Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablica Ouija

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens123

Tak samo z dupy jak to, że możesz zostać skazany tylko dlatego, że ktoś powiedział: "@1361622928-U485574.pnglolens123 zabił, bo ja tak mówię".

Jeśli ktoś twierdzi, że coś istnieje, to musi to udowodnić. Nie można przyjmować wszystkiego na wiarę, lub tylko dlatego, że ktoś twierdzi, że tak jest. Jeśli ktoś przedstawi mi dowody na istnienie duchów, jestem skłonny przyznać mu rację.

@Etaku

Krytykuję osoby wierzące nie dlatego, bo używam tego forum lub kompa, a dlatego bo ich wierzenia są bez sensu.

To nie osoby wierzace beda potepione, lecz nie wierzace..

Swiat sam nie mogl z siebie powstac.

Opublikowano

Tak samo z dupy jak to, że możesz zostać skazany tylko dlatego, że ktoś powiedział: "@1361622928-U485574.pnglolens123 zabił, bo ja tak mówię".

Jeśli ktoś twierdzi, że coś istnieje, to musi to udowodnić. Nie można przyjmować wszystkiego na wiarę, lub tylko dlatego, że ktoś twierdzi, że tak jest. Jeśli ktoś przedstawi mi dowody na istnienie duchów, jestem skłonny przyznać mu rację.

@Etaku

Krytykuję osoby wierzące nie dlatego, bo używam tego forum lub kompa, a dlatego bo ich wierzenia są bez sensu.

To nie osoby wierzace beda potepione, lecz nie wierzace..

Swiat sam nie mogl z powstac.

Problem w tej kwestii taki: czym jest prawda? Dla Ciebie jest to prawda. Dla osoby niewierzącej obłuda.

Opublikowano

@Etaku

Zignoruję Twoją odpowiedź, gdyż nie ma ona żadnej wartości. Rzucasz twierdzenia bez poparcia ich dowodami... czymkolwiek. 

Prawdą są realne wydarzenia, historia, coś, co się faktycznie dzieje lub ma miejsce. Inną sprawą jest to, w jaki sposób dochodzimy do prawdy lub oceniamy to, co jest prawdziwe (tu możesz trochę pofilozofować, co nie zmieni stanu faktycznego). Dlatego potrzebujemy dowodów, a nie pustych zdań "pójdziesz do piekła, bo w tej książce jest tak napisane".

Ludzie szukają sensu we wszystkim, bo taka jest ludzka natura pomijając to, że nie wszystko go posiada.

Imho nie musisz bronić osób, które nie potrafią obronić swojego punktu widzenia. Może zwyczajnie się mylą? 

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Uzdrowienia, ktore z punktu medycznego sa nie nieuleczalne? Jeden z argumentow.

Ciala niektorych swietych sie nie rozkladaja? Drugi z argumentow.

Opublikowano

@Etaku

Wykonajmy teraz badania naukowe na tych uzdrowionych.

Czy faktycznie byli chorzy, czy źle zdiagnozowani? Może zadziałał naturalny mechanizm, którego nie rozumiemy? Czemu żadne uzdrowienie nie dotyczyło amputowanej kończyny? Czemu nie da się odtworzyć tego w warunkach laboratoryjnych? Nie słyszałem o żadnym niepodważalnym uzdrowieniu za sprawą siły wyższej, ani o wielce prawdopodobnym.

Ciała niektórych grzeszników też się dobrze zachowują. Może byli niechcący świeci w innej religii? Skoro ciała niektórych świętych się zachowują, to znaczy, że ci inni nie byli świętymi, czy może jednak kosmitami?

Na żadnym z tych "cudów" nie ma tabliczki z napisem "siła wyższa, to jest amelinium i nie pomalujesz ani głową nie ogarniesz". Nawet jeśli takie cuda się zdarzają, to nie ma podstaw aby przypisać je sile wyższej, a raczej trzeba je zbadać, aby je zrozumieć. Wiesz jak to jest religijni ludzie modlą się aby dziecko nie umarło, ci mądrzy starają się je wyleczyć.

Opublikowano

Nawet jeśli, to już na innym świecie, więc nie będzie to miało znaczenia dla osób przebywających tu. Jeśli wg Twoich wierzeń będziesz mógł mnie spotkać po śmierci, wyszukaj mnie po tym nicku i odezwij się, z chęcią przyznam Ci rację :)

Z drugiej strony... jeśli to ja mam rację, to po śmierci mi jej nie przyznasz, bo będziesz martwy.

Opublikowano

A co poradzic, boszkiem dla wiekszosci ludzi na tym forum jest komputer, zycia nie maja napie**** cale dnie, i krytujuja osoby wierzace.

Jak to mowia kozak w necie p*zda w swiecie.

Jeśli jesteś wierzącym, uważasz się za kogoś lepszego od Ateisty? Trochę płytkie podejście.

Opublikowano

A co poradzic, boszkiem dla wiekszosci ludzi na tym forum jest komputer, zycia nie maja napie**** cale dnie, i krytujuja osoby wierzace.

Jak to mowia kozak w necie p*zda w swiecie.

Jeśli jesteś wierzącym, uważasz się za kogoś lepszego od Ateisty? Trochę płytkie podejście.
Kazdy czlowiek jest na rownym poziomie, tylko czasem lubie cos napisac by ktos sie tlumaczyl, dyskusja o wierze tak czy siak nie wyjdzie w Internecie, a tym bardziej forum przeznaczonym do gier.
Opublikowano

Kiedys ktos komus bedzie musial przyznac racje :).

Nikt nikomu nie przyzna racji. Z drugiej strony jest naprawdę masa historii i filmów dotyczących duchów a i tak część ludzi powie że to fikcja. Z wszystkiego prawie wynika o istnieniu duchów ale ludzie mają swoje teorie, że jednak to nie istnieje. 

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...