Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe laptopy dla uchodźców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ostatnio jakieś wydarzenie na fejsie z tym widziałem. Ale to nie jest głupie bo można dać laptopa z jakimś programem szpiegującym i sprawdzać, czy terrorysta czy nie xD

Opublikowano

Na co im w tej chwili laptopy? Nie wystarczają im najnowsze telefony?

Jeśli uciekają (rzekomo) przed wojną to powinno się myśleć raczej nad zapewnieniem im pracy oraz tymczasowego noclegu do czasu osiągnięcia jakiegoś poziomu, na którym mogliby normalnie i samodzielnie egzystować.

Opublikowano

Nie mam pojęcia, po c**j im te laptopy. Jeśli mają już coś dostać, to powinni otrzymać mieszkania i zasiłki, by mogli mieć ułatwiony start i łatwiejszą integrację z nowym społeczeństwem.

@1361622928-U485574.pngCayadi tak, większość z nich to terroryści, ale pośród nich są też ci, co potrzebują pomocy. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.

Opublikowano

Ci "uciekinierzy przed wojną" to w większości młodzi mężczyźni, w pełni sprawni fizycznie. Gdzieś widziałam zdjęcie, jak przez granice przechodzili jeszcze w mundurach. Cóż, w pośpiechu pewnie nie zdjęli  xD

A dajmy im te laptopy, ciepłe posadki i niech sobie żyją na koszt państwa. Czekam tylko, aż w końcu ktoś się obudzi i zrobi z nimi porządek. Nie mam na myśli tych wielce tolerancyjnych krajów  :((

Opublikowano

Ci "uciekinierzy przed wojną" to w większości młodzi mężczyźni, w pełni sprawni fizycznie. Gdzieś widziałam zdjęcie, jak przez granice przechodzili jeszcze w mundurach. Cóż, w pośpiechu pewnie nie zdjęli  xD

A dajmy im te laptopy, ciepłe posadki i niech sobie żyją na koszt państwa. Czekam tylko, aż w końcu ktoś się obudzi i zrobi z nimi porządek. Nie mam na myśli tych wielce tolerancyjnych krajów  :((

Łatwiej odwrócić głowę, jeśli nie widzisz wniosków. Nie Twoje dzieci, nie Twój dom stoi w ogniu.

Lepiej niech żyją na koszt państwa w Europie, niż tam, by umrzeć.

@Clear500 wychowałeś się w cywilizowanym kraju. Masz możliwość, żeby pracować i kupić sobie laptopa.

Opublikowano

Łatwiej odwrócić głowę, jeśli nie widzisz wniosków. Nie Twoje dzieci, nie Twój dom stoi w ogniu.

Są oczywiście osoby, których sytuacja zmusiła do opuszczenia kraju, przeważnie rodziny z dziećmi i im jak najbardziej należy się pomoc. Ja jednak mam na myśli tych wszystkich młodych mężczyzn, którzy przebywają m.in we Francji, Szwecji i w Niemczech. Z bronią w ręku, terroryzujących społeczeństwo, dokonujących zamachów i gwałtów, usiłujących wprowadzać własne prawa.

Faktycznie, powinni jak najbardziej żyć na koszt państwa i niech dalej wzbogacają kulturowo  :)

Nie czepiając się - mogę skierować te słowa o "nie wrzucaniu wszystkiego do jednego worka" także do Ciebie, bo potraktowałeś wszystkich jako tych faktycznie potrzebujących. A jak już słusznie zauważyłeś, są tutaj dwie strony medalu  :) 

Bez spamowania, jeśli chciałbyś jeszcze wymienić się poglądami ze mną, to zapraszam na PW. I nie, to nie jest żadna spina albo coś w tym stylu  :)

Opublikowano

Są oczywiście osoby, których sytuacja zmusiła do opuszczenia kraju, przeważnie rodziny z dziećmi i im jak najbardziej należy się pomoc. Ja jednak mam na myśli tych wszystkich młodych mężczyzn, którzy przebywają m.in we Francji, Szwecji i w Niemczech. Z bronią w ręku, terroryzujących społeczeństwo, dokonujących zamachów i gwałtów, usiłujących wprowadzać własne prawa.

Faktycznie, powinni jak najbardziej żyć na koszt państwa i niech dalej wzbogacają kulturowo  :)

To już nie ich wina. Tylko danego kraju, że nie potrafi utrzymać porządku. Gwałty i zabójstwa to także domena chrześcijan :)

Chcą swoje prawa, bo czują się nieswojo. Unie Europejska powinna kłaść większy nacisk na integrację. Wtedy nie byłoby takich problemów.

Opublikowano

To już nie ich wina. Tylko danego kraju, że nie potrafi utrzymać porządku. Gwałty i zabójstwa to także domena chrześcijan :)

Chcą swoje prawa, bo czują się nieswojo. Unie Europejska powinna kłaść większy nacisk na integrację. Wtedy nie byłoby takich problemów.

Oni się powinni k***a asymilować w środowisku do którego spierdalają, swoje prawa mogą sobie wsadzić za przeproszeniem w odbyt, mają już swoje społeczności w krajach europejskich gdzie mogą sobie robić co chcą, bo mają nawet własne dzielnice i nikt tam nie zagląda, ale integrowanie tych podludzi to już ostra przesada, pluję na takich ludzi jak ty, nie wiem jak trzeba mieć w głowie napierdolone żeby popierać u nich pasożytnictwo tylko dlatego że czują się nieswojo a ich kraj nie potrafi im zapewnić pokoju (swoją drogą gówno prawda, ludzie z bliskiego wschodu mają tak spierdoloną mentalność że zawsze się bili i będą bić między sobą i innymi).

Opublikowano

@Taίga Uczmy ich pokoju i rozwoju horyzontu. Zamiast wiary w złotych bożków, wojen w ich imieniu. Bóg nie stoi po żadnej stronie, mówi o przebaczeniu.

Opublikowano

@Taίga Uczmy ich pokoju i rozwoju horyzontu. Zamiast wiary w złotych bożków, wojen w ich imieniu. Bóg nie stoi po żadnej stronie, mówi o przebaczeniu.

Te zwierzęta są zwierzętami własnie przez religie. Nie są w stanie życ w cywilizowanym kraju, tak więc jakiekolwiek próby uczenia ich, spełzną na niczym.

Darmowe laptopy to nic, już sam fakt że wsiąknęliśmy w to całe humanitarne gówno i ich wszystkich przyjmujemy świadczy o tym jacy jesteśmy głupi. Będzie tylko gorzej, będziemy dawać więcej a oni odbiorą nam wszystko.

Opublikowano

Te zwierzęta są zwierzętami własnie przez religie. Nie są w stanie życ w cywilizowanym kraju, tak więc jakiekolwiek próby uczenia ich, spełzną na niczym.

Darmowe laptopy to nic, już sam fakt że wsiąknęliśmy w to całe humanitarne gówno i ich wszystkich przyjmujemy świadczy o tym jacy jesteśmy głupi. Będzie tylko gorzej, będziemy dawać więcej a oni odbiorą nam wszystko.

Kościół palił domy, Islam burzył miasta, Żydzi sprzedawali swoich. Dziś to robi demokracja. Każdy ma prawo do lepszego życia, nie odbieraj im tej szansy przez swój błędny tok myślenia.

Będziemy równi, dopiero na cmentarzach.

Opublikowano

Oni się powinni k***a asymilować w środowisku do którego spierdalają, swoje prawa mogą sobie wsadzić za przeproszeniem w odbyt, mają już swoje społeczności w krajach europejskich gdzie mogą sobie robić co chcą, bo mają nawet własne dzielnice i nikt tam nie zagląda, ale integrowanie tych podludzi to już ostra przesada, pluję na takich ludzi jak ty, nie wiem jak trzeba mieć w głowie napierdolone żeby popierać u nich pasożytnictwo tylko dlatego że czują się nieswojo a ich kraj nie potrafi im zapewnić pokoju (swoją drogą gówno prawda, ludzie z bliskiego wschodu mają tak spierdoloną mentalność że zawsze się bili i będą bić między sobą i innymi).

Każdy ma prawo żyć w spokoju. Większym pasożytnictwem wykazują się patologiczne rodziny w Polsce, którym najbardziej przysłuży się 500 zł na dziecko. Nie można oczekiwać od wyróżniającego się wyglądem, nieznającego języka uciekiniera, że bez solidnego programu ze strony kraju, który go gości, znajdzie pracę i będzie w stanie normalnie funkcjonować. W Europie również istniało wiele konfliktów, a nawet rozpoczęły się tutaj dwa największe w historii ludzkości.

Opublikowano

Popierdalają sobie z telefonami za 2 kafle to jeszcze dostaną za darmo laptopy no z*********e, a c**j tam że w polsce jest od c**ja bezdomnych/biednych rodzin lepiej dać ziomkom uchodźcom im się bardziej przyda.

Opublikowano

@Clear500 wychowałeś się w cywilizowanym kraju. Masz możliwość, żeby pracować i kupić sobie laptopa.

No tak kobiety zostały bronić się, a faceci w sile wieku spierdalają. #logika/. 

Deus vult

Opublikowano

Co Ty człowieku Pierd*lisz?Prawie wszyscy Ci biedni uchodźcy to są zdrowi mężczyźni którzy przyjechali tutaj poużywać europejki i powoli osiedlać Europę.

Im się nie chce pracować.Mówisz żeby wychowywali się w cywilizowanym kraju??Wyobraź sobie małpy w mieście.

Ciekawe jakbyś gadał jakby we własnym ojczystym kraju taki brudas zgwałcił Ci matkę a jego bękart np twoją córkę.

Laptopik, może jeszcze jachcik ??Przecież to jest niepojęte a ludzie zdychają z głodu mając 1,3 tys zł a taki  nierób jeszcze ma laptopa dostać ?

TYLKO ŚCIERWA UCIEKAJĄ PRZED WOJNĄ ZAMIAST BRONIĆ SWOICH RODZIN.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngMethamphetamine

Większość tych młodych prowadziło swoje biznesu w krajach rodzimych. Teraz chcą działać tutaj, by wspierać rodzinę i wysyłać pieniędze.

To tak jak Polaki kradna ręczniki w hotelach USA i wysyłają do Polski. To już jest w porządku? W porządku jest to, że Polak za granicą bierze zasiłki na dzieci, które żyją w Polsce?

@MaX095 jak zdychają za 1.3, to niech znajdą lepszą pracę. Najłatwiej wszystko na rząd zwalić.

"Ciekawe jakbyś gadał jakby we własnym ojczystym kraju taki brudas zgwałcił Ci matkę a jego bękart np twoją córkę." Dlaczego taki bezwartościowy argument podajesz?

To samo może się zdarzyć ze strony białego człowieka. Wtedy mu podziękujesz, że on to zrobił a nie jakiś uchodźca?

Mam nadzieję, że w razie wojny wy będziecie dumnie szli w pierwszym szeregu, bo krytykować przez monitor przychodzi łatwo.

@Wojciech.. dotację na rydzyka popierasz?

Opublikowano

Problemem jest religia i jej interpretacja, oni nigdy nie zasymiluja sie, no moze jednostki, ale wiekszosc bedzie czula sie rasa panow.

I oczywiscie prawo do pracy w innych krajach ue i wyjazdy tam Polakow to chyba jedno z praw wynikajacych z naszego uczestnictwa w ue, wiec porownywanie tego z uchodzcami jest co najmniej smieszne

Opublikowano

"Nasze piękne Polskie miasto Szczecin organizuje zbiórke laptopów dla uchodźców w Berlinie które niby mają im pomóc w nauce języka niemieckiego"

Dawno nie widziałem tak spaczonego pomysłu, te pieniądze mogłyby zostać przeznaczone na np jakąś pomoc finansową młodym aby nie musieli uciekać z kraju za pracą. Jeszcze internet im sponsorujmy to brak możności porozumiewania się z Rosjanami w grach nie będzie największym problemem bo pojawią się araby. Jeżeli to ma być pomoc w nauce języka niemieckiego to niech to im Niemcy kurde sponsorują. 

49yxrs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...