Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto nagrywać jeszcze Minecrafta?

HalfLife3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Warto nagrywać tą grę, da się na niej wybić czy już nie? Może tak napiszę, zamierzam nagrywać minecrafta ale nie tego najnowszego od jakiś typu odbijające się slimeblocki aż po latające skrzydła tylko wersję beta 1.5_01.

Dałoby się jakoś nagrywać czy gimby by mnie zjadły dając łapki w dół 10s po przesłaniu i pisząc " hujowy film '?

Pozdrawiam, i proszę o normalne komentarze, nie, nie jestem dzieckiem co ma 10lat i nagrywa na 5fpsach...

Opublikowano

Zależy, czy wybiłbyś się i potem jakoś sobie sam poradził. Teraz ciężko się wybić, a na początku zawsze jest krytykowanie nagrywającego YouTubera, który zaczyna grać w Minecrafta. Możesz zacząć nagrywać odcinki i sam zobaczyć, jak to się wszystko potoczy - być może coś z tego będzie. 

Opublikowano

Zależy, czy wybiłbyś się i potem jakoś sobie sam poradził. Teraz ciężko się wybić, a na początku zawsze jest krytykowanie nagrywającego YouTubera, który zaczyna grać w Minecrafta. Możesz zacząć nagrywać odcinki i sam zobaczyć, jak to się wszystko potoczy - być może coś z tego będzie. 

muszę się reklamować na jakiś forach czy widzowie mnie sami znajdą szukając po youtube?

Opublikowano

muszę się reklamować na jakiś forach czy widzowie mnie sami znajdą szukając po youtube?

Możesz, np. wstawiając filmiki w dziale ''Media'', itp. Jest wiele sposobów na reklamę, ale wybieraj tylko te pozytywne. ;) 

Bywalec
Opublikowano

Myślę, że nie warto... Teraz nawet "duzi" youtuberzy jak nagrają to są hejtowani...

Ale jak już, to najlepiej teraz z serwerów, a nie z singla chyba. Możesz w sumie spróbować, ale ja bym radził z jakimś większym ytberem od razu próbować kontaktować.

PS 

Przede wszystkim jakość materiałów, bo inaczej się nie przyjmiesz.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Myślę, że nie warto... Teraz nawet "duzi" youtuberzy jak nagrają to są hejtowani...

Ale jak już, to najlepiej teraz z serwerów, a nie z singla chyba. Możesz w sumie spróbować, ale ja bym radził z jakimś większym ytberem od razu próbować kontaktować.

PS 

mam nawet 1110fps więc nie powinno być takowego problemu

Opublikowano

Ja myślę, że to nie wypali. Teraz minecraft jest oglądany jedynie na modach, serwerach czy zmyślnych mapach na command blockach. W becie tego nie ma, surowy minecraft to już przeszłość i ja bym wyłączył taki filmik po minucie. 

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

PS 

mam nawet 1110fps więc nie powinno być takowego problemu

Nie chodzi o same fps , musisz mieć jeszcze coś ciekawego do powiedzenia , jakoś zachęcić ludzi... ale koniec końców będą Cię hejtowali bo przecież to takie modne śmiać się z minecrafta...

Opublikowano

@topic

Jesli bedziesz gral w minecrafta tylko po to zeby sie "Wybic" to zapomnij. Filmiki nie beda zachecaly widzow do ogladania. Jest tylke ludzi co nagrywa minecrafta ze teraz widz latwo zobaczy co bylo nagrane zeby nabic suby a co bylo nagrane z pasja :)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

na ytbie nie chodzi o to co nagrywasz tylko ogląda się głównie bo ;

- osoba fajnie prowadzi serię

- ma przyjemny głos , fajnie się jej słucha

- robi jakieś ciekawe rzeczy, które sam później możesz porobić czy coś

- ma fajne filmiki, dobrze zmontowane, dobra muzyka

Prawda jest taka, że możesz nagrywać największe gówno jednak jeśli będziesz miał na to fajny pomysł, fajna obróbka filmu + twój ciekawy komentarz i widzowie przybędą :_)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Nie widze w tym sensu szczerze mowiac. Jest bardzo duzo osob ktore nagrywają minecrafta bez skutków a drudzy ze skutkami. Nie proponuje sie w to bawic, i tak nie ma z tego korzyści ani dużych szans na powodzenie

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja osobiście nie widzę przeszkód, pomysł dobry ale raczej proponuje nowsze wersję.

Jeśli potrafisz budować fascynujące rzeczy to powinno ci się udać.

Jakiś ciekawy texturpack i pomysł na każdy odcinek bądź serię. 

Spróbować możesz co ci szkodzi, początki są trudne ale nie można się poddać na początku.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. DarkSnow

„Oto mi rycerz! Kopia u toku, Z ramion mu skrzydła płyną sokole! Odwaga w piersiach, męstwo gra w oku, Szyszak jak gwiazda błyszczy na czole! Zawsze zwycięski zastęp tych wojów, Do dawnych synów podobny Sparty, Wśród tylu bitew i krwawych znojów, Jak mur z żelaza stał nieprzeparty! A kiedy gnuśność nami owładła, To i Husarya wtedy upadła!”

Opublikowano

najlepsze jest  to że takich youtuberów ci co mają po kilka tysięcy subskrypcji wybijają tych młodszych, taki nitro bądź isamu nawet nie montują filmu, nie chce im się zrobić przejść itp a jakimś cudem mają milion subskrypcji

Opublikowano

Może ci się nie udać wybić, ale zawsze jest jakaś szansa. Staraj się nagrywać jakieś "minigry" bo na surowym MC się nie wybijesz raczej ;)

Opublikowano

najlepsze jest  to że takich youtuberów ci co mają po kilka tysięcy subskrypcji wybijają tych młodszych, taki nitro bądź isamu nawet nie montują filmu, nie chce im się zrobić przejść itp a jakimś cudem mają milion subskrypcji

Bo subskrypcje nie zależą od samego montażu filmu, a od innych rzeczy. Aby zabłysnąć na scenie YouTube, to musisz dużo nagrywać i coś sobą prezentować. ;) Wszystko w swoim czasie, nie od razu Rzym zbudowano.

Opublikowano

A ja może się wypowiem bo jednak mam w tym doświadczenie i jako tako byłem swojego czasu dość odwiedzany na Twitchu/YT a mimo to, że porzuciłem kanał to i tak suby rosną..

Każdy tutaj pisze o montażu filmów o jakieś super przejścia i inne duperele..

Za przeproszeniem gówno prawda.

Znam osoby, które montują filmy starannie, po parę godzin dziennie a i tak mają po 200 subów max i minimum wyświetleń.

Moje własne filmy publikowałem tak jak mi się samemu podobało, nie zwracałem uwagi na jakieś śmieszne przejścia czy też inne duperele. Jedynie jakieś głupoty wycinałem a czasem nawet zostawiałem ;]

Pamiętam, ze raz jak prowadziłem streama zapytałem oglądających, że po co właściwie wchodzą na mój kanał/streamy skoro i tak nawet się nie staram, nie ukrywałem tego ale byłem leniwy i robiłem wszystko po swojemu.

Wtedy odpowiedział jeden typ, którego zapamiętałem:

,,Masz w dupie opinie innych i to jak krytykują Twoje filmy, robisz to z serca, pasji i widać w tym zabawę a nie zmuszenie się do czegoś".

Odpowiadając na Twoje pytanie..

5K followów, 2k+ subów osiągnąłem jedynie przez reklamowanie się na serwerach na czacie jak miałem streama. NIC WIĘCEJ.

Czym więcej będziesz spamował w komentarzach, po forach i innych takich to będą te właśnie ,,hejty" ale musisz je mieć głęboko by coś osiągnąć.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

A ja może się wypowiem bo jednak mam w tym doświadczenie i jako tako byłem swojego czasu dość odwiedzany na Twitchu/YT a mimo to, że porzuciłem kanał to i tak suby rosną..

Każdy tutaj pisze o montażu filmów o jakieś super przejścia i inne duperele..

Za przeproszeniem gówno prawda.

Znam osoby, które montują filmy starannie, po parę godzin dziennie a i tak mają po 200 subów max i minimum wyświetleń.

Moje własne filmy publikowałem tak jak mi się samemu podobało, nie zwracałem uwagi na jakieś śmieszne przejścia czy też inne duperele. Jedynie jakieś głupoty wycinałem a czasem nawet zostawiałem ;]

Pamiętam, ze raz jak prowadziłem streama zapytałem oglądających, że po co właściwie wchodzą na mój kanał/streamy skoro i tak nawet się nie staram, nie ukrywałem tego ale byłem leniwy i robiłem wszystko po swojemu.

Wtedy odpowiedział jeden typ, którego zapamiętałem:

,,Masz w dupie opinie innych i to jak krytykują Twoje filmy, robisz to z serca, pasji i widać w tym zabawę a nie zmuszenie się do czegoś".

Odpowiadając na Twoje pytanie..

5K followów, 2k+ subów osiągnąłem jedynie przez reklamowanie się na serwerach na czacie jak miałem streama. NIC WIĘCEJ.

Czym więcej będziesz spamował w komentarzach, po forach i innych takich to będą te właśnie ,,hejty" ale musisz je mieć głęboko by coś osiągnąć.

@ref ciekawie opisałeś, chociaż reklamowanie się na forach to taki średni pomysł przez to że w Polsce nikt tego nie zrozumie i raki się znajdą...

Opublikowano

Powiem Tak :>

Minecraft był modny jest i będzie :D

Niby tak, ale znam osoby co mimo fajnego montażu mają 100subów a nagrywają 2lata, a znam osoby co nagrywają byle co i jego youtuber promuje, załóżmy taki isamu ma 100subów, izak miał 1ksubów i ten izak nagrywa z nim odcinek i na tym to właśnie polega. Ja niestety nie znam żadnego znanego youtubera co by ze mną chciał zagrać, taki rockalone2k nagrywa z ekipą no i pod takimi filmami ma dużo like itp.

@Edit taki brutal zrobił dramę i z 1k ma aktualnie 80k a to dlatego że ze stołem zaczoł się kłócić

Podaje link https://www.youtube.com/watch?v=Yx9BBV6MngM jak ludzie sie wybijaja :) Niestety ja nie mam z kim się wybijać...

Opublikowano

Nie, nie warto.

Nie masz szans na wybicie się.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Polecam nagrywać to co ci sławniejsi YouTuberzy, Osoby które ich oglądają będą szukali więcej filmików z tej gry :)
A jeśli chodzi o Minecrafta .. wg mnie jest coraz mniejsze zainteresowanie w tym kierunku. Musiał byś wykazać się sporą kreatywnością by zachęcić osoby do obejrzenia czegoś co dawno im się znudziło, albo co ma dużą konkurencję. W końcu Minecraft jest chyba najbardziej popularną grą do nagrywania i jest jej w sieci w h**.­

04:20

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...