Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie były gry waszego dzieciństwa?

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę ten temat abyśmy dyskutowali/wymieniali gry w jakie graliśmy za dzieciaka. Może pomoże to komuś znaleźć starą grę.

No to może zacznę:

Pierwsze tytuły ogrywałem na Pegazusie. Contra, Mortal Kombat, Mario, co to były za piękne czasy. Potem PC. Hard Truck 18 w&s, stare NFS, GTA I/II, Frontline Attack.

Zapraszam do aktywnego udziału. ;)

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Może łatwiej by było powiedzieć w co nie grałem:D, bo za dzieciaka i czasy Pegasusa to chyba wszystko ograłem co było dostępne. Najlepiej wspominam Contrę, Mario, Tanki. Potem na PC: GTA Vice City, Hard Truck: 18 Wheels of Steel i kolejne części, wszystko z NFS'a głównie to, jak mi się przypomni to najlepsze to dopiszę :D

Opublikowano

Ja zaczynałem od RPM Tuning. Fizyka była tam tak popsuta i wymagająca, że nauczyłem się na niej jeździć perfekcyjnie. Potem grałem w NFS Carbon. Pierwszą grą online jaką zagrałem był NFS World  a potem BF Heroes. Od 2014 roku zacząłem grać w większość nowych gier wysokobudżetowych.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Ahh Pegasus...i gry kupowane na bazarze za dychę, a "lepsze" za 15 :P Kilka moich ulubionych pamiętam...Super Mario, contra, Tanks, Low G man, Captain America and Avengers, Galaxian, Galaga...był jeszcze taki kartridż gdzie było Micro Machines, coś z jajkiem Dizzy(moje ulubione było Go Dizzy Go) i ten jaskiniowiec na kamieniu(nie pamiętam nazwy)...trafiła mi się jeszcze strategia Godzilla, ale jako dzieciak nie bardzo wiedziałem co z tym zrobić :P

Później pierwszy PeCet...pierwsze dema gier m.in Age of Empires 2(trochę mi zajęło połapanie się), Tomb Raider 4, Crusaders of Might & Magic(przydałoby się w końcu w całość zagrać) i pierwsza oryginalna gra, kupiona w Makro - Reflux (aka Robo Rumble), Jack Orlando, a później Kroniki Czarnego Księżyca(być może dlatego polubiłem strategie), Atlantis 2, Total Annihilation Kingdoms.

Oryginały niestety drogie, internet drogi dodzwaniany 56K(karta/modem w kompie)...tutaj zacząłem przygodę z klasyką - o pobranie 10MB trzeba było błagać ojca, więc skupiłem się na bardzo starych grach, które zresztą było łatwiej dostępne, niż dzisiaj. Genghis Khan, Nobunagas Ambitions, Romance of the Three Kingdoms, Seven Cities of Gold...

Ze znajomymi dominowały Unreal Tournament, Quake 3, Carmageddon i Midtown Madness.

Pierwsza gra w którą grałem online to ponadczasowy klasyk - Warcraft 3. Do dzisiaj zżera godziny.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Ja niestety nie miałem tego latającego konika co wszyscy ale zawsze jarałem się wyglądem jego gier które były ładnie wystawiane na bazarkach. Raczej swoją przygodę z grami zaczynałem od PC grając dość często u kolegów na konsolach Playstation a potem Playstation2.

Na Ps:

Crash Bandicoot

Metal Geary

Tony Hawk 2

Na Ps2:

Gta 3

Gta Vice City (moje ulubione gta :D)

Gta San Andreas 

Na PC:

Rayman2

Age of mythology ostatnio zakupiłem nową wersje steamową z odświeżoną grafiką w sumie to polecam ale ma drobne błędy.

Prince of Persia 

Rollercoaster tycoon 2

Trochę później zabrałem się za NFS.

49yxrs.png

Opublikowano

Ło, ja zacząłem zabawę z grami przez GRUNTZ. Do dziś jedna z tych najbardziej lubianych  :D Ile to ja nocy nie przespałem żeby rozwiązać zagadki kolejnych poziomów  B)

Potem jak chyba u każdego był CS 1.6, najpierw grany u wujka, potem dopiero zgrał go na mojego PC  :yay:

I tak sobie żyłem z gier dawanych mi wtedy w czasopismach dla dzieciaków typu HUGO itp. 

Ale kolejną przełomową grą była gra (a nawet dwie) z powyższego magazynu. Sąsiedzi z Piekła Rodem / Na wakacjach oraz jedna gra w której ścigaliśmy się owcami i jedną z postaci był wilk... Champion Sheep Rally   :) Jedną z ulubionych owiec był Janosik  xD

Ach te czasy dzieciństwa  B)

No a ostatecznie wciągnąłem się w granie gdy odpaliłem S.T.A.L.K.E.R. Zew Prypeci  :yay:

Doje**ł jak sosna w dzika...

Budowniczy
Opublikowano

Gier była masa, ale te które najbardziej utkwiły mi w pamięci i kiedy byłby w tamtych czasach licznik czasu, to w Gothicu i Total Warze I miałbym z kilka tysięcy godzin.

Ogólnie były też gry Indie, ale kiedyś preferowałem RPG.

Opublikowano

Az taki stary nie jestem, ale gry mojego dzieciństwa to np GTA SA z kodami, nigdy nie robiłem misji :v Jeszcze NFS Most Wanted, którego do teraz ani razu nie przeszedłem, zawsze przy 4/5 z listy mi się już nie chciało. I Mario :v

Opublikowano

@KaRzahni123

Na to wychodzi, żałuj oj żałuj. :D

Ja sam lubię VC, kolory itp. Ale wole SA przez większy świat.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Wiem, że jest czego żałować, ja z każdym gta miałem niewielką (prócz 5 ) styczność bo gra nie była moja a grałem u wujków, kolegów :) Dlatego też tych gier nie wymieniałem bo to było przelotne :)

A świat, racja - jak na tamte czasy byłchyba jednym z największych :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Jejku... Dzieciństwo. Gry które pamiętam szczególnie to The Sims, oraz The Sims 2, na których spędziłam setki godzin, kupując dodatki, oraz akcesoria. Pamiętam również jedyne GTA w które zagrałam a było to San Andreas, które było wspaniałe, oraz inne gry których nie pamiętam tak szczególnie. :)

knm7jLQ.png

Opublikowano

-ETS 1

-Pinball xD

-Minecraft

-GTA SA

-Seria 18 Wheels of Steel

-NFS Most Wanted 2005

-Far Cry 1 

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Jazz Jackrabbit, DSJ, Fallout 1 i 2, GTA: SA, seria gier Rayman, Kangurek Kao ;) Simsy 1... i mnóstwo, mnóstwo rożnych gier z gazet, mam dwa pudła płyt z magazynów z grami z lat 03-09

Na ps1 Spyro, Crash, Tenchu, Driver, Herkules... więcej nie pamiętam, a szkoda.

who cares?

Opublikowano

­CoD,

Mario,

Fifa 94+,

Harry Potter (Kamień Feniksa zdaje się) 

Heroes of Might & Magic III,

Half-life,

Counter-Strike 1.6,

Diablo,

Star Craft,

FlatOut,

GTA 1/3, VC, SA

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Była taka gra o lataniu samolotem. "Raptor" czy coś takiego xD Nie potrafiłem nawet wystartować, ale bawiłem się przednio przy rozwalaniu samolotu o hangary :D

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Rayman 3 i teeworlds :P

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Heroes 3/4/5 nfs metin  fable hitman

anonymous-sg-sruba.png

SPRZEDAM KONTO NA FOOTBALLTEAM S10 2.073.288 UM       3.767.775pot     

ZA KONTO CHCE 30 zł PSC LUB COINSY NA CSGOPOLYGON 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...