Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ludzkość za 100lat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość mówi że nas nie będzie, kolejni próbują być śmieszkami, kolejni mówią że będzie jeden naród (tutaj mogą mieć rację, ale to prowadzi do końca czasów, więc po części każdy ma rację)

Jeśli patrzeć tak na trzeźwo, dużo rzeczy może się zmienić, dużo rzeczy może powstać. Będzie dla nas mniej więcej wyglądać to tak, jak świat teraz dla ludzi żyjących w czasach pierwszej wojny światowej.

Można spekulować, ale wątpię by świat zmienił się z dnia na dzień w futurystyczne metropolie, gdyż to leży w rękach urodzonych niedawno dzieci i ich dzieci, które się urodzą a wiadomo jak wyglądają teraz nastolatkowie, ich zachowania oraz ideały ;>

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Za 100 lat będzie na ziemi tyle śmieci  że nie będzie życia 

Sam chodząc po lesie widzę co sie odpierdala normalnie wysypiska śmieci w lesie no to pozdro 

Ewentualnie Iluminaci się ujawnią i rozpierdolą świat 

Opublikowano

Można oczekiwać, że po III wojnie światowej wiele się zmieni. Przypuszczam, iż w pierwszej kolejności nastąpi redefinicja pojęcia państwa. Państwa od tej pory staną się organizacjami o charakterze zbliżonym do przedsiębiorstw, koporacji lub też luźnych stowarzyszeń. Żadne państwo nie będzie już narodowe i żadne nie będzie posiadało własnej armii, ponieważ armię państw narodowych zastąpi jedna, wspólna, światowa armia. Z resortów siłowych pozostanie natomiast policja i służby bezpieczeństwa, które nadal mogą działać tylko regionalnie, tak jak do tej pory. Być może więc dopiero w tym okresie możliwie stanie się wdrożenie nowych systemów.

Zdelegalizowany zostanie nie tylko Islam, ale również większość światowych religii, w tym chrześcijaństwo. Otrzymają one status niebezpiecznych sekt destrukcyjnych, i będą ścigane z urzędu, tak samo jak po II wojnie światowej propagowanie nazizmu i faszyzmu.

Narastająca presja ze strony środowisk proekologicznych może nawet doprowadzić do delegalizacji produkcji i sprzedaży mięsa, połączonej z definitywnym zakazem zabijania wszystkich zwierząt poza owadami. Już dzisiaj w tym aspekcie prawodawstwa państw są wyjątkowo niekonsekwentne. Istnieją kary za zabijanie i znęcanie się nad zwierzętami, natomiast w celach spożywczych można naszych „braci mniejszych” mordować w sposób absolutnie bezkarny. W przypadku narkotyków może być natomiast odwrotnie. Mogą one stać się legalne i sprzedawane na receptę, podobnie jak dzisiejsze leki. Nie będą to już jednak narkotyki w dzisiejszym tego słowa znaczeniu, ale dużo bezpieczniejsze dla zdrowia wspomagacze nastroju, którym bliżej do leków, aniżeli do takich używek jak papierosy czy alkohol.

Tak, czy inaczej wydaje mi się, że tym, którzy przetrwają będzie się żyło znacznie lepiej niż teraz.

Opublikowano

Za 100 lat? Nigdy nic nie wiadomo, lecz wydaje mi się, że przemysł technologiczny rozwinie się tak bardzo, że większość rzeczy, która jest w aktualnej formie po prostu zniknie.

Opublikowano

wiem tylko tyle że będzie zajebiscie

będą nowe rozrywkowe rzeczy, nowa technologia

operacje plastyczne będą bardzo tanie i każdy będzie chodził modyfikować fejs

już teraz podobno pracują nad eliksirem który będzie wydluzał żywotność człowieka do 125 lat srednio :)

pewnie zrobią też jakieś narkotyki które nie będą szkodliwe, a faza będzie nie z tej Ziemi :)

Opublikowano

większość światowych religii, w tym chrześcijaństwo. Otrzymają one status niebezpiecznych sekt destrukcyjnych, i będą ścigane z urzędu, tak samo jak po II wojnie światowej propagowanie nazizmu i faszyzmu.

Serio?

Z krzyżem jeszcze nikt nie wygrał i nie wygra. ​

Deus vult

Opublikowano

większość światowych religii, w tym chrześcijaństwo. Otrzymają one status niebezpiecznych sekt destrukcyjnych, i będą ścigane z urzędu, tak samo jak po II wojnie światowej propagowanie nazizmu i faszyzmu.

Serio?

Dokładnie. Z krzyżem nikt nie wygra, dlatego islamiści podbiją ludzkość. Chyba, że miałeś na myśli przeciw.

Za 100 lat będzie progresja albo regresja. Teraźniejszość ma duży wpływ, a przy aktualnym pierdolniku nic nie wiadomo.

Opublikowano

Serio?

Dokładnie. Z krzyżem nikt nie wygra, dlatego islamiści podbiją ludzkość. Chyba, że miałeś na myśli przeciw.

Za 100 lat będzie progresja albo regresja. Teraźniejszość ma duży wpływ, a przy aktualnym pierdolniku nic nie wiadomo.

Jak granice nie zostaną obstawione wojskiem, a każdy ponton z ludźmi którzy nie są Europejczykami nie zostanie zestrzelony to ta wojna jest przegrana. Ogólnie islamiści nie mają żadnych szans w starciach wojennych. Kilka godzin i całe kraje muzułmańskie, mogą wyparować bez problemu. Ale czy to jest rozwiązaniem? Nie ma żadnych szans, aby doszło do asymilacji.

Bo ludzie maja wyprane mózgi ta religia

Islamem?

Deus vult

Opublikowano

Z kontekstu można wywnioskować, że chodziło mu o chrześcijaństwo.

Opublikowano

Chodzi mi o wszystkie.

Nie rozumiem na czym miałoby polegać "wypranie mózgu" z Chrześcijaństwem, który przetrwał chodź by komunizm.

Deus vult

Opublikowano

Chodzi mi o wszystkie.

Nie rozumiem na czym miałoby polegać "wypranie mózgu" z Chrześcijaństwem, który przetrwał chodź by komunizm.

Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Pewno za 100 lat ludzie będą już tylko ciałem bez umysłu.

Opublikowano

Chodzi mi o wszystkie.

Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Pewno za 100 lat ludzie będą już tylko ciałem bez umysłu.

Nic nie warte spekulacje.

Deus vult

Opublikowano

A religia to co? Warte? Nawet nie miałeś wyboru. Zostało ci to narzucone.

Opublikowano

Widze, ze ataki na kosciol to taka laicka tradycja nie? Czym wam kosciol zawinil, ze tak atakujecie? A obywatelstwo polskie? Warte? Przeciez nie miales wyboru

Opublikowano

A religia to co? Warte? Nawet nie miałeś wyboru. Zostało ci to narzucone.

Mówisz o religii czy w sensie Boga?

Nic nie zostało mi narzucone, mogłem i mogę w każdej chwili zrezygnować z tej religii. Jednak jako jedyna wydaje mi się sensowna i jasna. To że wierzę w Boga nie wynika z samej religii, ale raczej z obserwowanego struktury wszechświata i inteligencji jaka za nim się kryje. Religie, tradycja nadaje pewien sens temu i wyjaśnia pewne rzeczy, gdzie nauka jest bezradna.

Deus vult

Opublikowano

100 lat to dużo czasu. Widzę siebie w grobie, a na świecie toczące się wojny pomiędzy ludźmi w każdym państwie. Imo może ktoś zrobi taki The Walking Dead z broni biologicznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...