Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zacząć przygodę ze streamowaniem?

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , tak jak w temacie Od czego mógłbym zacząć streamowanie ? chciałbym fachową wypowiedź ci zaczynali i jak dalej im to poszło . Od zawsze było to moim marzeniem i nie było czasu pomysłu i chęci aby się za to zabrać ale wkońcu postanowiłem wziaść sie za siebie i uzbierać na swój komputer bo póki co mam 700 zł od 5 lat zbieram ale mamy trudną sytuacje wiec jest jak jest . Tata sam mi zaproponował właśnie streamowanie bo mu wytłumaczyłem aby nie grał na marne bo nic z tego nie mam  bo jak narazie mam takiego laptopa jroko takiej specyfikacji :

Hp Envy 15 

Procoesor : Intel Corex I7-5500u ( 2,4 Ghz do 3,0 Ghz w trybie turbo i wysoka wydajnosc 4mb cache)

Ram : 8GB Drr3 1600 mhz

Karta Graficzna : Intel HD Graphics 5500 +  GeForce Gtx 850m

System : Windows 8.1 Pl - 64 Bit oryginalny

Odrazu mówię że jestem "śmiesznym człowiekiem" - lubię pożartować o dużym poczuciu humoru  czyli mógłbym gadać z widzami czy pisać bez żadnego stresu jak to widzę u innych :D

Proszę o naprawdę normalne wypowiedzi czy ten laptop się nadaje do streamownia a zapomniałem internet mam 10mbps i pobiera mi 10.40 mb/s i wysyła 1,30 mb/s patrzone na speedtest.net

A i jaki program do streamowania ? 

Wszystkie odpowiedzi bede traktowal poważnie.

Opublikowano

Do przyzwoitej jakości w lepszych grach to co najmniej 2mb uploadu. Większość streamerów używa OBSa. https://obsproject.com/estimator

Do Hearthstone , bo zazwyaczaj w to gram Starczy to 1mb ?

Zacznij od mutacji 8817014577833281114786.png

Haha :P Niestety ale jestem już po :P

Opublikowano

Komputerowo powinno być jak najbardziej ok, ludzie na gorszym grają i dają radę. 

Pytanie tylko jak z tym internetem, tak czytam po necie dla upewnienia się i powiem Ci, że masz troszkę niski upload. Z tego co wiem (niestety nie sprawdzone bo też nie dam rady), musisz mieć ok 3mb/s upload najlepiej. Ale to też zależy od tego jaka to gra. Czy to sieciowa, czy singleplayer, czy to strzelanka czy przygodówka. Tak wiec polecam sobie pochodzić po reddit czy innych forach i poczytać trochę na temat tego.

Co do programów, wiele osób używa OBS, chyba dlatego że jest darmowy(?) i spełnia bardzo dobrze wszystkie funkcje. Podłączenie go pod twój kanał na twich też znajdziesz.

Opublikowano

zacznij od własnego pomysłu.

Mam własny pomysł tylko niewiem jak widzów zebrać :D

Jakbys mial pomysl to bys wiedzial jak zebrać tych widzów.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Co do internetu - da radę (ja streamuje hearthstone i cs:go na 1,2mb uploadu - www.twitch.tv/KKrzys132)

Może zacznij od jakiegoś "challenge", zależy od twoich umiejętności (w hearthstone) , a jeśli możesz, to streamuj o o godzinach, w których ktoś cię będzie oglądał (bo np. mało kto ma czas o 9:30, niewielu też o 3 w nocy)

Streamuj, a jakiś przypadkowy widz na pewno się trafi, wtedy tylko musisz umieć go przekonać do dalszego oglądania.

Opublikowano

Zacznij od gry w której jesteś dobry. Gadaj dużo, zachęcaj ludzi do siebie, poruszaj ciekawe wątki. Dużo tutaj Ci nie można powiedzieć, zależy od twoich preferencji jak możesz zaczynać.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Witam , tak jak w temacie Od czego mógłbym zacząć streamowanie ? chciałbym fachową wypowiedź ci zaczynali i jak dalej im to poszło . Od zawsze było to moim marzeniem i nie było czasu pomysłu i chęci aby się za to zabrać ale wkońcu postanowiłem wziaść sie za siebie i uzbierać na swój komputer bo póki co mam 700 zł od 5 lat zbieram ale mamy trudną sytuacje wiec jest jak jest . Tata sam mi zaproponował właśnie streamowanie bo mu wytłumaczyłem aby nie grał na marne bo nic z tego nie mam  bo jak narazie mam takiego laptopa jroko takiej specyfikacji :

Hp Envy 15 

Procoesor : Intel Corex I7-5500u ( 2,4 Ghz do 3,0 Ghz w trybie turbo i wysoka wydajnosc 4mb cache)

Ram : 8GB Drr3 1600 mhz

Karta Graficzna : Intel HD Graphics 5500 +  GeForce Gtx 850m

System : Windows 8.1 Pl - 64 Bit oryginalny

Odrazu mówię że jestem "śmiesznym człowiekiem" - lubię pożartować o dużym poczuciu humoru  czyli mógłbym gadać z widzami czy pisać bez żadnego stresu jak to widzę u innych :D

Proszę o naprawdę normalne wypowiedzi czy ten laptop się nadaje do streamownia a zapomniałem internet mam 10mbps i pobiera mi 10.40 mb/s i wysyła 1,30 mb/s patrzone na speedtest.net

A i jaki program do streamowania ? 

Wszystkie odpowiedzi bede traktowal poważnie.

Z takim netem to sobie lepiej w metka pograj

Serio.

GaimdKk.jpg

Opublikowano

nie zaczynaj streamowania, wystarczająco dużo tych pseudo-streamerów siedzi na twitchu z oglądalnoscią 0-5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...