Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe laptopy dla uchodźców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problemem jest religia i jej interpretacja, oni nigdy nie zasymiluja sie, no moze jednostki, ale wiekszosc bedzie czula sie rasa panow.

I oczywiscie prawo do pracy w innych krajach ue i wyjazdy tam Polakow to chyba jedno z praw wynikajacych z naszego uczestnictwa w ue, wiec porownywanie tego z uchodzcami jest co najmniej smieszne

Napisałem wyraźnie o zasiłkach.

"W porządku jest to, że Polak za granicą bierze zasiłki na dzieci, które żyją w Polsce?" Pracować Ci nikt nie zabrania, ale dlaczego miałbyś brać zasiłek?

Skąd w was tyle zawiści? Jak psy ogrodnika. Ja nie używam/nie potrzebuję, to drugiemu i tak nie dam.

Nikt nie zmusza was do pomocy, więc ukryjcie się ze swoją niczym nieuzasadnioną nienawiścią w kierunku ludzi, którzy potrzebują tej pomocy.

„Byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie. Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili”

„Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili” To słowa "waszego Jezusa".

Tacy z was patrioci i chrześcijanie, ale chyba tylko wtedy, gdy wam wygodnie.

Opublikowano

duzo polakow nie ma laptopow np nasz nowy dom a terrorysci je dostaja tez bym chcial nowego laptopa ale lepiej dac terrorysta

jednym slowem POLSKA

Opublikowano

duzo polakow nie ma laptopow np nasz nowy dom a terrorysci je dostaja tez bym chcial nowego laptopa ale lepiej dac terrorysta

jednym slowem POLSKA

To idź do pracy i sobie zarób. Oni są w potrzebie. Są na obcym terenie, nie znają języka, mają dużo stresu związanego z wojną. Trzeba im pomóc.

@1373230489-U611928.pngb△ry jak ktoś coś chce, to bierze. Nie czeka, aż ktoś mu poda, bo tak to sobie można długo czekać.

Opublikowano

Chyba zostane uchodźcą. Bardziej opłaca się być idiotą który wymusza niż osobą która studiuje i chce się czegoś nauczyć, szkoda, że ci co chcą coś osiągnąć nic nie dostają.

Nawet jeżeli to FAKE mówie w 100% poważnie...

banner.jpg

Opublikowano

Oni mają telefony droższe od mojego a jeszcze laptopów im kuźwa trzeba :'D

Telefony mają z innego powodu. Była afera, że sieci komórkowe same dawały telefony, by wymusić odszkodowanie od państwa.

Uchodźcy mają te telefony nie ze swojej winy. Można rzecz, że zostali wykorzystani, więc i nawet posiadanie telefonu czyni z nich ofiary.

Opublikowano

jednym slowem POLSKA

Spokojnie, kibice zrobią z nimi porządek w Polsce, długo tutaj nie posiedzą :)

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

jednym slowem POLSKA

­

Sądze że to nie bedzie potrzebne bo oni i tak nie chcą do nas przyjeżdżać iż gdyż ponieważ mamy niski socjal :v

79160594027661829163.png

Opublikowano

jednym slowem POLSKA

­

Sądze że to nie bedzie potrzebne bo oni i tak nie chcą do nas iż gdyż ponieważ mamy niski socjal :v

Ale i tak ich dorwią, czytałem coś tam, że dostali mieszkanie i wszystko a i tak chcieli do Niemiec bo tutaj bieda xD

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

To wina polskiego rządu, że nie potrafi zapewnić godnych warunków do życia. Uchodźcy na przykład 2+2 mają mieszkać w klitce 20m^2?

Opublikowano

W Polsce nie ma uchodźców.  xD Za biedni jesteśmy dla nich.  :v

Opublikowano

Skąd w was tyle zawiści? Jak psy ogrodnika. Ja nie używam/nie potrzebuję, to drugiemu i tak nie dam.

Ty tak na serio?

Jeśli tak to zakończ tą karuzelę kompromitacji i demagogii. 

Nikt nie zmusza was do pomocy, więc ukryjcie się ze swoją niczym nieuzasadnioną nienawiścią w kierunku ludzi, którzy potrzebują tej pomocy.

Nikt nie potrzebuje pomocy, to nie nasz problem. Kraje które zdestabilizowały sytuacje, niech biorą odpowiedzialność. Ale prawda jest taka, że te brudasy nie przychodzą tutaj bo sami chcą, wszystko jest sterowane przez pewną grupę ludzi, które mają doprowadzić do zniszczenia resztek Cywilizacji Europy. 

Nikt nie zmusza was do pomocy, 

Nie rozumiem, na czym polega problem?

Chcesz pomocy to wyłóż z własnej kieszeni. Nie mieszaj w to ludzi którzy nie chca mieć z tym nic wspólnego.

„Byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie. Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili”

„Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili” To słowa "waszego Jezusa".

Tacy z was patrioci i chrześcijanie, ale chyba tylko wtedy, gdy wam wygodnie.

W żadnym wypadku nie są naszymi braćmi. Zabiją naszych braci, bez żadnych skrupułów.(religia pokoju=szatana).

Fajnie jakbyś podał przypis.

A tutaj mała odpowiedź.

"I ujrzałem Bestię wychodzącą z morza

mającą dziesięć rogów i siedem głów, 

a na rogach jej dziesięć diademów, 

a na jej głowach imiona bluźniercze."  Apokalipsa św Jana (13,1).

Pozdro dla kumatych. 

Deus vult

Opublikowano

Twoja mała odpowiedź świadczy o tym, że biblia sama w sobie jest sprzeczna, taki paradoks.

Gdybyś naprawdę wierzył, że świat jest sterowany przez pewną grupę, to na pewno nie pierdoliłbyś o religii.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens123

Dobry z Ciebie prowokator albo masz coś z głową jeżeli myślisz w taki sposób jak teraz, polecam wyłączyć tvn i inne niemieckie media, które chcą żebyś myślał tak jak sobie zażyczą. Mężczyźni w sile wieku spie**alają ze swojej ojczyzny zostawiając tam kobiety i dzieci zamiast walczyć za swój kraj? Zrozumiałbym gdyby 90% tych imigrantów składało się z kobiet i dzieci a reszta to jakieś pierdoły bojące się walczyć o swój dom. Oni nie mają żadnych skrupułów, stawiają siebie ponad prawem, narzucają własne zasady i kulturę w kraju gdzie są tylko gośćmi, tworzą demonstracje, traktują kobiety jak ścierwo, ataki terrorystyczne, kradzieże, syf na ulicach, gwałty, morderstwa - to są zwierzęta a nie ludzie potrzebujący pomocy. Ja we własnym kraju chcę czuć się bezpiecznie a nie ze strachem, że w każdej chwili do sklepu może wbiec jakiś po*eb z bombą.

Poczytasz sobie w internecie i pooglądasz filmiki na ich temat to uświadomisz sobie prawdę, no chyba, że serio masz coś z głową i to do Ciebie nie dociera.

Opublikowano

@klejmagic

Jeśli ktoś nie czuje się bezpiecznie, to nie wina uchodźców. To wina państwa, że nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa. 

Pamiętaj, że najciemniej jest pod latarnią.

Chcą wprowadzać swoje zasady, ponieważ państwo pozwala. Trzeba trzymać za pysk. Nie podoba się to do domu albo niech policja od razu strzela, jeśli ktoś stwarza zagrożenie.

Takie problemy to nie problemy. Rozwiązanie wyżej proste i skuteczne, pozwoli na łatwy przesiew. Gorzej z tymi, których nie można zidentyfikować lub tymi, którzy po osiedleniu się w Europie, zniknęli bez śladu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...