Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Flustracja , pomoc , brak sił już

Pijany Wikary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od tego że tkwię w magicznym bronzie z którego nie mogę wyjść przez mój team , nie pisze ze jestem pro bo też mi się zdarza mieć słabszy dzień ale znam swoje możliwości (Moje możliwości daje na Golda minimum ) nie jestem za słaby ani za dobry , ale ci ludzi w bronzie to już jest tragedia testują postacie , obrażają sie o byle co , wyzywają , suport kradnie fragi i pisze ze on jest pro , lub logują się albo AFK cały mecz no K$@%A nie jestem też nerwowym graczem mam do tego dystans ale jebnąć takiej osobie niewidzialnego lepa przez monitor powinno sie dać :yay:  . Staram sie pisać ss , grać defensywnie pisać innym jak nie dają rady , ale oni nie są pro muszą grać agresywnie i padać jak szmaty . Chodź też spotykam takich ludzi co mają skiny i pisze " chill main him" no to sobie mysle ok spoko ale grać oni nie potrafia... . Sam już nie wiem co pisać w 1 dzien straciłem 230 LP ^^ .

I mam taką prośbę szukam ogarniętych graczy którzy by mnie dodali do  teamu bo to co sie dzieje w soloq nie będę już komentował . PW :/

Opublikowano

W tytule chyba chodziło Ci o "frustracje". Jak masz problem wyjść z brązu, to jesteś naprawdę słaby. Jakbyś grał trochę lepiej od reszty ludzi w brązie to wyszedłbyś bez problemu, a mówisz że grasz na golda MINIMUM  :confused: Coś tu nie pasuje

Opublikowano

1. Wyluzuj.

2. Sam oceniasz swoje możliwości, ja swoje też na Challengera, jestem w platynie bo team...

3. Masz dystans, i nie jesteś nerwowy, a klniesz i mówisz że obrażają się o byle co, więc musisz ich bluzgać.

4. Ogarnięci gracze siedzą już na pewno wyżej i nie będą mogli Cię dodać do kolejki.

5. Straciłeś 230 lp, pomyślałeś o tym że grasz na siłę, a to się nie sprawdza?

6. Mam masę znajomych co z brązu V wychodzili, kilka dni i wyszli. Sam tez miałem okazję tam zagrać kilka gier, fakt ludzie jak drewno ale po zniszczeniu mida i gnębieniu innej linii ludziez enemy potrafią iść afk.

8. Znajdź sobie jakieś inne zajęcie, nie wiem medytuj? Pomoże Ci się uspokoić, po czym pograj sobie kilka gier, jeśli znowu przyjdzie Twoja "f(L)ustracja" to medytuj

9. Pewnie nie zauważyłeś że nie było punktu 7.

10. Trzymaj się i miej dystans, to tylko gra.

11. Poczytaj wszystkie tematy z tego forum " NIE MOGEM WYJZC Z BRONZU" były nie raz.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

W tytule chyba chodziło Ci o "frustracje". Jak masz problem wyjść z brązu, to jesteś naprawdę słaby. Jakbyś grał trochę lepiej od reszty ludzi w brązie to wyszedłbyś bez problemu, a mówisz że grasz na golda MINIMUM  :confused: Coś tu nie pasuje

1 na 1 nie jednego golda poskładam więc ... : /

@

Xcmer moze i były ale to co teraz ja mam na rankedach nikomu sie chyba nie działo =.=

Opublikowano

@

Xcmer moze i były ale to co teraz ja mam na rankedach nikomu sie chyba nie działo =.=

Ale ziomek, nie stajesz sie goldem tylko dlatego, ze pokonales innego w 1v1?! ktore i tak nie jest zadnym wyznacznikiem

Jakbym ci dal konto w goldzie to nawet jakbys "wygral" linie to pewnie bys te gre przepierdolil, obwiniajac team "i won my lane u fucking noobs, why we lost?????!!!!!"

Opublikowano

To nie jest gra 1v1, ja 1v1 nie jednego master tiera poskładałem, ale to nie w tym rzecz.

Gra składa się z masy czynników, presja junglera, farma, roam, jak reagujesz na straty objectivów, na FIRST BLOOD enemy, flame i wiele innych.

To nie jest 1v1 i jesteś pro. Pro będziesz jak ten cały cyrk poprowadzisz do wygranej.

Opublikowano

na początku S6 dało mnie do bronzu 3. Aktualnie wychodze z golda, więc nie mów że się nie da :D. Trzeba grać postaciami które mają potencjał , escape .. Ja lubuje się w takich postaciach jak: elise,darius,ezreal pod blue. Co tu dużo mówić, taka złota rada - lepiej zagrać defensywnie i oddać pare creepów , niż sfeedować na starcie enemy.

Powiem ci tak. Gramy po to by czerpać z niej przyjemność. Graj dla przyjemności i miej wyjebane jak ktoś sfeeduje czy pójdzie afka , a gwarantuje ci że lepiej na tym wyjdziesz.

pozdro

Opublikowano

@

Jednak ta gra jest 5v5 a nie na 1v1. Dla mnie jak nie umiesz wyjść z brązu to tam powinieneś zostać. Zamiast zwalać na drużyny powinieneś zrobić autokrytykę swej gry, co robisz źle, co dobrze, co musisz zmienić lub poprawić i tak dalej. Flamem innych nic nie zrobisz i do niczego nie dojdziesz. 

Opublikowano

Takie tematy sa walkowane prawie codziennie, wystarczy przejrzec kilka tematow wstecz. 

Chyba trzeba bedzie zrobic jakis tutorial "jak wyjsc z brazu"

Gdy ktos zasluguje na wyzsza dywizje to po prostu wygrywa gry i nie jest to kwestia szczescia.

Nalezysz do dosyc sporej grupy, bo jest was az 40%, to nie jest zaden wstyd, po prostu czerp przyjemnosc z gry, bo chyba po to sie gra?

w53j1e.jpg

Opublikowano

zaczelem ten sezon po przerwie, i trafilrm do b3 poczatkowo przegrywalem wszystko☺ potem znalazlem sobie lee sina i jestem w s3 w sezonie4 bylrm w gildzie potem mialem przerwy xD poprostu graj

Opublikowano

@

To że pokonasz jakiegoś golda 1vs1 nie znaczy od razu, że możesz oceniać swój poziom gry na golda. Na wygrywanie gier składa się o wiele wiele więcej rzeczy niż samo pokonanie 1vs1 przeciwnika. Po tym, w jaki sposób myślisz o tej grze można wnioskować, że znajdujesz się na dobrym poziomie w rankingu.

Opublikowano

Tytuł threada jak w trudnych sprawach. Zluzuj gacie. Jak nie wytrzymujesz nerwowo na rankedach w brązie to przerzuć się na aramy/normale - poćwicz, wróć do rankedów i się kernij do srebra. Proste jak lizanie.

Opublikowano

Jak już zakrywasz nicki to zakrywaj wszystkim Panie messoremanimarum

Masz kilka opcji:

1. Zacznij grać na haxach

2. Graj postaciami którymi potrafisz grać i są mocne a nie singed ...

3. Naucz się grać postaciami które są op na niskie dywizje ( np. Katarina, Vayne, Pantheon, Zed)

4. Jak zaczyna się flame to /mute all i rób swoje

5. Graj mida i jungle bo tymi 2'ma liniami masz największy wpływ na gre (roam z mida, ganki)

Osobiście polecam vayne w sezonie 5 miałem 60% win ratio w silverze, możesz też grać duo z jakimś adc ja np. grałem z kumplem często i na threshu miałem 61% win ratio (w 35 p 22)

Opublikowano

Chyba jestes we wlasciwym miejscu 

k5nu8v.jpg

Hahaha xD I ten płacz że wszyscy ssą. Nie no, komedia totalna.

Opublikowano

NIe każdemu może wyjść, chłopaki. Pochwalcie się swoimi grami bo dajecie mu takie rady jak typowy idiota który ma zerowe pojecie o tej grze.

1. Polecam Ci znaleźć jakiegoś duopartnera (moze być nawet większa dywizja na smurfie/pozyczonym koncie), pomoże Ci wyjść do b1 a dalej sam sobie dasz radę.

2. Polecam wyciągać każdy błąd z gry, jaki zrobisz - zobaczyć co źle robisz, wrzucić na luz i sie nie wyzywać/nie wyzywać teammate (to powoduje ze nie skupiasz sie na grze).

3. Graj pickami, które są bardzo balane do wyjścia - xin, jax, lux, kata, trynda, jinx.
4. Zacznij również oglądać jakieś poradniki na youtube/streamy jak ludzie uczą, co robić, czego nie robić - jest wiele angielskojęzycznych streamerów a zarówno polskich którzy to doskonale tłumaczą.

5. Wymasteruj sobie jakiegoś picka którym będziesz doskonale grać, nie biegnij za free fragami i skup sie na focusie + nabierz pewność siebie i pamietajac o kupowaniu wardów (1-2), nawet jak masz trinketa, zawsze Ci to da większa wizje na lane.
6. Poćwicz lasthistowanie (custom game, soraka).

To mogą być banalne rozwiązania dla niektórych, ale sam się wzorowałem na niektórych z tych, po to są streamy aby się uczyć i wyciągając własne błędy.
Powodzenia. =]

Opublikowano

W bronzie zawsze tak było i zawsze będzie ze będziesz trafiał na trolli i debili bo to po prostu najniższa dywizja. Jeżeli naprawdę myślisz ze jeżeli wygrasz z kimś 1vs1 to powinieneś być w jego dywizji albo lepszej to jesteś w dużym błędzie bo lol przede wszystkim to gra drużynowa opierająca się na współpracy. Jeżeli widzisz ze twój team nie może się dogadać macie trolla czy idiotę to staraj się polepszyć sytuacje i pocieszać drużynę. Czekaj na szczęście czasem przegrasz 5 gier z rzędu czasem wygrasz po prostu się tym nie przejmuj. Druga opcja to gra ze znajomymi zawsze łatwiej jest wygrać grę z kolegą niż samemu :)

49yxrs.png

Opublikowano

Jestem w goldzie a gram jak jakis challanger

Jestes w brazie bo grasz jak jakis braz

albo nie masz komunikacji z druzyna pewnie 0 angielskiego i na start mute all

Opublikowano

Denerwują mnie już takie tematy,jeśli grasz jak gold to powinieneś wyjść z brązu ja gram jak silve,gold a wyszedłem z brazu z małym problemem w seri do s5,patrz jakie postacie są dobre w danym patchu,banować oraz kogo brać na danego przeciwnika, to co że wygrywasz 1vs1 z np:Goldem to nić nie świadczy ponieważ w lolu liczy się team,po drugie jakbyś grał jak gold to byś miał wysokie mrr i dobierało ci lepszych graczy 

Opublikowano

jak można zrobić 1/9 katariną lel

Nie dziw się, że jesteś w brązie robiąc 1/17. Narzekasz na trolli w swoim teamie a jesteś jednym z nich.

Opublikowano

Setrio grasz jak gold a zobaczylem 10 twoich gier i w 7 miales najgorsze staty

1raz flamilem i to wlasnie jak gralem z toba :D

a tak na serio psuj ludzia aramy a nie rankedy i normale bo nie nadajesz sie w granie w lola ile masz lat bo moj brat ma 11lat i gra lepiej niz ty wnioskuje po kda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...