Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocenienie zbudowanego domku w Minecraftcie.

wiewiurtv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ostatnio wróciłem do mc i gram w niego od mc inf-dev z ogromnymi przerwami (Ogólnie buduje lepiej lecz robiłem ten domek na szybko)

(Ten budynek po prawej jest w budowie)

Jak oceniacie mój szałas?

bzQHck1.jpg

Co byście polecali mi zbudować?

paczka to fb infinity evolved 2.4.2

Opublikowano

Bardzo prosty, popracuj nad kreatywnością i spróbuj wszystko rozplanować przed rozpoczęciem budowania.

Możesz spróbować zbudować mały kościół.

Bywalec
Opublikowano

Przede wszystkim wybieraj ciekawsze przestrzenie i nie stawiaj na minimalizm. Buduj większe budowle, bo takie 15x15 to niezbyt przykuwa uwagę. Staraj się nie korzystać z najprostszej bryły jaką jest kwadrat/prostokąt, ale korzystaj z połączenia wielu kształtów. 

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ch

Przede wszystkim wybieraj ciekawsze przestrzenie i nie stawiaj na minimalizm. Buduj większe budowle, bo takie 15x15 to niezbyt przykuwa uwagę. Staraj się nie korzystać z najprostszej bryły jaką jest kwadrat/prostokąt, ale korzystaj z połączenia wielu kształtów. 

Bardzo prosty, popracuj nad kreatywnością i spróbuj wszystko rozplanować przed rozpoczęciem budowania.

Chciałem właśnie zrobić coś lepszego lecz jedynym moim problemem były te płytki np gdy postawilem jakis schodek badz pół klocek to wtedy ta szyba wrecz strasznie wyglądała

Bywalec
Opublikowano

Ch

Chciałem właśnie zrobić coś lepszego lecz jedynym moim problemem były te płytki np gdy postawilem jakis schodek badz pół klocek to wtedy ta szyba wrecz strasznie wyglądała

Taka niestety fizyka minecrafta, że od półbloczków duże bloki odstają  bo pólblok składa się z dwóch warstw bloczek i "powietrze".

Spróbuj jakieś budowle ze świata realnego przenieść do mc na początku, to może Cię fajnie zainspirować :)!

5jJNSGS.png

Opublikowano

W domku nie ma nic rewelacyjnego.Raczej każdy kto nie umie budować, zbudował by coś podobnego.

Potrafie budować lecz był to domek na survivalu oraz paczce i budowałem go na szybko ;)

Opublikowano

zwykły domek jak na początkowego budowlańca, dodam od siebie że może się wzoruj na początek jakimiś budowlami (np. na YouTube sprawdź)

6602914599812031494098.png

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...