Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Cytowanie

Gość lolens123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno nie jest sugestia pierwszej potrzeby, ale byłaby przeze mnie mile widziana.

Chodzi o automatyczne wstawianie cytowanych postów w spojler albo ograniczenie linijek.

Jest to dość uciążliwe, gdy czytamy jakiś temat i taki fircykowaty użytkownik cytuje w c**j długie posty, po czym do zabawy dołącza kolejny chłopek roztropek.

Temat jest zawalony i ciężko cokolwiek normalnie przeczytać. 

Opublikowano

Tak! Jeśli mam scrollować 5 sekund, aby zobaczyć 1 post, to podziękuje.

Opublikowano

Nie, jeśli samo wrzucić się w spoiler, czy tam będzie ograniczenie linijek (jeszcze głupsze, bo ludzie będą po prostu pisać w kilku postach?), to po prosty temat może nie wyglądać tak jak powinien, tak jak komuś na tym zależy.

@1361622928-U485574.pnglolens123

Cytaty mogą być bardzo kluczowe w tych postach, a nawet mogą składać się z samych cytatów.

giphy.gif

Opublikowano

Nie, jeśli samo wrzucić się w spoiler, czy tam będzie ograniczenie linijek (jeszcze głupsze, bo ludzie będą po prostu pisać w kilku postach?), to po prosty temat może nie wyglądać tak jak powinien, tak jak komuś na tym zależy.

Rozwiń jakoś myśl. Ni c***a nie rozumiem, co masz na myśli.

Mi zależy na tym, by czytać posty użytkowników. Nie wertować sobie cytaty.

http://www.mpcforum.pl/topic/1523949-iem-2016/page-3

"Cytaty mogą być bardzo kluczowe w tych postach, a nawet mogą składać się z samych cytatów." Z tego co wiem, sam cytat to powielenie, czyli spam. Kluczowe nie na pewno, gdy cytujesz post na pół strony a komentujesz dwoma wyrazami.

Opublikowano

Cytaty są o tyle istotne, że jak ktoś edytuje swój post, to jest pierwsza wersja właśnie w tym zacytowanym poście (tak, wiem, że są logi, ale administracja ma do tego dostęp). Brzydko wygląda (chociaż to mało istotne, ważna jest wygoda czytania), gdy jest zacytowane X treści i byłoby to jakimś ułatwieniem?, gdyby pojawiały się automatycznie w spoilerach (tak, jak napisałeś), mniej scrollowania. Jeżeli wypowiedzi są pisane z sensem, to nie mam nic przeciwko długim, natomiast trololo... meh. Jak ktoś potrafi zrobić, aby w zacytowanym poście automatycznie treść pojawiała się w spoilerze, to jak najbardziej ZA ;)

Opublikowano

Cytaty są o tyle istotne, że jak ktoś edytuje swój post, to jest pierwsza wersja właśnie w tym zacytowanym poście (tak, wiem, że są logi, ale administracja ma do tego dostęp). Brzydko wygląda (chociaż to mało istotne, ważna jest wygoda czytania), gdy jest zacytowane X treści i byłoby to jakimś ułatwieniem?, gdyby pojawiały się automatycznie w spoilerach (tak, jak napisałeś), mniej scrollowania. Jeżeli wypowiedzi są pisane z sensem, to nie mam nic przeciwko długim, natomiast trololo... meh. Jak ktoś potrafi zrobić, aby w zacytowanym poście automatycznie treść pojawiała się w spoilerze, to jak najbardziej ZA ;)

Opublikowano

Hm, moim zdaniem lepiej było przed zmianą, czyli tylko jeden cytat w cytacie, a nie całe drzewka/piramidki (jak zwał, tak zwał).

Te "drzewka" zapewne miały służyć temu, aby polepszyć użytkownikowi wygodę czytania danego "odłamu dyskusji" w obrębie jednego tematu, aby ktoś, kto właśnie chce dołączyć do dyskusji, nie musiał scrollować od początku po wszystkich stronach w temacie. Nie jestem jednak przekonana do tego, czy na tym forum prowadzone są takie merytoryczne dyskusje dostatecznie często, aby brak ograniczenia w cytowaniu był potrzebny. Częściej jest to wykorzystywane jedynie do zabawy (chyba wiele osób pamięta piramidki z cytatów o treści "jestem na nie" na cały ekran w sugestiach).

Podsumowując, jeśli te piramidki już muszą być, to jestem za wprowadzeniem jakiegoś sposobu na inteligentne ukrywanie ich części.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Cytowanie działa tak jak powinno, tylko ludzie nie umieją się tym posługiwać. Nie.

Plakietki pod krótkimi postami zajmują więcej miejsca niż piramidy z cytatów i to jest marnotrawstwo scrolla.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Pomysł mi się podoba, czas to pieniądz, takie scrollowanie zabiera dużo czasu aż nie chce myśleć ile w ciągu całego roku a przecież ten czas można by wykorzystać chociażby na obieranie ziemniaków.

Jestem za!

49yxrs.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nie wiem czemu ta sugestia już od miesiąca stoi. Wg. mnie powinniście wprowadzić zakaz cytowania bo przecież można wspomnieć używając @(nick).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...