujecie rozreklamować serwer i zachęcić graczy do gry na nim? Czy znowu poprzestaniecie na (w porywach) 50 graczy w godzinach szczytu? 

Opublikowano

A ja mam pytanie innego rodzaju: Jak planujecie rozreklamować serwer i zachęcić graczy do gry na nim? Czy znowu poprzestaniecie na (w porywach) 50 graczy w godzinach szczytu? 

@ghrome

Sprawa ilości graczy jest o tyle skomplikowana, że War Rock w ciągu 2 ostatnich lat znacząco stracił na popularności. Na przełomie 2013/2014 roku, bez praktycznie jakiejkolwiek reklamy, w godzinach szczytowych można było zobaczyć 3 cyfrowe liczby. Nie mówimy tutaj oczywiście o 100, a 300+, co jak na prywatny serwer WR, było naprawdę pokaźną liczbą graczy. Kwestia promowania projektu jest jeszcze do przemyślenia, jednakowoż mam w głowie kilka ciekawych pomysłów. 

Opublikowano

Ej ej ej, ale w sumie lezenie na cqc nie jest takim zlym pomyslem.

Moze niech to bedzie jako opcjonalna opcja :v Tak samo jak z m14 itp na marienwar

MAL

Opublikowano

Ej ej ej, ale w sumie lezenie na cqc nie jest takim zlym pomyslem.

Moze niech to bedzie jako opcjonalna opcja :v Tak samo jak z m14 itp na marienwar

Ta.. I może Dark Glowa będziemy grać  z tym leżeniem? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...