Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja -> Szybsze wbijanie 30 levelu? Fala smurfów?

Sztalixon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, co sądzicie o tym, że spotkamy się niedługo z obniżeniem wymaganego doświadczeni do zdobycia poziomu? ­

[…] prawdopodobnie w następnym patchu zmniejszymy ilość doświadczenia potrzebnego do osiągnięcia 30 poziomu aż o połowę.

Wypowiedź "Meddlera"...

A więc podsumowując: 

Zdobycie 30 levela będzie kwestią kilku dni. Skąd w ogóle ten pomysł? 

Pomysł ten opracowano po pozytywnych testach, które odbyły się rok temu na serwerze rosyjskim..

Opublikowano

jak dla mnie to minus, za szybko bedzie mozna dostac sie do rankedow bez wiekszej wiedzy o grze(teraz tak dlugo sie wbija 30lvl ze spokojnie mozna wszystko ogarnac) a wtedy po prostu nie bedzie na to czasu tak mysle

Opublikowano

Smurfami bym się nie przejmował bo oni zawsze byli są i będą, natomiast patrząc na to z perspektywy nowego gracza super sprawa, ja sam swój 30 lvl wbijałem przez pare miesięcy, niech dodadzą jeszcze nagrody za wbijanie kolejnych poziomów w postaci IP czy coś to już będzie naprawdę ekstra.

Opublikowano

i bardzo dobrze xD

Dobrze smurfy ok ale jak ktoś zaczyna grę wbije szybko 30 lv nic się nie nauczy i zacznie grac rankedy fajnie nie ? 

No to będzie przegrywał i się uczył na rankedach. Nie wrzuci go do golda +, a niżej niż tam samemu się wygrywa (mając skill na poziomie ~plat)

Opublikowano

Smurfami bym się nie przejmował bo oni zawsze byli są i będą, natomiast patrząc na to z perspektywy nowego gracza super sprawa, ja sam swój 30 lvl wbijałem przez pare miesięcy, niech dodadzą jeszcze nagrody za wbijanie kolejnych poziomów w postaci IP czy coś to już będzie naprawdę ekstra.

W pełni się z tobą zgadzam. Np co 5 poziomów jakiś boost na 2-4 wygrane.

http://imgur.com/3pGeCrY - hipokryzjon. hehe

Opublikowano

Bezsensu. To nie tu leżał problem wbijania poziomu, to tylko odblokowuje łatwiejsza możliwość tworzenia smurfów. Powinni zmienić albo tempo pozyskiwania IP albo cenę championów. Zmiana na -

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Teraz konta 30 lvl unranked beda mialy bardzo niska wartosc, bo beda mialy moze 10k ip? Czyli champion za 6300 i stronka na podstawowe runki

Taki typowy janusz sobie pomysli "po co ja mam placic 50 zl za konto jak teraz w tydzien sobie wyexpie" 

Rito mowi elo botom.

Opublikowano

Levelowanie by było o połowę łatwiejsze, idzie za tym mniejsza ilość wygranych IP w wyprawie od 1-30. Dobrze wiemy że Riot nie zmniejszy ceny championów bo by stracili sporo na tym kasy, a to ich nie interesuje, dlatego na Reddicie pojawiła się dyskusja o tym że powinni wprowadzić nagrody w postaci IP za dobicie pewnych leveli lub jakiekolwiek inne nagrody jako rekompensatę za mniejsza ilość IP po dobiciu 30 lvl.

Co o tym myślicie? Myślę że by było dość spoko, ja ogólnie od dawna myślę że w League powinny być jakiegoś typu questy, nawet jakieś zadanie dzienne które dawałyby IP jako nagrodę. Bo jednak żeby kupić champy za 6300 trochę trzeba pograć...

Opublikowano

Levelowanie by było o połowę łatwiejsze, idzie za tym mniejsza ilość wygranych IP w wyprawie od 1-30. Dobrze wiemy że Riot nie zmniejszy ceny championów bo by stracili sporo na tym kasy, a to ich nie interesuje, dlatego na Reddicie pojawiła się dyskusja o tym że powinni wprowadzić nagrody w postaci IP za dobicie pewnych leveli lub jakiekolwiek inne nagrody jako rekompensatę za mniejsza ilość IP po dobiciu 30 lvl.

Co o tym myślicie? Myślę że by było dość spoko, ja ogólnie od dawna myślę że w League powinny być jakiegoś typu questy, nawet jakieś zadanie dzienne które dawałyby IP jako nagrodę. Bo jednak żeby kupić champy za 6300 trochę trzeba pograć...

To by bylo dobre rozwiazanie tylko dla botow, z jakiej racji ma byc wiecej IP?

Osoba, ktora zaczyna gre raczej bedzie miec wyjebane, czy nabije sobie IP w drodze do 30 lvl, czy juz po uzyskaniu 30 lvl

­

Opublikowano

Bez sensu. 

Jeśli zmniejszą o połowę to osoby zwane potocznie "noobkami" (chociaż też zwykli początkujący), będą mieli 30lvl grając na poziomie 15. I ja tutaj widzę falę hejtów od osób "bardziej doświadczonych" na tych nowych graczy. 

Moim zdaniem zwiększy się toksyczność na 30 poziomie.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie podoba mi się, pamiętam jak zmieniało się mój skill i podejście do gry podczas wbijania 30 lvl'a wiadomo noobek trafi do bronzu ale nawet tam może komuś zepsuć grę swoim brakiem doświadczenia. 

49yxrs.png

Opublikowano

Imo z*******a opcja, zwiększy się poziom w lolu ponieważ szybciej nowi gracze będą mogli zacząć grać rankedy które uczą więcej niż normale.

Druga z*******a rzecz to likwidacja sprzedaży kont typowo dla leniwych smurfów, ponieważ wbicie 30 lvl'a zajmie maksymalnie tydzień.

Opublikowano

Bez sensu. 

Jeśli zmniejszą o połowę to osoby zwane potocznie "noobkami" (chociaż też zwykli początkujący), będą mieli 30lvl grając na poziomie 15. I ja tutaj widzę falę hejtów od osób "bardziej doświadczonych" na tych nowych graczy. 

Te osoby nie beda na poziomie 15 lvl, tylko 22, a to roznica 

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Experience_(summoner)

­

Opublikowano

C*****a sprawa, sciagasz sobie lola, w ciagu miesiąca wbijasz 30 poziom ale nie masz zadnej wiedzy o grze, no i wtedy zaczynasz grac rankedy nie majac zadnej wiedzy na temat tej gry. Riot jak zawsze zjebał sprawe, nie po to tak dlugo expi sie do 30 levela zeby w ciagu miesiaca mozna bylo grac rankedy.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Bez sensu. 

­

Ale różnica... No ale przez te 7 lvl'ów też  by się więcej nauczył.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Ale to będzie dobra opcja gorsza z ip bo znam osoby, które mają po 800 winów na normlach a poziom i tak mają zerowy więc zbytnio róznicy nie zrobi większość osób i tak wyląduje w brązie i silverze 

Opublikowano

Bez sensu. 

­

Ale różnica... No ale przez te 7 lvl'ów też  by się więcej nauczył.

Do uzyskania 15lvl potrzeba 8k expa, na 22 lvl trzeba 20k expa, czyli ponad 2x wiecej gier 

Naprawde nie ma tutaj zadnej roznicy wedlug ciebie?

­

Opublikowano

Wklejam post z tematu od @Challenjour tutaj, ponieważ nie ma sensu prowadzić 2 dyskusji na ten sam temat.

Siemanko.

Tak sobie przeglądałem forumek o skryptach i pewien typek dostał wiadomość od supportu o treści :

13yJIkU.png

Streszczając : Chcą może nawet od przyszłego patcha zmniejszyć ilość wymaganego XP do wbijania lvli nawet o połowę. Bardzo zajebbista sprawa. Na pewno to zmniejszy ilości levelowanych kont botami i będą one tańsze bo jednak jest różnica levelować konto założmy 30 dni a 15 dni :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...