Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przerobić PS2?

TheMrEnghet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam swoje staare stare stare PlayStation 2 w domu, myślałem o przerobieniu go i pograniu w jakieś klasyki, po prostu nie chce mi się kupować gier. Można to zrobić samemu, w domu, bez wydawania kasy? Dzięki

Opublikowano

W takim przypadku musiał byś mieć płytę Swap Magic 3 bodajże aby przenieść zbędne pliki na karte. Lub kup sobie na allegro karte z wgranym Free Mc Boot

signature.png

Opublikowano

Są 3 sposoby na przerobienie PS2:

1) Modchip - trwała przeróbka polegająca na przylutowaniu modchipa do podzespołów konsoli.

2) Swap Magic - dwie specjalnie płyty botujące.

3) FreeMCBoot - program, który zgrywa się na kartę pamięci.

W przypadku modchipa albo idziesz do serwisu i płacisz, albo kupujesz w necie modchipa i sam go przylutujesz.

Swap Magic też musisz kupić, przegranie płyt nie wchodzę w grę.

FMCB,  możesz kupić wraz z kartą pamięci, możesz komuś wysłać własną kartę w celu nagrania, możesz  też przerobić kartę sam. Jednak będziesz potrzebował dostępu do przerobionej PS2.

Jeśli nie masz dostępu do przerobionej konsoli PS2, a chcesz ją przerobić sam zupełnie za darmo, to po prostu zapomnij. Musisz mieć kogoś z przerobioną konsolą lub zapłacić za przerobienie.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...