Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana karty graf pomoże na FPS?

Myru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy może tu być temat  :v 
Miałem karte HD7770, na średnio/wysokich ustawieniach, rozdziałka 1920x1080, ok. 60 klatek. 
Karta padła i mam dylemat, czy kupić już drogą grafę (bo teraz nie mam żadnej), a później całą resztę wymienić, czy sobie kupić znowu używkę HD7770.
Czy lepsza karta dała by mi więcej FPS na max ustawieniach graficznych, czy dalej ich ilość będzie ograniczona przez procesor (g2020 2x 2,90 ghz).
Nie spieszy mi się z wymianą kompa, bo bardzo rzadko gram i nie wykluczam, że nie wymienię w ogóle, dlatego tylko pytam o kartę graficzną i tylko pod kątem CS'a.

Opublikowano

Nie wiem czy może tu być temat  :v 

Miałem karte HD7770, na średnio/wysokich ustawieniach, rozdziałka 1920x1080, ok. 60 klatek. 

Karta padła i mam dylemat, czy kupić już drogą grafę (bo teraz nie mam żadnej), a później całą resztę wymienić, czy sobie kupić znowu używkę HD7770.

Czy lepsza karta dała by mi więcej FPS na max ustawieniach graficznych, czy dalej ich ilość będzie ograniczona przez procesor (g2020 2x 2,90 ghz).

Nie spieszy mi się z wymianą kompa, bo bardzo rzadko gram i nie wykluczam, że nie wymienię w ogóle, dlatego tylko pytam o kartę graficzną i tylko pod kątem CS'a.

Skoro pod kątem cs'a to możesz kupić używkę hd 7770.

Cs bardziej jest skierowany pod procek więc dalej będzie ją ograniczać.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

A w drugą stronę- skoro ma być tymczasowo i tak, to miało by sens kupowanie nieco mniej wydajnej i tańszej karty, ale by FPS były takie jak przy HD7770? Skoro głównym ograniczeniem jest procek? Chodzi mi o takie optimum, by procesor ani karta nie byly przez siebie ograniczane tylko na 'równym poziomie'.  
Będę wdzięczny za propozycję jakiejś karty taniej (używki wchodzą w grę).

Opublikowano

A w drugą stronę- skoro ma być tymczasowo i tak, to miało by sens kupowanie nieco mniej wydajnej i tańszej karty, ale by FPS były takie jak przy HD7770? Skoro głównym ograniczeniem jest procek? Chodzi mi o takie optimum, by procesor ani karta nie byly przez siebie ograniczane tylko na 'równym poziomie'.  

Będę wdzięczny za propozycję jakiejś karty taniej (używki wchodzą w grę).

Nie wiem co dla Ciebie jest tanie, podaj budżet :)

Kupisz gorszą kartę to znów możesz mieć problem w innych grach, a jak posiadasz 7770 to coś tam więcej wyciągniesz, nie przekłada się to na wszystkie gry, że procek ogranicza, ale też nie ma sensu dobierać "super" karty do takiego proca, 7770 może być.

W przyszłości zawsze możesz wymienić procesor.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Dlatego napisałem, że chodzi mi tylko o CS'a i nic więcej. Bo tylko w to gram aktualnie i może jakieś oldschool'e sprzed 10 lat . Budżet nie ma zbytnio znaczenia, ale jako tymczasowe rozwiązanie chce jak najtaniej i optymalnie pod procek.  Bo po co kupować znowu 7770 jak BYĆ MOŻE mogę mieć to samo (FPS) taniej, a niedługo bym się musiał i tak pozbyć jej jakbym chciał kupić całą machinę nową.

Opublikowano

Dlatego napisałem, że chodzi mi tylko o CS'a i nic więcej. Bo tylko w to gram aktualnie i może jakieś oldschool'e sprzed 10 lat . Budżet nie ma zbytnio znaczenia, ale jako tymczasowe rozwiązanie chce jak najtaniej i optymalnie pod procek.  Bo po co kupować znowu 7770 jak BYĆ MOŻE mogę mieć to samo (FPS) taniej, a niedługo bym się musiał i tak pozbyć jej jakbym chciał kupić całą machinę nową.

Karty adekwatne do tego proca to właśnie 7770 i gtx 460 (Lekko tańsza)

Także nie warto brać słabszej, bo tak jak pisałem wyżej możesz mieć potem problemy także w cs'ie.

Zmiana na 460, zawsze możesz wziąść o wiele słabszego radeona 5xxx, ale czy warto?

Cs zawsze będzie ograniczał.

Ex Lider Counter-Strike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...